Имаме ли информатичка иднина?

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
Локација
Скопје
Веб-сајт
nv.mk
У петок имавме информатика. Седнувам, уклучувам 286ката и чекам windows 95ката да се стартува. Додека чекам БумБар ми вика: „Леле глеј го хамерон страва е!”. Се вртам јас и гледам едно 3-4 хамери закачени еден до друг. И сега тука се е ок додека не ја видов содржината. Следното што ќе го видите се слики од хамерот за Exel, а јас ќе премолчам зошто стварно незнам што би коментирал. И уште ова: „Изработено е од ученичка од 2ра година и е наменето за 1ва и 2ра година”.
1. Целиот хамер.
19vv.jpg

2. Стартување на Exel. Ви се верува ли дека имало три начини на стартување?!?!?!?

29nh1.jpg

3. Отварање нов документ.

34hm.jpg

4. Зачувување на документот.
40zz.jpg

5. Е овде се дешава кулминација на хамерот.

57nj.jpg

Да не дојде до недоразбирање: Хамерот си е ок, ама дали мислите дека ова треба да се учи во 2ра година (или во 1ва)? Ова е срамота. Резил! Не е крива ни професорката, ни ученичката. Крив е тој што што ја направил програмата по која овие 3то оделенски работи се изчуваат во средно школо.

Превземано од тепај време

Зашто неможам да ги намалам сликите? Ај администраторите нека средат, ги молам!

Абе таква е програмата... Ете јас сум 2 год па уште учиме exel а завршивме со word, ама има деца и што најбаналните работи не ги знаат.. затоа почнуваат со ова, инаку на другите им е досадно...

Ти пишав на блогот, ќе пишам и сега. Не знам зашто ова го учите. Ние у РЈК ако не барем се занимаваме со фотошоп, корел, имаме вежби и тоа добри вежби. А за ова не знам, стварно е дебилно и навредливо ова да се предава по средните школи. Имам братучед од 7 години што знае да отвори Ексел или било што друго, а не средношколец. Срамота, голема срамота, беда и мизерија

:pos::pos::pos::pos::pos:
Во основно во 7 и 8 одделение учев како се укучува компјутерот и како се рестарира. за тие што незнаат:
Епа ученици денес ќе учиме како да го уклучите и рестартирате компјуетор. Има едно копче, кое најчесто е плаво и на него пишува "повер" со "даблју". На тоа копче кога ќе притиснете се укучува компјуерот. Ајде сега пробајте да го уклучите и потоа ќе ви покажам нешто ново. Пробавме и вика сега ќе ни покаже како се рестартира. Имате копче кое е исто така плаво и на него пишува "рестарт" и кога ќе го притиснете ќе забележите дека компјутерот сам ќе се исклучи и ќе се уклучи. Ова е многу корисно копче зошто самото автоматски го исклучува и пак го уклучува компјуертот. :aplauz::aplauz::aplauz: за наставничката!!!
:smeshko::pos::smeshko::pos::smeshko::pos::smeshko::pos::smeshko:

BTW Пред две недели учевме за Google image! Па кој знае бре да работи на Гугл и плус тоа image? А бе ѕверови сме ние. Ко да учам во школо за ментално заостанати. Па човече а тоа гугл имиџот растура... пишуеш збор слика дава... а бе ѕвер!

Хехе, знам и тоа. Абе срамота, жива срамота. После као нашиве биле најпаметни у странство и демек најдобро образование имаме токму од тој факт. А уствари нема везе, кого го боли кур за бројот на овци во Австралија?

треба малку време да сватат дека не сите деца се информатички идиоти.

Хамеров се најде и на главната страна на блогерајот и предизвика голема заинтересираност помеѓу блогерите па во втоник ќе обезбедам слики и од други хамери. за ворд и т.н.

:pos::pos::pos:

Абе самата содржина на хамерот и не е толку страшна... стварно има луѓе шо не знаат ни најосновни работи и ОК е да се објасни. Ама мене смешното у оваа ситуација ми е што ако веќе дава компјутерски инструкции можела барем тоа да го направи на компјутер, во Ворд, а не со рака напишано на хамер.:pos:

Ама види ова е за Ексел. Значи она знае само на Ексел да работи а не и на ворд па за тоа не е направено во ворд.

tha_Casper напиша:
Зашто неможам да ги намалам сликите? Ај администраторите нека средат, ги молам!
Земи си го Irfan view, супер бесплатно програмче и оди на edit> resize image. :)

Не ме земај здраво за готово за командата и нејзината локација, во моментот на овој компјутер го немам тоа програмче.

Додека бев ја у средно се бунев за истиве ствари (за малце ќе ме шутнеа од школо, пошто ми скурчи ептен, и почнав многу бурек да јадам) ама факт е дека имаше многу коишто не можеа да се снајдат!

Едино реално решење глеам во варијантата да се поделат групи , нешо као почетничка, напредна и некоја трета (супер дупер мега ултра напредна :) )... за да има ефект часот за сите

А бе у 2ра година да не знаеш да отвориш ексел стварно треба да си глуп. Уствари не си глуп него програмата те направила неписмен. Ако сам не се снајдеш да поднаучиш нешто за компјутери ништи... ќе ја гледаш белата стрелка како се мрка додека го движиш маусот и ќе се радуваш....

Kuti sramota,ali ja se nadevam deka se ova ke se smeni

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom