Firefox 6

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.InF3ction
  • Време на започнување Време на започнување
и јас до пред 2 недели користев 3,6 (катастрофа невидена беше) и моментално сум на 5 ка и ми се појавува за апдејт неколку пати во денот за 6 та верзија ама ќе почека малку,нека ги решат (ако ги има) детските болести

а ко ја користев 3,6 не ми се појавуваше вакво нешто за апдејт

Attachments

• Firefox 6 (update).jpg
    Firefox 6 (update).jpg
    22,9 KB · Прегледи: 3
Како бе? Од кога знам за себе Фајрфокс ме известува кога има апдејт за да го симнам.

Ретко го користам Фајрфоксов, мада новава верзија е побрза од претходната. Како и да е останувам на Хром :)

Слободно инсталирајте ја 6-та, камен стабилна, никаков проблем нема.

Мене само прееска ми се прикажа дека е готов ФФ6,ама играв НФС,и сеа како да ја апдејтирам?

Firefox уште не може да го помине http://acid3.acidtests.org/ тестот...
Леле, тој Ацид3 тесто е праисторија веќе.

Тоа АЦИД тестовите се троа глупички оти во бараат прелистувачот да има поддршка за нестандардизирани формати и технологии. Во Ацид 3 ги има еден куп. Сите тие се на степен draft или слично. И HTML5 е draft и ништо друго засега.

Финтава со тое 3 проценти е што тој форматот што мислеле дека ќе го бива, испадна дека не го бива и џоа го отфрилија сите што се замешани во бизнисов со WEB стандарди (W3C, произведувачите на прелистувачиве и др.). Форматот беше SVG фонтови, сега е веќе заменет со WOFF (моментално исто draft).

Ама Ацид3 не тестира за woff поддршка.

Арно ја видов темата за новотарии кај фф.
Досега бев на 3.5, но си велам можда има некои безбедносни закрпи стаено (пошто прелистувач, не му гледам друга фенси или не знам каква намена освен приказ, брзина и стабилност)...што знам, реков да го пробам новиот.
Малку во споредба со 3.5 ме мачеше она со анимираните јазичиња ама го решив во абаут конфигот. Друго што ми смета (затоа не ставав ни 3.6 ФФ) е процесот plugin-container.exe кој повремено знае да земе доста меморија до стотина и више мега (сега пример е 40) и знае да го напрегне процесорот па и да ми успори све на компјутер. Не знам за што служи тој процес т.е. фајл, го има од 3.6 наваму ама досаден е.
plugin-container.exe ти служи за во случај ако се сруши некој плагин при сурфање, да не оди јабана да падни цел бровсер, на пример flash-от ако се сруши, ќе се оневозможи само тој дел од веб страната се дури не го ресетираш... е сега дали вреди да го исклучиш, тоа индивидуално си е...

plugin-container.exe ти служи за во случај ако се сруши некој плагин при сурфање, да не оди јабана да падни цел бровсер, на пример flash-от ако се сруши, ќе се оневозможи само тој дел од веб страната се дури не го ресетираш... е сега дали вреди да го исклучиш, тоа индивидуално си е...
ако го исклучи ќе нема јутуб and shit

у ствари кога сум пробал да го исклучам процесот плагин-контејнер, ми се гаснел цел ФФ. Најверојатно повикува модули, библиотеки, екстензии (не знам што) без кои не може да функционира.
Како бе? Од кога знам за себе Фајрфокс ме известува кога има апдејт за да го симнам.

Ретко го користам Фајрфоксов, мада новава верзија е побрза од претходната. Како и да е останувам на Хром :)
секогаш ги гаснам тие опции за автоматски апдејт на ФФ за да не ми "досаѓаат" па правам повремено рачна проверка. Не за друго, некогаш знаат да извадат верзија што секој втор клик паѓа или заглавува...воглавно затоа.
--- надополнето: Aug 18, 2011 4:00 AM ---
Firefox уште не може да го помине http://acid3.acidtests.org/ тестот...
хромот оди до стотка, фф до 97...мада не знам за што служи тој тест...ие (сум застанал кај ие 8) у старт покажа феил.

Хе хе хе......

...вчера ми се јави соопштение ...кое отприлика вака гласеше!

Ова е срамота, Firefox се урна, дали да испратам известување за причините за уривањето!

Ништо страшно..се случува...

Инаку ..и понатаму и останувам верен на лисицата.

Ова искочи пред 4-5 дена а веќе има фајрфокс 7 бета... WTF?

Вчера го апдејтирав, одлично... лисицата не ја менувам за ништо!

Хромот е тешко срање, се чудам како многу луѓе се префрлија на него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom