Јонуз попи отказ, кого го гледате како негов наследник?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Од Македонските имам двајца... Ѓоко Хаџиевски или Чеде Јаневски али Чеде ми е прв пик а доколку се ангажира странец нека биде потврден тренер со име и презиме а не квази селектори што одвај чекаат да потпишат договор да лапнат пари и да си отидат !!!

Јас мислам прочитав дека Хаџиевски прифатил работа како селектор на Бангладеш (сериозно ова), па така таа варијанта отпаѓа. Да бидам реалиста најдобро решение е мислам Чеде Јаневски во моментот, во моментот е слободен како тренер па најверојатно ќе се согласи да биде тренер за слична плата како Јонуз, Македонец е па до некаде ги знае состојбите во макфудбалот, има релативно искуство како тренер во Белгија, Србија и Кипар и ги следи модерните текови на фудбалот (соодветни лиценци, семинари, дипломи, итн).

Расфрлање големи суми за докажани стручњаци навистина нема да ни донесе некој поголеми успеси, освен ако не начекаме некој од поголемите имиња да е расположен да ни помогне од хуманитарни причини.

Бора Милутиновиќ...
Познат по носење безнадежни селекции на СП...
И нивен пласман обично во втор круг.
Нешто како трол е чоекот.

Од домашни селектори и онака нема корист, најефтино е да купат кукла за надувавање и да ја седнат на клупа, на прес конференции барем нема да се бламира, само ќе си седи и молчи...и ќе ја сликаат...:D

Кој тренер да дојди според мене иста приказна ќе бида со мак. репрезентацијата....не гледате само какви аматери имаме во составот и вие очекувате дека некој ќе ги научи да играат фудбал или ќе ги натера да трчаат како коњи на теренот кога неможат и играат во нисколигашки клубови..па и не знам од каде иди овој оптимизам кај некои од вас дека ако се донеси докажан тренер демек ќе не среди и ќе почни веднаш да вади резултати а заборавате дека сеуште во составот ќе бидат истите поединци од натпреварите против Ерменија,Словачка,Ирска......Кај нас друг е проблемот а тоа не е селекторската позиција..треба да се внесат млади играчи и нови сили во составот каде ќе ржат по теренот за секоја можна топка и педа а не да ги гледаме Илчо,Величе,Горан,Деспотовски,Мазнов,Стојков кои едвај се движат а камоли да направат нешто повеќе...треба свежина малце веќе и нам ни се здосадени истите играчи веќе 5 години кои ништо значително ни немаат донесено нам на фанатиците на фудбалот во мкд..ама како и да е..додека ја имаме оваа политика во федерацијата тешко дека некогаш ќе мрдниме од ова место каде што сме!

Бора Милутиновиќ...
Познат по носење безнадежни селекции на СП...
И нивен пласман обично во втор круг.
Нешто како трол е чоекот.

Од домашни селектори и онака нема корист, најефтино е да купат кукла за надувавање и да ја седнат на клупа, на прес конференции барем нема да се бламира, само ќе си седи и молчи...и ќе ја сликаат...:D
Ти мислиш дека Јонуз се избламира кога рече дека Камерун е една од најдобрите Европски репрезентации?

:D

Нема врска...

Ја сум за Чеде Јаневски. Ама знаејќи кој ни е на чело на ФФМ, сигурно ќе биде поставен уште еден у низата “тренеришта“ на кого Хари му е должен.

Некој црнец, за да играат.

Јас мислам прочитав дека Хаџиевски прифатил работа како селектор на Бангладеш (сериозно ова), па така таа варијанта отпаѓа. Да бидам реалиста најдобро решение е мислам Чеде Јаневски во моментот, во моментот е слободен како тренер па најверојатно ќе се согласи да биде тренер за слична плата како Јонуз, Македонец е па до некаде ги знае состојбите во макфудбалот, има релативно искуство како тренер во Белгија, Србија и Кипар и ги следи модерните текови на фудбалот (соодветни лиценци, семинари, дипломи, итн).

Расфрлање големи суми за докажани стручњаци навистина нема да ни донесе некој поголеми успеси, освен ако не начекаме некој од поголемите имиња да е расположен да ни помогне од хуманитарни причини.

Ѓоре Јовановски е селектор на Бангладеш
Кој сака нека е селектор , кога кур ги боли овие од ФФМ тогаш и мене кур ме боли

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom