Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За да има емоционална психичка и сексуална исполнетост на двата партнери, тие треба да се` гледаат.
За да успее една врска, треба да има психичка и емоционална исполнетост на двата партнери. За да има емоционална психичка и сексуална исполнетост на двата партнери, тие треба да се` гледаат. За да се гледаат треба да се физички блиску. Ако едниот шврљал на страна, тогаш тој во себе длабоко е свесен за неговиот пропуст(или добар потег, зависно од тоа какво ,,парче" паднало во кревет) и со текот на времето, ќе почне да постапува сомнително и сам ќе се издаде. Ништо не останало скриено. Од ојле дојле, кога-тогаш, ќе се дознае. И тогаш е дефинитивен крај. Ако едниот си курташачи на страна, тогаш е кукавица, неодговорен и нема храброст да се погледне во душата и да си рече: ,,Чекај бе, заслужувам да сум среќен и чист пред себеси и другите". Жалосно, би рекла...
Би се зачудила...
Премногу генерално зборуваш...
Вашиот партнер од одредени, оправдани причини (образование, работа и сл.) треба да ја напушти земјата на подолг временски период. Оддалеченоста е голема, нема да бидете во можност да се гледате со што врската се сведува на минимална комуникација. Дали би останале со партнерот и зошто?
Каде е границата, колку долго би можеле да чекате?
Од што ќе зависи вашата одлука? Дали од времето кое сте го поминале заедно или од тоа колку долго ќе бидете разделени? Можеби, несигурноста во верноста на партнерот или потребата за секс ќе бидат пресудувачки фактори?
Што е со емоциите, ќе избледат ли тие со текот на времето или далечината само ќе ја зацврсти вашата врска?
Доколку решите да чекате, сметате дека вашиот однос ќе остане ист како и претходно или свесни дека работите ќе се изменат, па дури и во негативна насока, сепак ќе чекате?
Што во обратна ситуација, кога вие сте тие што треба да заминат? Би сакале партнерот да ве чека, би го барале тоа од него, или едноставно ќе ја прекинете врската?
Нормално дека би останал, барем во најмала рака би настојувал на тоа и би превземал секаков вид на иницијатива за врската и покрај горенаведената појава, да остане конституирана.Вашиот партнер од одредени, оправдани причини (образование, работа и сл.) треба да ја напушти земјата на подолг временски период. Оддалеченоста е голема, нема да бидете во можност да се гледате со што врската се сведува на минимална комуникација. Дали би останале со партнерот и зошто?
И тука се работи за индивидуализам и за субјективно изградена концепција и пристап кон овоа проблематично прашање.Каде е границата, колку долго би можеле да чекате?
Одлуката пред се е во зависност од, како шо веќе напоменав, односот на взаемност и поврзанот и таа форма на заеднички начин на живот кој се изградил помеѓу двете дотични индивидуи, сите пропратни елементи, ствари и интими кои ја содржуваат таа целина или систем на карактеристики кои сте го изградиле и кој е конкретно и строго само помеѓу вас.Од што ќе зависи вашата одлука? Дали од времето кое сте го поминале заедно или од тоа колку долго ќе бидете разделени? Можеби, несигурноста во верноста на партнерот или потребата за секс ќе бидат пресудувачки фактори?
Една од причините и можностите валидно да се конституира, утврди и покаже колку таа врска некому му значи.Што е со емоциите, ќе избледат ли тие со текот на времето или далечината само ќе ја зацврсти вашата врска?
До промена секако иде, тоа е иманентно, а сега дали во позитивна или негативна насока е дискутабилно и во зависност од повеќе фактори (ставот и концептот кон таа проблематиката на партнерите поединечно, претходната форма на врската, желбата да се остане и да се биде заедно како и желбата и тенденциите константно да продолжи и функционира врската итн.)Доколку решите да чекате, сметате дека вашиот однос ќе остане ист како и претходно или свесни дека работите ќе се изменат, па дури и во негативна насока, сепак ќе чекате?
Нормално дека би барал чекање и трпеливост, сериозен разговор пред тоа заминување, разгледување и анализа на сите аспекти и можни последици пред се, без било какво претходно интервенирање и реагирање.Што во обратна ситуација, кога вие сте тие што треба да заминат? Би сакале партнерот да ве чека, би го барале тоа од него, или едноставно ќе ја прекинете врската?
Теоретски? Посочи ми го делот кој ти изгледа таков, да напишам и користена литература.:wink: Ти и Анастазија сте имале такво искуство, да бидете без партнерот долго време, односно ,,да бидете" ама да не се гледате... Затоа претпоставувам дека ,,теоретското ми" излагање, се` однесува на делот каде велам дека мора да се гледаат за да биде тоа здрава врска. Секоја чест за вас, но јас тоа не би можела да го изведам, затоа ставот ми е таков каков што ми е. Мојата пракса покажува, дека совршено функционирам само кога сум во непосредна близина на партнерот. Врската со партнер кој е физички присутен, е неспоредливо посигурна и поисполнета, затоа што ги чувствуваш неговите шеги, лутења, каприци, емоции, испади, романтичности, МЕНУВАЊА, а во странство каде што ве поврзуваат жици и спомени, тоа не можеш да го направиш. Со останатото претпоставувам дека се согласуваш, дека не можеш да знаеш дали партнерот ти е верен. Можеби ќе речеш, дека и додека ти е пред нос партнерот не можеш да знаеш дали те изневерува, но тоа веќе ќе биде ,,теорија" во град како Скопје каде секој со секој се знае. Да не правам муабет за помалите градови. :back:Јас би рекла, премногу теоретски.
Со останатото претпоставувам дека се согласуваш, дека не можеш да знаеш дали партнерот ти е верен. Можеби ќе речеш, дека и додека ти е пред нос партнерот не можеш да знаеш дали те изневерува, но тоа веќе ќе биде ,,теорија" во град како Скопје каде секој со секој се знае. Да не правам муабет за помалите градови. :back:
И многу често се нервирам бидејќи знам како одат некој работи,за кои што во моментов искрено сакам појма да немам...
И на крај решавам да не мислам се до моментот кога ќе се случи нештото..а после тоа....сами нека течат работите.
Не знам дали би успеала, кај некои секако дека би. Кај повеќето веројатно не би.
Можам за себе да кажам, врска која се сведува на 2-3 физички контакти годишно за мене не е врска.
Батали ти љубов и емоции и уанс ин а лајфтајм прилики, шо врска е тоа ако не ми е тука кога ми се гушка, кога ми се мази, кога ми се секса? Вебкам и контакт во живо не е ни приближно исто доживување.
Нејќам љубов со тастатурата и телефонот, сакам човечки допир.
Башка со месеци треба да живеам со копнеж по денот кога конечно ќе го видам и слични филмски драма ствари, па тоа е патња човече.
А шо знам, може и вака зборам дур не се испозаљубам така опасно ко пијан Шкот, мада познавајќи се себеси, не верувам дека во било какви околности би можела да се задоволам со топлина во градите и спомен во главата, врска е за мене кога ќе се изматеријализира копнежот, желбата, страста.
Не би го чекала, не би очекувала ни он да ме чека ако треба јас да заминам. Ветувања за верност и такви глупости секако ќе траат до првата подобра прилика. А ако стварно е толку голема љубовта, без никакви ветувања не би имале желба да бидеме со други.
Свашта
Јас сум во таква врска (јас сум таа што замина). И еве, уште сме заедно, секој ден сме со саати на телефон, во текот на оваа учебна година јас се вратив дома два пати, тој дојде овде еднаш, сега за некое време пак јас ќе одам..
Толку беа прашањата?
Нормално дека би барал чекање и трпеливост, сериозен разговор пред тоа заминување, разгледување и анализа на сите аспекти и можни последици пред се, без било какво претходно интервенирање и реагирање.
Анализирај, па реагирај, многу едноставен систем.