Најдобрите филмски говори

Милион пати ми е гледана сценава со говоров на Џокерот. Перфекција.

Don't talk like one of them. You're not! Even if you'd like to be. To them, you're just a freak, like me! They need you right now, but when they don't, they'll cast you out, like a leper! You see, their morals, their code, it's a bad joke. Dropped at the first sign of trouble. They're only as good as the world allows them to be. I'll show you. When the chips are down, these... these civilized people, they'll eat each other. See, I'm not a monster. I'm just ahead of the curve.

Како што прочитав погоре Уште еден од Кралот (y)

И се разбира кратоко и јасно од Жерар Батлер... Спартанци ќе газиме ли??!!!! ХУА ХУА ХУА

http://yutub.tv/videos/1754/inglorious-basterds-openning-scene-hans-landa-jew-hunter

Почетната сцена од Inglorious Basterds и маестралната глума и говор на Кристофер Валц во улога на полковникот Ханс Ланда.
На Јутјуб не можев да ја најдам оваа сцена односно најдов само еден краток исечок, иако квалитетот не е богзнае што вреди да се погледне.

Помалку славниот говор на Ал Пачино во Адвокатот на Ѓаволот, кој мене по се изгледа повеќе ми се допаѓа: The Eddie Barzoon speach:​

Со оглед на тоа дека најдобриот говор за мене ( Ал Пачино во Адвокатов) е ставен едно катаљарда пати на темава јас одам со ова:

не знам како ова остана заборавено
--- надополнето: Oct 1, 2011 3:37 AM ---

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom