Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 277 40,3%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,4%
  • Amstel

Гласови: 67 9,8%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,8%

• Вкупно гласачи
    687
Епа во таа слаба конкуренција Скопско и постави стандард тука и многу често тука ќе слушнеш дека Скопско е меѓу подобрите пива. Жалосно али тоа е реалноста.

Крафт пивари неколку имаме што во малопродажба не ги пласираат производите. Само во одредени локали може да се најде нивното пиво.
На прсти се бројат кафичи, пабови што нудат странски пива што не се Хајнекен или Туборг, кај што може да се проба нешто поквалитетно.
По маркети, алкотеки може да се најде добро али цената е и до 5-6 пати повисока од Скопско, што за наш стандард и не е прифатлива.

Се тоа води кон "abe na kraj koa ke vidis Skopskoto mozda i najubavo e"

И "Друже заеби ги овие лагери од големиве пивари, индустриски"... да ги заебеме, али не сме во Германија. Тоа е понудата тука.
Извини друже не беше ништо лично против тебе. Туку проблем е што големиве пивари купуваат помали и го менуваат рецептот на тие пива и со тоа ги изедначуваат со вкус и се губи посебноста. Тоа ми беше поентата.

Извини друже не беше ништо лично против тебе. Туку проблем е што големиве пивари купуваат помали и го менуваат рецептот на тие пива и со тоа ги изедначуваат со вкус и се губи посебноста. Тоа ми беше поентата.

Таман работа. Си стои и твојот муабет, далеку од тоа дека не си во право. Али тоа што ни се нуди тука, тоа купуваме, немаме избор :)

Ставај и фото од ставено во чаша... Да се види боја, глава, итн.

Ставај и фото од ставено во чаша... Да се види боја, глава, итн.
Брат што има везе чашата за глава
Нека дрмне од флаша/чаша/лименка сеедно па утре ќе пише за главата дали боли или не наравно :)

7485994A-7CB2-4AB4-B2F9-F1BF7B9BFDEE.jpeg

Одлично пиво. Супер за летново време со (според описот) цитрусна нота и кориандер и иако на вкус се осеќаат, воопшто не доминираат туку се во таманска доза, пак осеќаш дека пиеш добро пиво

Бледо жолта боја, малку матно и долго држи пена.

За топло летно време, ова пиво е петка.

malku sajd muabet, ispiv 5 piva x500 ml pred nekoj den, piev do 11 vecer i kaj 12 si legnav. u 4 se razbudiv ziva voda, klima ne mozese da me izladi.

do skopskoto li e ili koj k....

Најчесто и ја кога конзумирам повише пиво имам тешко спиење. Не знам дали сум буден дали сонувам. Затоа на излаз се' освен пиво. Многу негативни страни има пивото за пиење при излегување, единствен плус е што е поефтино од др.алкохолни пијалоци.
Пиво само за преку ден во топли денови.

Најчесто и ја кога конзумирам повише пиво имам тешко спиење. Не знам дали сум буден дали сонувам. Затоа на излаз се' освен пиво. Многу негативни страни има пивото за пиење при излегување, единствен плус е што е поефтино од др.алкохолни пијалоци.
Поефтино е ама па и поголема количина ти треба, така да исто кеш си сјебал :D

Пиво ти е најдобро за уживање. За искачање некако ми го нема тој филинг освен ако не се седне во некоја пивница. Генерално не го глеам како алкохол за „пијанка“. Буквално парк шема или омиленото, грч ладно пиво дур се распалува оган/врти месо на скара, па пиеш, сечеш, мезиш. :D

malku sajd muabet, ispiv 5 piva x500 ml pred nekoj den, piev do 11 vecer i kaj 12 si legnav. u 4 se razbudiv ziva voda, klima ne mozese da me izladi.

Не е до пивото како пиво туку е до алкохолот. Било каков алкохол да се наљокаш ќе ти направи вруќини. Мене барем од секој така ми реагира телото.
Автоматски споено мислење:

Јас баш од пиво заспивам како бебе. Амплитудата многу е побрзо се движи од пиење пиво отколоку од вино или жестоко. Побрзо те фаќа еуфорија на почетокот и побрзо потоа паѓаш во меланхолија. Многу полесно може да се исконтролира и границата за да застанеш пред да ти се слоши или повратиш.

Кај виното поспора е еуфоријата и меланхолијата што значи дека е добро за романтика ама слошувањето од нигде никаде се избацува без навестување. Ова со слошувањто особено важи за гадните 3 литарки од парк и за брзото пиење на било кое вино.

Кај жестокото улрта брзи се еуфоријата и меланхолијата па дури слошувањето од што се избацува рандом брзо знае да се појави и пред меланхолијата. Затоа чкарт жестоко не е се пие безразлика колку е ефтино.

Последно уредено:

TL DR е дека алкохолот го сјебува спиењето. Да, побрзо ќе се заспие ама се намалува квалитетот на сонот (одморот). REM фазата и сонувањето (есенцијални делови од спиењето)... Или едноставно одслушајте го Мет Вокер на клипов подолу (човекот има одлични подкасти и предавања за спиењето, интересно за слушање).

Ист тип на влијание (само многу посилно) има и травата... Наспроти сите верувања дека го подобрува спиењето. Двете работи го подобруваат заспивањето, но го сјебуваат спиењето.

TL DR2 - Пороците се помалку штетни ако се фати работата порано во денот. :D

Ми падна и мене пивово во раце и потврдувам се што кажа @Ne_sum_ja погоре.

Имам пишано дека не сум многу фан на пченични пива, али цитрусните ноти му даваат посебен шмек на ова. Не е "досадно" како германските вајзени :D

20220818_204114.jpg

Го начекав пивово во Лидл , и ме изненади позитивно [emoji106]
Вкус поинтензивен од Гинис , и малку погазирано [emoji108]за 2,7 евра топ пиво
08227f6cf0119d6d50fb310e70f372a4.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom