Современа врска

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Pa sekako sum za sovremena vrska- vo koja partnerite ke imaat megusebna doverba, razbiranje, pocituvanje i normalno ljubov bez toa nisto. Znaci pod toa podrazbiram mnogu doverba a ne kako vo nekoi vrski" bez mene nema iskacanje, sam so drugarite/kite nemoze, nesmeesh ova da nosish-Ke te gledaat drugi" i red drugi raboti.

preska mu placev na deckomi deka nekako funkcionirame pre sovremeno...kako da sme mas i zena pa nema mesto za neznost strast mislam daj imam samo 18

Mnogu pametno kaza toj sto kaza deka vrskata treba da e na prvo mesto drugarstvo. Samo takvi vrski moze da uspeat, a ne vrski vo koj partnerite se odnesuvaat kako da se poseduvaat eden so drug.
Drugar ne se luti ako iskocis so drugo drustvo, drugar ne se luti ako ti se javi drug drugar po telefon, ako ti pise poraka itn. A toa sto ste vo vrska znaci deka se pobliski i podobri drugari otkolku so nekoj drug.

За мене нема современа или нова врска све ми е исто како било тогаш и сега е само има една работа што порано луѓето сметале дека мил збор бил говедо ...

За мене современа врска е= на нормална врска. А во нормална врска спаѓа : љубов, верност, доверба , разбирање. Ако не постои едно од наведените мислам дека не станува збор ни за врска а не па за современа.

Epa veke koga stanue zbor za sovremena vrska veke koga site toa go sakaat neli treba da bide bazirana na ljubov,ok cim se pocnue vrska normalno deka ima nekoj fluid,posle toa sekoj si seta na svoja strana,si se gledas ednas u cela nedela,i bla bla,ne e sovremena vrska se toa,nemoze mene nekoj da mi kaze ja so da oblecam i kako da se ponasam,ako ti odgovara vaka so mene ok ako ne epa priajtel cao,a u sekoja sovremena vrska sekoj svrlja na site strani u toa nemoze nikoj da me ubedi deka ne e taka,retko na ovoj svet sega u momentov mozes da imas doverba vo nekoj koj go znaes samo nekolku meseci,sovremena vrska spored mene znaci=SVRLjANCIJA

Хм, современа врска, како да го дефинирам тоа? :raz:
За да биде врската современа не треба партнерите да имаат предрасуди, односно народски кажано да прават што сакаат и со кого сакаат?
Вакви врски кај нас можеби има ама се во многу мал број и не верувам дека и долго ќе траат?
Кои се основни услови за таква врска?
Бракот да биде од корист, жената да биде со мажот само заради парите и да ги ужива сите благодети на земскиот живот и да не се секира како партнерот ги заработува парите а пак мажот гледа да има покрај него Барбика за сите околу него да зборуваат дека земал жена лепотица иако таа се рока со кој стигне а пак мажот може да е и хомосексуалец ама тоа не ја интересира на жена му се додека таа добива парички...
Тоа е моето размислување, за вас не знам? :toe:

Современа врска, денес, по мои сфакања е врска каде што двајцата партнери би биле рамноправни. Нема делење на обврски или доминирање од страна на едниот, едноставно и двајцата да бидете потпора, и поддршка еден на друг. Со доверба и разбирање вклучени тоа би било тоа... Врска во која на двајцата ке им биде убаво што се заедно, да споделуват нешта (најмногу креветот) и да имаат некоја корист од неа, а кога нешто ке тргне на лево..тука е разделбата :)
така ги сфакам современиве врски....

Современа врска е кога она ми ги пере чорапите и иде на работа. Кога готви и носи пари дома. Кога чисти и пак има време да смисли како да напраи да ми биде интересно. И кога ја целосно ја поддржувам таа нејзина независност. :P

Od koga vrskite se delat na staromodni i sovremeni? Vrska si e vrska i kako sto kaza Dejana, bolna i zdrava. Najbitno si e da ima razbiranje, doverba, pocituvanje megu partnerite i postojan muabet, skoro za se. Nikogas da ne se pravat zaklucoci na svoja glava. A drugoto ke si dojde samo po sebe, so tek na vreme.

Современа врска е онаа во која мажот печали пари, праи деца, а жената седи дома, не работи, гледа шпански серии на евтина струја, чува деца, кога ќе си дојде мажот од работа му ги мие нозете,плете џемпери и нормално носи шамија.

се слагам дека работи како контролирање, болна љубомора итн не чинат и неможат да бидат здрави...али пак од друга страна неможам ни да ги сфатам тие муабети„јас зјапам по други фраери и коментирам а на дечко ми му е сеедно“...дај бе не заебавај, може сум старомоден али до толку неможам да бидам „современ“...ја разбирам дека некад се дешава да се прозјапа у некој али ако тоа константно се случува и прерасне во нормална појава, тогаш, без навреда, ама мислам дека нешто не чини...или за таа слобода што ја зборите...нормално дека ако ја сакаш девојката ќе и веруваш и нема простор за замарање со кого и каде, зашто, како...ама има ситуации кога неизмерно ти треба да ја чуеш,кога ти се увртува во памет дека треба да ја чуеш, сакаш кажи го интуиција, нешто те тера...не ради контрола или љубомора, туку онака...и што сега демек ако ја побараш тогаш а она е искочена без тебе, нечини пошто ја гушиш...па не се дешава тоа секој ден и секое искачање побогу...може некад поради некои наши икс причини и приватни проблеми, можам оправдано да помислам дека е во опасност и инстинктивно да ја побарам за да се уверам дека е добра и дека ништо не и фали...се дешавало и само да ја видам оддалеку дека е добра и да ми дојде срцето на место...без ниту да и се јавам ниту да ја викнам, значи само да ја видам....мислам дека у днешно време се претерува со егоизмот...многу повеќе секој се сака себе и мисли на себе повеќе отколку на другиот...или се става себе си пред врската...кое ви е тоа гушење и давење и нарушување на слободата?...сте помислиле ли некад дека никој не е толку луд да се замара со вас, чисто поради вас...мислите дека сте толку посебни?...
зборот ми е дека треба да се дистанцираат болните, љубоморни, нездрави испади и прогонувања од тоа дека на некој навистина му значите...нормално дека ако врската си е без никакви проблеми и без бранувања и мешање од околината, не би требало да има ни некои претерани и гадни испади...но доколку има основа за загриженост...искрена загриженост, тогаш во никој случај неможам одредени реакции на мојата девојка да ги протолкувам како гушење или давење и прогонување...значи во такви моменти треба да си се борите еден за друг...а не да глумите нарцисоидни принцови и принцези...се степа некој да ви ја загрози вашата слобода

Не знам што подразбирам под современа врска, ама не знам зошто и самиот збор не ме наведува кон нешто позитивно. Јас си сакам old-school врска. Љубов, почит, доверба и разбирање.

Jas se slozuvam so Forca Inter. Na "decko mi mu e seedno" cisto sumljam. Tie se najopasni tipovite ili pak tipkite kuti butni. Se pravat kako niso da ne razbiraat, niso ne smeta i toa se sobira sobira i naednas ke pukne film. No sepak u vrska ne gledas samo za sebe ubavo da ti bide, naprotiv za tango treba 2 ca.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom