Современа врска

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Современа врска за мене е врска во која нема да дојде до гушење меѓу партнерите од типот кај ојш, со кого, до кога и слично, значи кога сме излезени секој со друштво да нема јавувања на секои 5 мин и да се препрашуваме кај сме и што правиме. Нормално секој да си има и свое друштво со кое ќе поминува време, значи да не се изолираме од светот и само ние двајца да постоиме, а сите околу нас што постоеле претходно во животот да ги заборавиме и да ги игнорираме.

Devilish Angel напиша:
Современа врска за мене е врска во која нема да дојде до гушење меѓу партнерите од типот кај ојш, со кого, до кога и слично, значи кога сме излезени секој со друштво да нема јавувања на секои 5 мин и да се препрашуваме кај сме и што правиме. Нормално секој да си има и свое друштво со кое ќе поминува време, значи да не се изолираме од светот и само ние двајца да постоиме, а сите околу нас што постоеле претходно во животот да ги заборавиме и да ги игнорираме.
Тоа е апла, досадно и старомодно .. ама пак и воопшто да не прашаш „каде ќе одиш?“ е глупаво. Тоа значи дека може да прави што сака, кога сака, со кој сака а тебе ич уво да не ти чуе. Ма зборувале дека секој ден е со друга во кревет, тебе гајле ти е битно имаш современа врска ма дај.:lud: Ова не се однесува на постот на девилиш, туку на неколку поста од првата страна. Современа врска е она што го напиша исадорад. Врската би требало да е пријателство помеѓу партнерите надополнето со љубов, взаемни интереси, разговори, смеења... Него не му пречи што зјапам во други додека е тој до мене, што коментирам, јас не реагирам љубоморно додека тој коментира или зјапа некаде. Мене не ми пречи што тој е пијан и ги гушка и бакнува моите другарки, и на него исто. Современа врска .. треба да е една врска од која полза ќе имаме и двајцата. Тој знае дека јас сум секогаш тука за него, дека неговата среќа ја гледа преку мене, дека колку и да заебе и да оплеска ме има мене и обратно. Па .. тоа би било тоа во кратки црти.:kafe:

денешна современа врска:
- секоја минута си титкате
- ќе се приклучите на IRC и ќе си разменувате убави порачиња :)

може ова е и поише кон темата: како модерната технологија влијае на современите врски? :)

KaiTekk напиша:
денешна современа врска:
- секоја минута си титкате
- ќе се приклучите на IRC и ќе си разменувате убави порачиња :)

може ова е и поише кон темата: како модерната технологија влијае на современите врски? :)
И паѓате од флудирање на..
”те сакаммммммммммммммммммм!!!”
.. па кога човек подобро и пошироко ќе размисли, до негде и во право си.:nesvest:

Таквата врска преку ирц, набрзо станва досадна.

Ако тоа воопшто може и да се нарече врска. Седиш цел ден дома ко некоја стока и чекаш да дојде пример 9.00 за да седнеш на ирц и да се читнеш со партнерот, кој не мора да е прекуокеански може и да е во Македонијава. Глупости. Тоа за мене не е врска. Уште помалку современа.

The`bItCh напиша:
Ако тоа воопшто може и да се нарече врска. Седиш цел ден дома ко некоја стока и чекаш да дојде пример 9.00 за да седнеш на ирц и да се читнеш со партнерот, кој не мора да е прекуокеански може и да е во Македонијава. Глупости. Тоа за мене не е врска. Уште помалку современа.

Абе остави ние што мислиме ... факт е дека таквите врски ги има на кило ... греота за таквите луѓе, а уште погреота ако мислат дека се во современа врска, дека нели компјутер, интернет ова она ... ју ноу ват ај мин?:kajg:

:)
Понекогаш, ако сте далеку еден од друг, макар да е на три дена - тоа е најевтина варијанта. Злаетн Skype, без него ќе имав банкротирано одамна!

Sovremena vrska...opusteno, koga se pravi moabet za vrska togas nema sto da se teretime tolku mnogu. Jasno e deka ljubovta ke gi fati vo kandji i ke se zaljubat partnerite ali realnosta e taa, tie mora da bidat slobodni i opusteni. Bez ljubomora koja ke im steti, so svakanjeto deka taa licnost ne e negova, nema pravo da ja komanduva, nema pravo da ja tereti i maltretira, zapoveda i progonuva! Odgovornosta i pocitta neka ja ima, a vernosta e zavisna od osobata! Koga ke pocneme da pravime moabet za vrska koja se gleda deka moze da prerasne vo nesto poveke, kako brak togas veke se navleguva malku poveke, se zatvaraat site sporedni patista i zaedno pod raka si ja teras zenickata:) Sovremenata denesna vrska ne znaci deka e sovrsenata! MOze zvucam strogo i ladno prema devojkite ali naprotiv, tesko krijam cuvstva..ali koga bi me prasale kako treba za da bide se ok...ete go odgovorot!

Секој различно си ги сфаќа современите врски. Секое време си носи различни сфаќања, ама денес она што за нас е современо порано не било, така ќе биде и после неколку години.
Сепак мислам дека сега преовладува мислењето дека современа врска е врска која подразбира „во врска сме, а сме слободни“. Значи, ако сакаш да имаш некоја си современа врска, треба да ги избалансираш тие две работи - заедно сме, ама без да се гушиме, да сме слободни да одиме кај сакаме и со кого сакаме, но довербата да се гради и да се задржува. Значи, да не добие впечаток партнерот дека врската е затвор, се` да биде релаксирано. Да се чувствува другарскиот однос меѓу двајцата, да знаат да направат два реда муабет, да знаат да се сериозни и да знаат да се смеат, да се тука еден за друг и да не дозволуваат екстерни влијанија да имаат улога во нивната врска.

Што знам. Современа врска е онаква каква што ќе си ја направат двајцата да им биде.

Современа врска? Нема такво нешто што можи да постои. По мое постои само лажење и вистинска врска. Е сега тоа современа врска никаде не се наоѓа во мојот речник, поради тоа што тие се глупостите што сите дечина ќе се лажат на тие работи и ќе сметаат дека се тие главни во една врска и дека ќе можат да прават што сакаат со неа. На крај ќе дојде она да се заљубиш во некого што толку многу ќе подпаднеш на неговите работи и толку. Нервози, глупости, разочарување од љубовта и на крај че останеш да повредуваш некој друг со таа современа врска што си мислел дека ја контролираш, а всушност тебе те издупиле гадно

Poimot za ljubov odsekogash bil ist! Principite i teoriite za ljubovta isto taka!
I pre 1000 god god lugjeto se sakale, i denes se sakaat (samo shto denes nekako ljubovta se bazira na sosema drugi neshta).
Znachi navistina ne znam shto e toa sovremena vrska (?!). Site sakaat nevidena sloboda za sebe, a od partnerot baraat romantika od Romeo i Julija?

Iris напиша:
Poimot za ljubov odsekogash bil ist! Principite i teoriite za ljubovta isto taka!
I pre 1000 god god lugjeto se sakale, i denes se sakaat (samo shto denes nekako ljubovta se bazira na sosema drugi neshta).
Znachi navistina ne znam shto e toa sovremena vrska (?!). Site sakaat nevidena sloboda za sebe, a od partnerot baraat romantika od Romeo i Julija?
Не мора да е невидена слобода, не мора ни романтика каква ја опишуваш. Доволно е само доверба и простор за дишење, без гушење, барем за мене.

Mandrak koga spomnav tuka sloboda mislev na shvrljanje i muvanje.
Inaku od partnerot koj reshil da bide so mene ochekuvam da veruva vo toa shto kje mu go kazham (i obratno). Nemozham da prifatam da bidam vo vrska so nekoj so koj 3 saati vo denot kje se objasnuvam zoshto denes sum sednala na kafe so kolega, ili zoshto sum mu rekla zdravo na nekoj, pa zoshto nekoj mi se javil... Nitu pak jas imam namera da se zamaram so takvi gluposti imajkji prilika vremeto da si go pominam vo diskutiranje na poproduktivni temi... ili vo gushkanje i galenje:)

Spored mene nema sovremena/nesovremena moderna ili staromodna vrska. Postojat samo 2 tipa na vrska, a tie se zdrava ili bolna. Da ne povtoruvam posto vo site postovi e kazano gore dole istoto, ke kazam samo deka e dovolno da se ima Doverba vo partnerot za da ti bide ubava Zdrava i sovremena vrskata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom