Internet Explorer VS Firefox

• Креатор на темата Креатор на темата Драган
  • Време на започнување Време на започнување

Кој инетернет browser е подобар ?

• Ineternet Explorer

Гласови: 27 10,8%
  • Mozilla Firefox

Гласови: 224 89,2%

• Вкупно гласачи
    251
Статус
Затворена за нови мислења.
Ineternet Explorer некако ми е аматерска програма во споредба со мозила користам мозила еве вејке 3 години и презадоволен сумм

Mozilla Firefox за се живо и диво. Internet Explorer 7 за Microsoft страни и за Microsoft Update.

А Opera во никој случај, после тоа што го направија, нема шанси од такви лузери да користам програми.

Ај ако сакаш кажи ми што направила Операта што не ги бива?

Ги тужат на Microsoft бидејќи во Windows бил интегриран Internet Explorer. Тоа тужење е стварно глупа работа, бидејки IE бил од секогаш во Windows. Opera се правдат дека на тој начин не можат да се прошират многу (да направат повеќе пари)... И велат дека треба IE да се избрише за да може тие да напреднат повеќе. Е ако се избрише IE, како воопшто ке можеме да ја download-ираме Opera? Го прават истото како и некои други кои придонесоа Microsoft да платат на глупата Европска Унија за тоа што Windows Media Player бил интегриран во Windows. Е ај нека го избришат калкулаторор, нотепад, вордпад, паинт и се друго живо и диво, и нека го објават само source code, па обичниот човек сам нека си го дизајнира Windows.

Ги тужат на Microsoft бидејќи во Windows бил интегриран Internet Explorer. Тоа тужење е стварно глупа работа, бидејки IE бил од секогаш во Windows. Opera се правдат дека на тој начин не можат да се прошират многу (да направат повеќе пари)... И велат дека треба IE да се избрише за да може тие да напреднат повеќе. Е ако се избрише IE, како воопшто ке можеме да ја download-ираме Opera? Го прават истото како и некои други кои придонесоа Microsoft да платат на глупата Европска Унија за тоа што Windows Media Player бил интегриран во Windows. Е ај нека го избришат калкулаторор, нотепад, вордпад, паинт и се друго живо и диво, и нека го објават само source code, па обичниот човек сам нека си го дизајнира Windows.

Аха убаво кажано од твоја страна ама мислев дека ке ми кажеш причина дека Операта не е добра за користење а за тоа дека се бркаат по судници со Микрософт тоа знам.Сепак убаво од твојa страна што објасни :wink:

За користење, според мене, најдобра е Firefox, но тоа е мој личен став... Секој си има свој вкус.

Eдноставно нели, ке одиш да си го купиш софтверот (= , туку друго е у македонија. .. а според мене операта :rock: рокс (=

Мозила воглавно, Опера многу поретко(специјално за некои случаи)
Интернет експлорер повеќе никогаш ни во сон, такви срања ми има направено......

Предходно имав ineternet explorer и нон стоп имав проблеми а сега со mozilla firefox уживам.

Мене мозилава последно време ме има заебавано неколку пати, а сеа пак почна.

Mozilla дефинитивно од сите ми е најдобар и ги задоволува поите потреби.

Mozilla Firefox користам и мислам дека е далеку поефикасна од ИЕ кој некако е многу спор!

Поинтересен ми е екслорерот ама моѕилата е неспоредлива.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom