се слагам дека работи како контролирање, болна љубомора итн не чинат и неможат да бидат здрави...али пак од друга страна неможам ни да ги сфатам тие муабети„јас зјапам по други фраери и коментирам а на дечко ми му е сеедно“...дај бе не заебавај, може сум старомоден али до толку неможам да бидам „современ“...ја разбирам дека некад се дешава да се прозјапа у некој али ако тоа константно се случува и прерасне во нормална појава, тогаш, без навреда, ама мислам дека нешто не чини...или за таа слобода што ја зборите...нормално дека ако ја сакаш девојката ќе и веруваш и нема простор за замарање со кого и каде, зашто, како...ама има ситуации кога неизмерно ти треба да ја чуеш,кога ти се увртува во памет дека треба да ја чуеш, сакаш кажи го интуиција, нешто те тера...не ради контрола или љубомора, туку онака...и што сега демек ако ја побараш тогаш а она е искочена без тебе, нечини пошто ја гушиш...па не се дешава тоа секој ден и секое искачање побогу...може некад поради некои наши икс причини и приватни проблеми, можам оправдано да помислам дека е во опасност и инстинктивно да ја побарам за да се уверам дека е добра и дека ништо не и фали...се дешавало и само да ја видам оддалеку дека е добра и да ми дојде срцето на место...без ниту да и се јавам ниту да ја викнам, значи само да ја видам....мислам дека у днешно време се претерува со егоизмот...многу повеќе секој се сака себе и мисли на себе повеќе отколку на другиот...или се става себе си пред врската...кое ви е тоа гушење и давење и нарушување на слободата?...сте помислиле ли некад дека никој не е толку луд да се замара со вас, чисто поради вас...мислите дека сте толку посебни?...
зборот ми е дека треба да се дистанцираат болните, љубоморни, нездрави испади и прогонувања од тоа дека на некој навистина му значите...нормално дека ако врската си е без никакви проблеми и без бранувања и мешање од околината, не би требало да има ни некои претерани и гадни испади...но доколку има основа за загриженост...искрена загриженост, тогаш во никој случај неможам одредени реакции на мојата девојка да ги протолкувам како гушење или давење и прогонување...значи во такви моменти треба да си се борите еден за друг...а не да глумите нарцисоидни принцови и принцези...се степа некој да ви ја загрози вашата слобода