Јапонија

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Една од ретките азиски земји кои сакам да ги посетам. Посебно ми е фасцинантно минатото, културното и историското наследство. Архитектурата, традициите (верувам дека дел од народот се уште ги негува). Ако имам среќа, можеби и ќе отпатувам некогаш таму.

Навака би се вратил со многу фугу-риби кои би ги подарил на одбрани, драги лица.

Инаку, сум чул дека земјата просто зрачи со некаква енергија.

Каде да најдам "Sake" -традиционален јапонски алкохолен пијалок во Скопје?
https://sr.wikipedia.org/sr/Sake :D
Провери во "Алкотека",се наоѓа пред грчката амбасада.

Он:отсекогаш сум бил фасциниран од јапонската култура и нивниот менталитет. Се надевам дека некогаш во животот ќе имам прилика да ја посетам оваа прекрасна земја која ми е прва на листата земји кои би сакал да ги посетам.Културното и историското наследство,архитектурата,перфекционизмот на народот кој скоро се граничи со лудило,прекрасните младолики Јапонки,се се тоа работи кои би било штета да ти помине животот а никогаш да не ги почувствуваш.Пред шест години имав прилика да одам во Токио,требаше само да си ја платам картата а сместувањето и храната ќе ми беа обезбедени,но тогашниот статус и финансиска состојба не ми го дозволија тоа.Сепак и Токио е изгор скап.

Јапонија има посебно место во моето срце таа е единствената земја освен Македонија која ка обожавам имаат многу убава култура и историја горд сум што можам да кажам дека сум инал можност да ја посетам :)

Јапонија има посебно место во моето срце таа е единствената земја освен Македонија која ка обожавам имаат многу убава култура и историја горд сум што можам да кажам дека сум инал можност да ја посетам :)
Си бил во Јапонија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom