Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
прво самите педери се срамат од нивната состојба. Најголема причина оти во Македонија само тројца јавно се изјасниле дека се педери - е срамот. Тие немаат смелост да седнат дома со татко мајка, брат и да речат, “Ја су педер и сакам да се швркам в газ и имам дечко кој ќе го донесам в недела на ручек да се запознаеме“
Хомосексуалноста е противприродна, тоа е дефект на нормалните природни сексуални нагони, да се фалиш со хомосексуалноста е исто ко да се фалиш со мањак или вишок на екстремитети, или дека имаш само едно маде.....[/quotе]

А што е природно за тебе? Разводот? Семејното насилство? Апаратите за домаќинство? Дездорансите?
Хомосексуалноста како појава не датира од сега,туку од Антиката.
Лицемерно е да ја користиш природата или Господ како параван за ограничен ум или нешто што не разбираш.
Сигурно на родителите нема да му каже каде се ебе и дали пие сперма кога ќе зборува за тоа,освен ако во твојата глава не се претставени како дегени. И сето тоа е до карактерот на родителите. Кој нормален би се откажал од своето дете затоа што не преферира исти пол. Ќерка ми која е ученик на генерација и која се запишува на медицински факултет ми вика дека е лезбејка и јас ја збумбарувам од ќотек затоа што она е дефектна? Не. Сексуалната ориентација нема апсолутно никаква конекција со карактерот.
И не ми е јасно како можеш нешто од овој тип да го класифицираш со појави како недостаток на екстремитети.

прво самите педери се срамат од нивната состојба. Најголема причина оти во Македонија само тројца јавно се изјасниле дека се педери - е срамот. Тие немаат смелост да седнат дома со татко мајка, брат и да речат, “Ја су педер и сакам да се швркам в газ и имам дечко кој ќе го донесам в недела на ручек да се запознаеме“
Хомосексуалноста е противприродна, тоа е дефект на нормалните природни сексуални нагони, да се фалиш со хомосексуалноста е исто ко да се фалиш со мањак или вишок на екстремитети, или дека имаш само едно маде.....
:pos::pos:

бај д веј, се пишува ориентација не орјентација :pipi:

А што е природно за тебе? Разводот? Семејното насилство? Апаратите за домаќинство? Дездорансите?
Хомосексуалноста како појава не датира од сега,туку од Антиката.
Лицемерно е да ја користиш природата или Господ како параван за ограничен ум или нешто што не разбираш.
Сигурно на родителите нема да му каже каде се ебе и дали пие сперма кога ќе зборува за тоа,освен ако во твојата глава не се претставени како дегени. И сето тоа е до карактерот на родителите. Кој нормален би се откажал од своето дете затоа што не преферира исти пол. Ќерка ми која е ученик на генерација и која се запишува на медицински факултет ми вика дека е лезбејка и јас ја збумбарувам од ќотек затоа што она е дефектна? Не. Сексуалната ориентација нема апсолутно никаква конекција со карактерот.
И не ми е јасно како можеш нешто од овој тип да го класифицираш со појави како недостаток на екстремитети.
Хомосексуалноста не датира, нема дата на основање туку тоа е еден процент на генетско или хемиско пореметување кои доведуваат до неприродни резултати. исто како што постојат одреден процент на појави на дијабетес, или синдроми, вродени болести.
Ја не го користам Госпо за параван, иако тој мене некогаш ме користи, нема во моите постови ништо библиски, иако и библијата е показател дека и на луѓето пред 3000, 4000 години хомосексуалноста му била одвратна исто како и денес. Инако не повикувам ни на ќотек на педери ниту мислам дека засложуваат да ги шиниш од мавање (освен на пример ако некој педер не ми досаѓа со понуди да ми го испуши или со барања да му го закачам, тогаш би му врзал неколку жешки али не оти е педер туку оти е досаден)
Е сега велиш Ориентација, дали према тебе некој се раѓа како педерана или е тоа избор кој го прави во текот на животот (се орјентира) пошто ни самите педери не можат да се сложат дали то им иди како вродено, или во тек на живот стануваат (пример како некој шо во тек на живот одлучува дека ќе биде панкер или ќе навива за Јувентус или ќе гласа за СДСМ) или од ко ќе се роди на пример како бебе - то е бебе педер.
Не ти е јасно како можам да класифицирам пошо појма немаш шо е природно а шо не е природно, на почетокот на живиот свет основните организми си беа еднополни и се размножуваа со проста делба, и денес има такви организми (пример парамециумот) со тек на милиони години еволуцијата (природата) го разви полното размножување, значи машка и женска единка кои заедно преку секс ќе донесат на свет нов потомок и со тоа ќе го продолжат видот. Колку и да ние го опеавме сексот и љубовта, колку и да напишавме срцепарателни романи и снимивме филмови за љубов и еротика,- на мајката природа единствената улога за секс е - размножување. Секој секс кој не може да доведе до оплодување - е неприроден, погрешен, бескорисенм непотребен.... Ако престане свето да се ебава - ќе нема деца ќе дојде до стареење и изумирање на човечката раса. И порано го давав овој пример, и тебе ќе ти го повторам, ако замислиме 2 заедници, една со пример 100 хомосексуални пара и една со 100 хетеросексуални пара, после 50 години заедницата на педерите ќе биде составена од десетина старци пред умирање а хетеросексуалната ќе биде дуплирана со млади единки. То е природната намена и улога на сексот. Значи се шо не е така е неприродно - како да имаш три цицки, едно маде, нога или рака отпојќе или помалце...

Еден од омилените коментари ми е круша под круша паѓа, затоа хомосексуалците не смееле да имаат деца, се хомо деца ќе излегле... а како жити мајка почнало тогаш сето тоа ако...нели...круша под круша паѓа? :)

Еден од омилените коментари ми е круша под круша паѓа, затоа хомосексуалците не смееле да имаат деца, се хомо деца ќе излегле... а како жити мајка почнало тогаш сето тоа ако...нели...круша под круша паѓа? :)

Американците се криви. Создале геј Адам. Он после ширел педерлук низ светот.

Let 3 толку глупости изнакажа незнам каде да почнам. Причината зошто има само “тројца кои јавно се изјасниле дека се педери“ е бидејќи кога еден од нив го направи тоа куќата му била каменувана... 2 пати.
Хомосексуалноста постои кај голем дел од животните влклучувајќи ги и луѓето очигледно + не наштетува на никому, значи е природна, бидејќи е честа и нормална појава во природата, но изгледа ти имаш чудна дефиниција за тој збор.
И доста веќе за тоа како сексот е за репродукција, дебанкирано е. Женските антилопи не се муваат бидејќи заборавиле како да репродукцираат.
http://www.buzzfeed.com/vinylroad/the-gayest-species-of-them-all-r2c
“No species has been found in which homosexual behaviour has not been shown to exist, with the exception of species that never have sex at all, such as sea urchins and aphis.“

Let 3 толку глупости изнакажа незнам каде да почнам. Причината зошто има само “тројца кои јавно се изјасниле дека се педери“ е бидејќи кога еден од нив го направи тоа куќата му била каменувана... 2 пати.
Хомосексуалноста постои кај голем дел од животните влклучувајќи ги и луѓето очигледно + не наштетува на никому, значи е природна, бидејќи е честа и нормална појава во природата, но изгледа ти имаш чудна дефиниција за тој збор.
И доста веќе за тоа како сексот е за репродукција, дебанкирано е. Женските антилопи не се муваат бидејќи заборавиле како да репродукцираат.
http://www.buzzfeed.com/vinylroad/the-gayest-species-of-them-all-r2c
“No species has been found in which homosexual behaviour has not been shown to exist, with the exception of species that never have sex at all, such as sea urchins and aphis.“
Не туку вади муабети за татковината и народот, ете го Коче шо е претседник на сите македонски педери и лезбејки, па рает си живее, си има канцеларии му даваат пари и од владата и од странски земји си има педерски сини картончиња, си патува доаѓа често во Битола, седи во кафиќи со друштво гостува по емисии... Софија Теодор, исто педер али женски па си излегва со друштво, во кафиќ има давано интервјуа, па и вработена (државно) со претстава гостуваше и во Битола а и во други градови, Фифи си живее луксузно во убав стан во центар на скопје излегува се дружи, Боки 13 најпедерско нешто во сончевиот систем, па и на ТВ емисии па и концерти, спотови, Охрид на лто, на него креми и лонсиони колку една работничка фамилија троши мнесечно за живот, скапа гардероба, накити.... На тој шо му ја каменувале куѓата или е лош педер (мањак) или борчал пари. Ако споредиш на колку нормални луѓе им се каменувани куќи, фрлани бомби во дворови, палени плевни, спалувани автомобили, претепувани... испаѓа дека во Македонија најбезбедно е да си педер. Статистички најмалце напади има на педери, пред нив се и националности и политички и спортски и социјални... појќе страдаат во напади хетерросексуалци од колку хомосексуалци.

ПС
Вистина Коче (директор на македонските педери) беше еднаш киднапиран иу држен 2-3 дена врзан и малтретиран и тепан, но од страна на неговиот љубовник (љубоморен бил) скоро пред година две тој неговио дечко грозоморно си го заврши овоземниот педерски живот, под дејство на дрога скршил џам и си ги исекол вените и таков го нашле дома искрварен со соба испрскана од крв мајка му и брат му. И нив им остави доживотни последици.

Не туку вади муабети за татковината и народот, ете го Коче шо е претседник на сите македонски педери и лезбејки, па рает си живее, си има канцеларии му даваат пари и од владата и од странски земји си има педерски сини картончиња, си патува доаѓа често во Битола, седи во кафиќи со друштво гостува по емисии... Софија Теодор, исто педер али женски па си излегва со друштво, во кафиќ има давано интервјуа, па и вработена (државно) со претстава гостуваше и во Битола а и во други градови, Фифи си живее луксузно во убав стан во центар на скопје излегува се дружи, Боки 13 најпедерско нешто во сончевиот систем, па и на ТВ емисии па и концерти, спотови, Охрид на лто, на него креми и лонсиони колку една работничка фамилија троши мнесечно за живот, скапа гардероба, накити.... На тој шо му ја каменувале куѓата или е лош педер (мањак) или борчал пари. Ако споредиш на колку нормални луѓе им се каменувани куќи, фрлани бомби во дворови, палени плевни, спалувани автомобили, претепувани... испаѓа дека во Македонија најбезбедно е да си педер. Статистички најмалце напади има на педери, пред нив се и националности и политички и спортски и социјални... појќе страдаат во напади хетерросексуалци од колку хомосексуалци.

ПС
Вистина Коче (директор на македонските педери) беше еднаш киднапиран иу држен 2-3 дена врзан и малтретиран и тепан, но од страна на неговиот љубовник (љубоморен бил) скоро пред година две тој неговио дечко грозоморно си го заврши овоземниот педерски живот, под дејство на дрога скршил џам и си ги исекол вените и таков го нашле дома искрварен со соба испрскана од крв мајка му и брат му. И нив им остави доживотни последици.
ќе го игнорирам последниот игнорантен параграф
“the March for tolerance, organized to mark November 16, the International Day of Tolerance, was dedicated to the LGBT population in Macedonia, which has been subjected to a prolonged homophobic campaign that intensified over the last month, with the attack on the newly opened LGBTi Support Centre in Skopje and several homophobic statements by high-ranking Government officials.“

ќе го игнорирам последниот игнорантен параграф
“the March for tolerance, organized to mark November 16, the International Day of Tolerance, was dedicated to the LGBT population in Macedonia, which has been subjected to a prolonged homophobic campaign that intensified over the last month, with the attack on the newly opened LGBTi Support Centre in Skopje and several homophobic statements by high-ranking Government officials.“
И заради ова ЛГТБ ограноко во македонија бараше од Америка да ја бомбардира македонија а ЕУ да стави санкции и ембарго и да се суди премиерот во ХАГ??
Па стварно на нервна база ви е состојбата!!
Мала си и не памтиш ноп овде на овој форум имаше од едни педери цела хиимна посветена на Албанија, како таа земја е рај како тој народ, таа влада е нешто што треба да ни биди узор да се страмиме оти сме Македонци а не Албанци.... причината беше оти Бериша ги примил албанските педери и изјавил дека нивниот статус треба да биде решен. Тоа беше доволно за македонските педери да паднат во транс по Албанија и Албанија да им стане педерски елдорадо. Јас им реков, луѓе, нема ли во вас ронка патриотизам? знаете ли дека во програмата на Албанската академија за наука е да се обединат сите албански територии вклучувајќи и пола македонија?? толку ли е важен бе аналниот оргазам? ни фамилија ни татковина ни народ да не ви се битни??
Инаку на снимката нема ништо посебно куп дечишта со палки маваат по кепенци. И тоа се случи еднаш Да е по ваше, немаше да има ни еден навивач на Пелистер или Вардар или Шкендија (оти тепале по натпревари) немаше да има ни еден член на партија (пошто се случуваат напади на партиска основа) немаше да постои ни една нација (сите неопределени ќе се декларираа) зато шо има напади на национална основа, немаше да има ни религија, од страв од верски напади, немаше никој да држи менувачница, златара, бензиска станица - ради напади....
Уосталом покажи му ги и овие фотки на кремот од македонски педери каде се гледаат насмеани во јавност слободни ситуирани.... можи ќе им помини страво на тие пола милион педери во македонија кои се уште се
кријат21.11.fifi1_.jpg 18273.jpg 28084-1.jpg 449761_fifi-janevski01-foto-facebook-fifi-janevski_ff.jpg Bl70G8vCcAA4mE5.jpg BnobBWaIYAAb2fQ.jpg BODK20BCQAEOPGp.jpg BODO7mYCAAAMR9s.jpg boki-1.jpg Boki-13 (1).jpg Boki-13.jpg boki-13-11.jpg cfcf7c5fcb006580d3864ab6d135d7c4.jpg fifi-x-factor.jpg koco-andonovski.jpg mac-lgbt.jpg March of Tollerance 1.jpg

Изгледа никој не ми одговори. Ќе повторам.

Ако агресивните стрејт мажи кон лгбт лицата се скриени хомосексуалци, дали истото важи и за жените кои се агресивни кон лгнт лицата?

И повторно со доказите за природата-користењето на природата како аргумент од двете страни е контрапродуктивно.

Гледам овде коментари од типот ,,Хомосекуалноста е природна,таа ја има и кај животните''.. двајца пингвини што некои центри во мозокот им се (не)развиле погрешно одма станаа етикета и синоним дека сите животни се педери..

Но она што ме интересира,ако таа е природна(не е воопшто ама да речеме дека е бидејќи друго ми е прашањето),ДАЛИ НАЦИЗМОТ Е ИСТО ТАКА ПРИРОДНА КОНТРАРЕАКЦИЈА КОЈА СЕ РАЗВИВА КАЈ НАС НОРМАЛНИТЕ ОДНОСНО ТИЕ КОИ НЕ СМЕ НИШТО ОД ЛГБТ ?

Да појаснам,на Нацизам мислам само на делот кој се однесува за ЛГБТ а не за ариевска раса,уништување на евреи,словени,цигани и слично.. само во делот на ЛГБТ..

Ако не е тоа природна контрареакција(контрачуство,како и да го наречеме),КАКО ТОГАШ НИЕ ИСТИТЕ КОИ СЕ ГАДИМЕ ОД ОВИЕ(како на сликите погоре) ДА РЕАГИРАМЕ ''ЦИВИЛИЗИРАНО'' И РАЗУМНО А ПРИТОА ВО ТОА ДА НЕМА ЕЛЕМЕНТИ НА НАЦИЗАМ(желба за концентрациони логори,дискриминации,тепачки и се тоа) ?

Гледам овде коментари од типот ,,Хомосекуалноста е природна,таа ја има и кај животните''.. двајца пингвини што некои центри во мозокот им се (не)развиле погрешно одма станаа етикета и синоним дека сите животни се педери..

Но она што ме интересира,ако таа е природна(не е воопшто ама да речеме дека е бидејќи друго ми е прашањето),ДАЛИ НАЦИЗМОТ Е ИСТО ТАКА ПРИРОДНА КОНТРАРЕАКЦИЈА КОЈА СЕ РАЗВИВА КАЈ НАС НОРМАЛНИТЕ ОДНОСНО ТИЕ КОИ НЕ СМЕ НИШТО ОД ЛГБТ ?

Да појаснам,на Нацизам мислам само на делот кој се однесува за ЛГБТ а не за ариевска раса,уништување на евреи,словени,цигани и слично.. само во делот на ЛГБТ..

Ако не е тоа природна контрареакција(контрачуство,како и да го наречеме),КАКО ТОГАШ НИЕ ИСТИТЕ КОИ СЕ ГАДИМЕ ОД ОВИЕ(како на сликите погоре) ДА РЕАГИРАМЕ ''ЦИВИЛИЗИРАНО'' И РАЗУМНО А ПРИТОА ВО ТОА ДА НЕМА ЕЛЕМЕНТИ НА НАЦИЗАМ(желба за концентрациони логори,дискриминации,тепачки и се тоа) ?
Ако е природна не значи дека е и нормална појава. Незнам од каде го имаат тоа ископано дека се што е природно е и нормално.

Како може омраза да е природна контрареакција на љубов? Си видел ли ти да си играат Мартин и Љуљзим во градинка, и Александар да му се наљути на Мартин пошто мајка му на Љуљзим се моли на различен бог од нивниот?
Поентата ми е, никој не се раѓа со омраза кон одредена вера, нација или сексуална определба. Никој. Тоа го учиш или те учат медиокритетски мозочиња.
И тоа би требало да ти одговори зашто не е природно да мразиш некој што ништо не ти згрешил. Не си се родил таков, на тоа те научиле дур си растел.

А и не знам што толку се наоѓате затекнати бе луѓе, се дур не ти дојдат двајца момци дома да се брцаат кај тебе на кауч, нема ти шо да реагираш на нечија интима.
Не е твоја работа, шо ти е тебе гајле кој со кого сака да го дели животот ако не ја нарушува твојата лична слобода? Кој те прашува тебе дали се гадиш? Кој си ти да си земаш за право да одлучуваш што две личности смеат и не смеат да прават заедно?

..
Кога и да ја отворам темава се наоѓаат фаци што си играат богови.
Еве дојдовме ние и сега ќе кажеме што е природно што не е, со кого да идете у спална, со кого не..
Неприродно било. Кој те ебе бе. Шо сакаат нека праат. Нивно право. Тебе ти влага некој во спална да ти објаснува шо како?

Како може омраза да е природна контрареакција на љубов? Си видел ли ти да си играат Мартин и Љуљзим во градинка, и Александар да му се наљути на Мартин пошто мајка му на Љуљзим се моли на различен бог од нивниот?
Поентата ми е, никој не се раѓа со омраза кон одредена вера, нација или сексуална определба. Никој. Тоа го учиш или те учат медиокритетски мозочиња.
И тоа би требало да ти одговори зашто не е природно да мразиш некој што ништо не ти згрешил. Не си се родил таков, на тоа те научиле дур си растел.

А и не знам што толку се наоѓате затекнати бе луѓе, се дур не ти дојдат двајца момци дома да се брцаат кај тебе на кауч, нема ти шо да реагираш на нечија интима.
Не е твоја работа, шо ти е тебе гајле кој со кого сака да го дели животот ако не ја нарушува твојата лична слобода? Кој те прашува тебе дали се гадиш? Кој си ти да си земаш за право да одлучуваш што две личности смеат и не смеат да прават заедно?

..
Кога и да ја отворам темава се наоѓаат фаци што си играат богови.
Еве дојдовме ние и сега ќе кажеме што е природно што не е, што смее да се прави, што не смее..
Неприродно било. Кој те ебе бе. Шо сакаат нека праат. Нивно право. Тебе ти влага некој во спална да ти објаснува шо како?
Прво и основно за нас нормалните тоа не е љубов туку гадост и тоа е проблематиката со примерот на Љуљзим и Мартин.Нема ништо гадно ако некој се моли на некој Бог,но има во тоа кога ќе ги погледнам сликите погоре.

Второ,ајде дај ми еден пример КАКО НАС ТОА НЕ УЧАТ ДА МРЗИМЕ ПЕДЕРИ ВО ШКОЛО.. ИЛИ ТИЕ ТВОИ МОЗОЧИЊА..

Трето,како може нешто кое кај некого предизвикува чуство на одвратност и гадење да се учи ? тоа е возење точак па се учи ?

Четврто,ако си ги читал а не си ги читал моите предходни постови,ќе видиш дека јас имам напишано ,,Никој неможе и не смее да забрани на некого дома да прави што сака,ако истото тоа не ја загрозува државата'' односно не е нешто во вид на криминал,тероризам и слично.. АМА ДОМА.. надвор не.. затоа што никој од нас нормалните не е должен да гледа гадења на улица.

Чекам КУЛТУРЕН одговор од некој што има контрола врз своите емоции и ќе знае да ми одговори правилно на тоа што прашав.. ти џабе се измачи да објасниш.

Прво и основно за нас нормалните тоа не е љубов туку гадост и тоа е проблематиката со примерот на Љуљзим и Мартин.Нема ништо гадно ако некој се моли на некој Бог,но има во тоа кога ќе ги погледнам сликите погоре.

Второ,ајде дај ми еден пример КАКО НАС ТОА НЕ УЧАТ ДА МРЗИМЕ ПЕДЕРИ ВО ШКОЛО.. ИЛИ ТИЕ ТВОИ МОЗОЧИЊА..

Трето,како може нешто кое кај некого предизвикува чуство на одвратност и гадење да се учи ? тоа е возење точак па се учи ?

Четврто,ако си ги читал а не си ги читал моите предходни постови,ќе видиш дека јас имам напишано ,,Никој неможе и не смее да забрани на некого дома да прави што сака,ако истото тоа не ја загрозува државата'' односно не е нешто во вид на криминал,тероризам и слично.. АМА ДОМА.. надвор не.. затоа што никој од нас нормалните не е должен да гледа гадења на улица.

Чекам КУЛТУРЕН одговор од некој што има контрола врз своите емоции и ќе знае да ми одговори правилно на тоа што прашав.. ти џабе се измачи да објасниш.
Седи, интелектуалец. Да не сакаш и да те персирам..
Не пачи, на форум си.

Како и да е.

Ако ти се гадни сликите погоре, не ги глеј. Глеј колку е едноставно :)
Ја мислам полесно е така него да им се секираме на три ипол милијарди мажи на светов некој случајно да не се сликне во корсет и таа слика да стигне до тебе :/
Второто прашање, ме занима само дали некој од твоите родители го дели твоево мислење?
Третово прашање ми дава до знаење дека џабе куцам уствари..
Четврто, не ти ги читам постовите и не ми е гајле што имаш напишано. Тоа пасусчето последно шо мислиш дека треба да ти го изгравираат на златна плоча, мене пет пари не ми вреди.
Никој не е должен уствари тебе да ти го уважава мислењето, пак ќе ти кажам пошо ми се чини ми ја промаши поентата погоре :)
Твојот збор за никој не е закон.
Ама за никој.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom