Како да направите навистина HOT компјутер!

• Креатор на темата Креатор на темата mr.wicket
  • Време на започнување Време на започнување

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Локација
Скопје, Македонија
Веб-сајт
micevski.xyz
Како до "врел" (НОТ што би рекле англосаксонците) компјутер.
Ова се прецизни упатства за вашиот "custom" компјутер.

За почеток, домашниот мајстор компјутерџија, потребно е да си најде некој стар веќе истрошен компјутер. Доколку немате можете да позајмите од некој пријател.
За примеров е користен стар сметач со 128 мб работна меморија и процесор од 350 MНz работен такт.

(Кликај на сликите за поголема верзија)

Фаза 1

Зависно од куќиштето на компјутерот можеби ќе треба да го обликувате лимот. Најдобри за ова се куќиштата каде скоја страна засебно е заштрафена за арматурата. Во тој случај едноставно извадете ја едната поширока страница.

Фаза 2

За следниот чекор потребен е голем и тежок токмак за да се отстранат сите внатрешни делови на сметачот. Доколку некоја од компонентите не се дава под налетите на токмакот тогаш ќе ви заврши работа и штрефцигер. Важно е да се напомене дека мора од куќиштето од компјутерот да се отстранат сите, па и оние најситните пластични делови. Целта на ова чистење ќе ви стане јасна со читање понатака.

Фаза 3

За намената што ќе сакате да му ја дадете на вашиот стар компјутер потребно е да најдете и некоја камена или бетонска плоча.

Фаза 4

На крајот врз отворента страна на куќиштето ќе мора да монтирате решетка - најдобро од подебели жици. Во оваа фаза веќе почна да ви станува јасно што ќе биде она врелото :wink:

Тоа имено ќе биде скараџискиот ќумур што ќе го ставите на долната плотна. Нормално ќумурот ќе го потпалите и "voila" - еве ви одлична нова скара за во двор.

Voila :kez:

Ахахах прва лига! Поврело не може да биде!

ova isprobano ili....??:je:

Абе се е ок само шо јас скара не јадам зашо сум ВЕге!!!

се гледа дека компјутерите се мултифункционални и по крајот на нивниот рабтен век

rulzzzzz, закон. уште кулерот да работеше пивото да се лади .

Hahaha ja si rekof koj znae shto ke bide ova "pimp my pc" ali ama me zezna...

BeBe11 напиша:
Hahaha ja si rekof koj znae shto ke bide ova "pimp my pc" ali ama me zezna...

nadevaj se na najdobroto. ocekuvaj go naj mrdnatoto

Virus напиша:
Абе се е ок само шо јас скара не јадам зашо сум ВЕге!!!
За тебе место вешалица, ќе стаиме некое морковче да потпечеме, или плескавица од соја...бива?

Хееее овој mr-wicket и со компјутерите почна храна да прави, замислете што СЕ може да стори со на пр. Принтер хаха :pos:
Ајде mr-wicket пиши уште некој туторијал за хот......

Леееее закон ствар. Ќе пробан да го направам ова. :pos:

ej zakon epa voa moze da se isproba samo neka donira nekoj star pc kaj MENE!!!!!!

Имам материјал за ваква скара. Јас ќе го направам уште утре, само што ќе му додадам и ногарки од 4 цевчиња , а од едниот страничен капак ќе направам решетка така што ќе го издупам со 7мм бургија по целата површина. Има да биде „бомбона”, ќе го усликам и ќе ви постирам фотки овде:)
P.S.-А може и пушница за месо или риба да се направи од него, ионака е продолжено tower case :pos:

ohooooohooo znaci utre ke jademe skara??? hah :je: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Наскоро купувам нов PC. Од овој кој сега го користам ке пробам да направам такво нешто...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom