Oмилен писател

• Креатор на темата Креатор на темата Stefanos_M
  • Време на започнување Време на започнување
Не ги прочитав предходните постови за да видам дали се согласувам со некој, ама all time favourite писател ми е Едгар Алан По, а тука некаде ми се Данте и Вилијам Блејк. :)

Хесе, Алан По и Калил Џибран. Од македонските- Блаже Конески.

ми пишува тука кој ми е омилен..го сакам и Едгар Алан По,Тагоре...Набоков, сеа ги истражувам и Бронте,ама ќе видиме...

Некој бездруго го наклеветил Јозеф К бидејќи без да направи ништо лошо еден ден го уапсија. И така почнува сагата на човекот и лавиринтот на судските процеси што животот како Пресвета Висост му ги досудува. Македонија на влез во ЕУ. Ѕидарот К на влезот во својот замок. Имав прилика да живеам скоро 8 дена сам мафтајќи се низ улиците на родниот град на великанот. И ја доживеав Прага баш Кафкански.

Kafka139.jpg

кој ако не ПАУЛО КОЕЛЈО

може и Достоевски, Виктор Иго

Калил Џибран, го обожавам едноставно човекот, штета што повеќето од неговите книги ги нема кај нас и тешко се наоѓаат ама овие што ги има мене ми беа доволни да се вљубам во неговиот стил на пишување :)

Достоевски. Не ме фасцинира само со делата туку и со сопствениот живот.

роберт ладлам многу јаки книги има

Бранислав НушићДобрица Ерић,Момо Капор,Тери Прачет,...

Паоло Коељо дефинитивно!Многу го сакам и неговите книги ептен ми се свиѓаат.

Дефинитивно Паоло Куелјо. Не бидејќи е еден од најпопуларните чии книги на било кој начин стануват бест селери туку бидејќи туку бидејќи на доста специфичен начин преку приказни, дава поуки за животот.
Прочитајте:
Захир, Алхемичарот, Вероника реши да умре, Демонот и госпоѓица Прим и Петатта гора.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom