Свашта

Јас сум во таква врска (јас сум таа што замина). И еве, уште сме заедно, секој ден сме со саати на телефон, во текот на оваа учебна година јас се вратив дома два пати, тој дојде овде еднаш, сега за некое време пак јас ќе одам.. Што знам, нема договарања, нема ветувања, нема ништо такво... Ние бевме во неформална врска прилично кратко време и не си ветивме ништо, рековме дека ќе пробаме за да видиме што ќе излезе од сето ова. За да одговорам на прашањето - не, не барав од него да останеме заедно, ниту пак тој ми побара нешто. Немаше потреба од муабет и сеуште нема, јасно ни беше дека тоа што го доживувавме е посебно и дека не смееме да го сјебеме. Си кажавме - ако се ппојави некоја друга личност, кај било кој од нас двајцата - ќе бидеме искрени еден со друг. Ми се имаат пуштено еден куп додека сум овде (грди им се жените, не дека сум јас убава, лол), а знам дека истото му се случува и нему... Ама во ниеден момент не ми има дојдено на ум да направам нешто со некој друг, немам никаква потреба да имам секс со некој друг, проблемот со љубомората и несигурноста го решавам/е со ептен отворен и ептен искрен муабет, дури и кога тоа знае да биде болно.
Не ставам граници зошто не знам. Во моментов не ја гледам и затоа би ти одговорила нешто во стил на „Додека е тоа потребно“ или „Додека не најдеме начин да сме заедно“, зошто стварно тоа го мислам.. Ама кој знае, нели...
Кажав, заедно бевме многу кратко време затоа одлуката дефинитивно не ми зависи од тоа. Не беше рационална одлука добиена со некаков си калкул, не правев листа со предности и недостатоци, не се трудев да замислувам како ќе ни изгледа комуникацијата... Едноставно само знаев дека не ми е доста од него и дека сакам да продолжиме и понатаму. А плус мотивација ми беше што чувствував дека и нему му е исто така...
Емоциите се поцврсти, или би можела да го употребам поправилниот збор - подефинирани. Сега ми е многу појасно што и како чувствувам од претходно, многу сме поотворени еден со друг, многу ни е појасно до кај сме способни да одиме за оваа врска ...
Толку беа прашањата?
Иначе, за далеку од очи - далеку од срце коментарите... Во принцип секогаш сум се согласувала со тоа, некогаш ми беше доволно една недела далечина за не само од срце да ми се оддалечи туку и од меморија да ми избледи... Ама се дешаваат и посебни средби и се наоѓаат и посебни луѓе

Јас добро се сеќавам како се запознавме, дека очи не можевме да тргнеме еден од друг, и како почнавме да се гледаме, и како не можевме да прекинеме да се гледаме... А и тоа во принцип не беше нешто што ме карактеризира (а ни него..

), ама... Се дешава.