Windows Phone 7 - вреди ли да се започне?

• Креатор на темата Креатор на темата The One
  • Време на започнување Време на започнување

The One

Оној шо ќутит а све знајт
Член од
16 март 2008
Мислења
189
Поени од реакции
39
se izvinuvam za latinicata ali sakam da znam od onie poiskusnite dali bi trebalo da vlozam vreme vo windows phone 7 apps ? Dali se isplati t.e. dali KE se isplati ?

Што да ти кажам, да правиш апликација за сеуште мал пазар...не бива, нели?

Нешто за Андроид или iOS, better...ама да видиме што мислат другите, ипак не сум дотолку упатен.

ne sum razgledal za android i za iOS ali imam dobra pozadina od Java i .NET zapocnav i Silverlight da cepkam i da ucam pa zatoa prasav za WM7

Не си губи време за WM7, ако имаш добра позадина во Java тогаш Андроид ќе ти биде идеален избор.

Абе тоа вреди ама што ако кога во Македонијава бараат само за андроид и ајос.

se izvinuvam za latinicata ali sakam da znam od onie poiskusnite dali bi trebalo da vlozam vreme vo windows phone 7 apps ? Dali se isplati t.e. dali KE se isplati ?
Што и да правиш , не го прави за МК ?
Иначе мислам дека андоид ти е подобро опција , бидејќи знаеш java а плус има и андроид онлине продавница за апликации
така полесно ќе ја промовираш твојата апликација

me intreresira dali android aplikacija moze da se postavi na server nekade i da se koristi kako nekoj vid na RIA aplikacija nesto vo stilot na Flash aplikacija ili Silverlight aplikacija ?

Абе тоа вреди ама што ако кога во Македонијава бараат само за андроид и ајос.
Во Македонија ништо не бараат , скоро све е за странство :)
--- надополнето: Sep 29, 2011 2:58 PM ---
me intreresira dali android aplikacija moze da se postavi na server nekade i da se koristi kako nekoj vid na RIA aplikacija nesto vo stilot na Flash aplikacija ili Silverlight aplikacija ?
Треба да направиш клиентска и серверска страна на апликацијата , ти веќе збориш за целосен мобилен информационен систем?

pa taka bi ti doslo.Dosega ne sum napravil niedna mobilna aplikacija taka da nemam iskustvo so takov nacin na programiranje ali kolku so slusnav za android ne bi trebalo da e premnogu tesko da se izraboti nekoja poprosta aplikacija ali ja toa so mislam da go pravam treba da bide vo najgolem del interaktivno so korisnikot.

pa taka bi ti doslo.Dosega ne sum napravil niedna mobilna aplikacija taka da nemam iskustvo so takov nacin na programiranje ali kolku so slusnav za android ne bi trebalo da e premnogu tesko da se izraboti nekoja poprosta aplikacija ali ja toa so mislam da go pravam treba da bide vo najgolem del interaktivno so korisnikot.
Па добро , ама почни само со клинентската страна , на веќе постоечки сервер

Има некој дуга програмер баш за оваа платформа. Ми треба помош нешто околу прикачување апликација на маркетот.

Windows phone 7 не се користи само во Македонија,па мал бил пазарот.Хахаха не ги слушај бадијалџииве.Слободно направи си апликација закачија на marlet place и од цел свет сигурно ќе има корист.Секако дека ќе се исплати и со среќа.

Некој да не знае колку време им треба да одобрат апликација за маркетот? Чекам веќе 6 дена и ништо нема сеуште си седи на тестирање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom