С
Сибињанин Јанко
Гостин

http://www.imdb.com/title/tt0455507/
Насловот кажува се. Документарен филм од 2005 година. Нема да навлегувам во детали. Еве линк
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бил Мар не ни претендира да биде сметан за интелектуалец. Тој почнал како стенд-ап комичар чиј ментор (и спред самиот Бил, идол) бил покојниот Џорџ Карлин. Бил Мар се декларира како „TV host“и „comedian.“ Ниту Бил Мар ниту Џорџ Карлин не се „интелектуалци“ во строга смисла, но, според мене, се битни за јавната интелектуална дебата во САД каде нема многу место за „безбожници“. Двајцата се ефектни гласноговорници на секуларизмот, или поточно, на милитантниот атеизам. Инаку Бил Мар го следам одамна – тој имаше шоу на ABC, Politically Incorrect (кое го симнаа, а Бил го отпуштија поради „непатриотски испад“ и критика на Буш). Подоцна премина на HBO со шоуто Real Time кое го води и денес. Religulous и стенд-ап настапите му се „меѓупроекти.“^ Тоа е друга работа, епизодата им е он-топик. Мене и Bill Maher ми изгледа како ѓоа-интелектуалец ама ете направи еден филм човекот...
Ова емисија е мајка на сите религиозни емисии, доказ дека Србија е божја земја, има звездена капија во Косово и поврзаност со Сириус, поврзаност на Св. Јован со Хромозом 53 во нашата ДНК, поврзаност на бившото знаме на СФРЈ со енергетска енергија, како човек станува свесен кога е несвесен, споредба на Бог со боксер, Попер, Санскрит и откривање на каменот од Розета (само Србин може да го најде лекот) и уште многу.Дека не сум во можност сега... што е ова? ^^
Ја загледав у понеделникот... циркус на лудаци.Ова емисија е мајка на сите религиозни емисии, доказ дека Србија е божја земја, има звездена капија во Косово и поврзаност со Сириус, поврзаност на Св. Јован со Хромозом 53 во нашата ДНК, поврзаност на бившото знаме на СФРЈ со енергетска енергија, како човек станува свесен кога е несвесен, споредба на Бог со боксер и уште многу.