Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 277 40,3%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,4%
  • Amstel

Гласови: 67 9,8%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,8%

• Вкупно гласачи
    687
Јагодинско отсекогаш било Ок мајсторско пиво. Значи пиво што врши работа, со среден квалитет. Е сега може и му го поткренале квалитетот, не е за чудење. Треба да се види кој голем играч го има купено.

Ова го начекав на попуст пред некое време во Веро, но не ми остави некој посебен впечаток:

20250520_124340.jpg

Едно од првите пива што ги ставив во wishlist и таму стоеше со години, конечно на маса.
Добра боја, добра пена, горк вкус и слабо газирано.
Ќеифот повеќе произлегува од брендот тука :)

Screenshot_20250708_210346_Gallery.jpg

Јако на прв вкус, потоа некако... што знам, не ме одушеви. Го има во Топ Дринкс, 35 ден. од лименка.

20250708_184453.jpg

Топ дринкс! Откако ги открив, редовно си пијам пиво со поминат рок
Едвај го завршив Францисканерот сега уште Асахито остана

Каде е тоа? Има багателни цени на пива со краток рок?

Да, во суштина често добиваат пратки на кои рокот им е недела-две пред истек, но конкретно пивото погоре што го објавив има рок на траење до ноември 2025. Кога бев таму пред некој ден имаа добиено доста нови пратки, цели пакети им беа наредени пред и во продавницата. Не ги бранам, но мора да се каже што е како е.

Каде е тоа? Има багателни цени на пива со краток рок?
Јас кај Чешма купувам, ама мислам имаат и на други локации во Скопјево! Краток, поминат рок, не е страшно. Нечини година-две да отишло, а недела-две супер си е, само посозреано :D Цени на 50% отприлика!
Автоматски споено мислење:

Да, во суштина често добиваат пратки на кои рокот им е недела-две пред истек, но конкретно пивото погоре што го објавив има рок на траење до ноември 2025. Кога бев таму пред некој ден имаа добиено доста нови пратки, цели пакети им беа наредени пред и во продавницата. Не ги бранам, но мора да се каже што е како е.
Супер се, си правиме шали на тој рачун, викаат ние стално сме така, со години, па живи сме!

Изненадувачки вкусно. Е, на ова пиво (купено во Топ Дринкс) рокот му истекува за пет дена :)

20250710_162000.jpg

Мислам дека никогаш не продале со поминат рок, да при крај на истек на рокот али не и со поминат, барем јас никогаш не сум купил.
Фората е што во некои земји на запад поскапо е да уништиш храна или пијалок отколку да ја продадеш испод цена, овие имаат некоја шема и набавуваат такви пива, главно мислам од франција белгија холандија.
И овие пива со месец дена пред истек на рок пак се подобри отколку скопско или некое слично наше пиво.

Мислам дека никогаш не продале со поминат рок, да при крај на истек на рокот али не и со поминат, барем јас никогаш не сум купил.
Фората е што во некои земји на запад поскапо е да уништиш храна или пијалок отколку да ја продадеш испод цена, овие имаат некоја шема и набавуваат такви пива, главно мислам од франција белгија холандија.
И овие пива со месец дена пред истек на рок пак се подобри отколку скопско или некое слично наше пиво.
Па не реков дека ми продале со поминат рок, него јас стрвен газ, ќе земам пакет и полата ќе го пијам со изминат рок.
Искрено Францисканерот беше топ!

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom