Каде на факултет и како одлучивте што ќе студирате?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Kako odlucivte sto ke studirate? Dali odlukata ja donesovte sami?Sto ve natera da se odlucite bas za tie studii?

Сеуште не сме одлучиле. Кога ќе дојде времето тогај ќе мислиме.

Јас бев одлучен што ќе студирам уште пред да отидам во средно, т.е. знаев дека после завршувањето на средно во Борис (отсек економија), ќе студирам економски науки, само не знаев каде. Одлуката падна после матурата, и студирам на New York во Сарај и топ ми е. :je:

Никако! Затоа сеа мака ми е!
Внимателно одбирајте факс, немора да е „просперитетен” само да си учите тоа што сакате!

Тргнав по пат на помал отпор...и ...сеа еве апсолвент сум од наесен...и одвај чекам да го завршам некако...и да одам на пост дипломски за тоа што сакам...

Некаде во 3та-4та се одлучив, првин сакав да студирам(и бев решен) за стоматологија, ама некако повеќе ме влечеа компјутери од секогаш. Стоматологија ми се виде некако многу долго, 5 години + 3 специјализација, па баталив и се запишав на информатика. Презадоволен сум, студирам тоа што највеќе ми лежи.

deXterche напиша:
Некаде во 3та-4та се одлучив, првин сакав да студирам(и бев решен) за стоматологија, ама некако повеќе ме влечеа компјутери од секогаш. Стоматологија ми се виде некако многу долго, 5 години + 3 специјализација, па баталив и се запишав на информатика. Презадоволен сум, студирам тоа што највеќе ми лежи.

Еее...камо и јас така да викав:)) хехе

Знаеш што е апсурдот? Што главата ми е полна за нешто што не ме интересира...знам да програмирам...а не дека сакам да знам! :tapp:
:pos2:

Ејј..тешка одлука ми се чинеше...разгледував секакви опции а не помислував на тоа што највеќе ме интересира и го сакам...цело време си викав ај ќе разгледам нешто друго па ако нема ништо ќе идам на англиски ама ништо друго не ми беше доволно интересно и така се решив да си студирам нешто што сакам...англиски јазик и книжевност
А што се однесува до моите...не дозволив нивни сугестии зашто сепак за мене се работи...мајка ми напраи некоја кисела фацка кога и кажав што сум решила ама кога сфати дека само тоа го сакам немаше проблем...епа така

Пролетта 2004та додека идев на курс по германски ми предаваше преведувач и се решив на преведување да идам

сосема сама...
одлучив филолошки,т.е. англиски,дека ми е во душа..тоа го сакам,и тоа сакам да бидам..а моите ме поддржуваат до крај
прва љубов ми се компјутерите,ама предвреме ме исплашија дека било ептен тешко..така да..останува англиски.
ај наздравје нека ми е :)

Volkswagen напиша:
Еее...камо и јас така да викав:)) хехе

Знаеш што е апсурдот? Што главата ми е полна за нешто што не ме интересира...знам да програмирам...а не дека сакам да знам! :tapp:
:pos2:
Еј лошо е така, да учиш нешто со сила. Ама пак, интересна наука е...:toe:

jas mislev informatika neso i zatoa se zapisav prirodno matematicko sredno, ama so tek na vreme pocna na nervi da mi ide se so ima vrska so matematika i taka dojdov do Filoloski (italjanski). Otprvin sakav Spanski ama sea Italjanski...:tv:

Ја идам Борис економски смер џоа Кокиto e to

uste nemam odluceno :cry:
a ce treba vo najbrz mozen rok...
whyyyyy?

Jas se odluciv veke spored toa so mi odi najmnogu, a najmnogu mi odat kompjuterite mislam mrezi ova ona grafika i ke studiram nesto vo vrska so toa :)

Па сите се запишуваа на електро, и ај викам и ја таму. Се шалам. Се мислев меѓу медицина и електро, и сфатив дека поише компјутери ме влечат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom