Разговор со детето за секс

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Treba da se razgovara ama ne pa ni na premala vozrast nego koga ke pocne da sozreva,no ne mislam deka mora.Zavisi od roditelite,od deteto i od nivniot zaemen odnos.

nemav otvoreno so moite takva tema
poso.........na ulica ko kopil skoro sekoj den za :sekss: se zborese ....pa i sea vo sekoj film mora da ima seks scena...duri gi ima takvi sceni i na crtan filmovi :icon_lol:

Јас сметам дека сосема е нормално да се збори со децата на таа тема . Несакам еден ден ако имам ќерка , на 14 год да дојде и да ми каже '' мамо трудна сум'' . Тоа е природно ! ако не зборите за секс со децата како ќе им објасните како дошле на овој свет , сигурно нема ''цел живот'' да мислат дека ги донел штркот !

Хе хе јас синот го поучив и тоа со следниов цитат
Синко прави што сакаш! Еби колку сакаш и кoлку можеш! Али СЕКОГАШ користи кондом зашо ако ми дојдеш со некоја девојка која што е трудна тогаш ќе треба да ве иселам од дома
(Малку страв во косkи да му влезе за да размислува кога ќе прави нешо) :star:

So mene nikoj ne zboruval za takvi raboiti i toa e greska...
Zatoa taa greska nema nikogas da ja povtoram so decata se razbira ako bi imala.Koga ke vlezat vo pubertet 11,12 godini ke sednam i se ke im kazam i ke imam takov odnos site tie raboti da gi prifakaat normalno i bez sram.

Mnogu e vazno roditelite da zboruvaat so decata na taa tema i da gi poucat sto i kako treba da pravat odnosno sto i kako ne smeat da pravat...no za zal deneska mislam deka mn roditeli ne se celosno otvoreni kon nivnite deca i voopsto ne zboruvaat na ovaaa tema so niv

Децата од кога ке се родат знаат од сто се Создадени од Сексот Така...

Родителите мораат многу прецизно да Зборуваат со децата на Таа тема

Па да треба да им се кажат некои работи .. а и да се збори отворено на таа тема.. Мене мајка ми уште од мала ми зборуваше али се у граници и колку шо растев се по нешто повеке ми кажуваше..а денекса правиме отворем муабет за тоа ... шо знам слободна сум со неа кога правам муабет...Секогаш ме советува а и ако сум некаде грешка ме поправа..И колку шо се секавам и на брат ми нон стоп му збореше ама ја ко помала не разбирав зашо му збори хехех
Така да потребно е домашно сексуално васпитање! :drk:

Мене на 10 години ми кажаа се за тоа,па така да и ја истото ке го напраам тоа!

Nikogash ne mi praele muabet za toa,nit mi pravat,nit ke mi pravat,sam si se educirav,bash posho neznaev niso,od radoznalost citav,gleav,vamte tamte...

Sekoe dete ima pravo da dobie korekten odgovor za sekoe svoe prashanje.
Shtom deteto go postavuva prashanjeto znaci e zrelo za odgovor.
p.s.pogrizete se deteto da ima sloboda da ve prasha se shto go interesira.

Јас да би бил на власт ви го стерлизирал цело човештво.
Само дегени се рагаат.

Само пред да идем на одмор ми рекле да пазим да не остаем некоја девојка трудна :):):)

Мое мислење е дека треба да имаат таков предмет на школо и да знаат за секс,што не е пресудно еве ние немавме па знаеме што како а со моите и не разговарам многу за секс татко ми ме зеза некад :vozbud: и тоа е тоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom