Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
види дали штрафовите се тие како на старата кола, а и да преоѓаш од овие гуми на толку помал дијаметар ќе делува малце смешно. Претпоставувајќи дека фабрички ти се 18ките.
Да, веќе пишав дека ми се фабрички. Најмногу ме интересира дали ќе прави проблем со кочниците, мислам дека на новата се малку поголеми?

Се надевам некој ќе ми одговори на ова...

Имам моментално 225/40/18 7.5Jx18 фабрички бандаши со летни гуми. Од старата кола ми се останати 205/55/16 6.5Jx16 со зимски гуми, кои би сакал и понатаму да ги користам со новата кола. Дали е можно ова, или ќе треба да купувам нови тркала и нови зимски гуми?
Prvicno treba da vidis dali tie bandasi pasiraat na tvojata kola odnosno: srednata dupka na bandasot, strafovite i ET n bandazot (toa e za da vidis dali toj bandaz ke go sobere i nema da fati na sepata od kocnicite) i ako e se vo red togas vo vkupnata golemina na gumata nemas mnogu razlika kako sto mozes da vidis na slikata.

Attachments

• Screenshot_2021-10-21-14-40-08-524_net.stephenzone.tireexpert.jpg
    Screenshot_2021-10-21-14-40-08-524_net.stephenzone.tireexpert.jpg
    588,4 KB · Прегледи: 22
лајкот да го сфатам као да?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne funkcionira toa taka, ako stavis pojak osigurac ne pojacuva svetlina. Voglavnom ako se 80w sigurno gi zaslepuvas drugite vozaci, taka da moj sovet ti e da si stavis do vataza sto preporacuva proizvoditelot, mislam deka bese okolu 55w. Sosem druga rabota e sto so pogolema vataza na sijalicata moze da ja optovaris instalacijata.

Ne funkcionira toa taka, ako stavis pojak osigurac ne pojacuva svetlina. Voglavnom ako se 80w sigurno gi zaslepuvas drugite vozaci, taka da moj sovet ti e da si stavis do vataza sto preporacuva proizvoditelot, mislam deka bese okolu 55w. Sosem druga rabota e sto so pogolema vataza na sijalicata moze da ja optovaris instalacijata.

Колку само не ги ослепувам тие јадните послабо светат од обичнине ватра 55w [emoji38]
иначе долгите светла ми се исто осрам cool blue 55w ама светат растураат, само што не вадат баш бела светлина ама проаѓаат а ги земав 250ден парче додека другиве 1350 [emoji3062]

Здраво! Можам да го вклучите јазик на овој сајт?
How do I switch the language?

Некој да сподели искуство или да кажи збор два за Mannol маслава?

Генерално се со сомнителен квалитет, обично за лада, југо, фелиција и такви коли ги земаат...во понова кола не знам, јас не би ставил, особено ако има турбо.

Купив халогени сијалици на осрам као оф роад 80w ама слабо светат дали има шанса ако ставам појаки осигурачи појака светлина да извадам?

Не се заебавај со тие сијалици....ќе ги изгориш и огледалата и инсталацијата. Подобро стави квалитетни Лед

Купив халогени сијалици на осрам као оф роад 80w ама слабо светат дали има шанса ако ставам појаки осигурачи појака светлина да извадам?

Друже немој ако ти е фарот пластичен може буквално да се стопи од топлината што ја дава таа сијалица, ти кажаа лед ти е подобра опција, макар да од фабрички поарно нема.

како не казнуваат за овие сијалици, очи ќе ти истераат, све тоа алиекспрес раштеловано свети у пичкесиматерне. Све освен фабрички не треба да е дозволено да се вози.

како не казнуваат за овие сијалици, очи ќе ти истераат, све тоа алиекспрес раштеловано свети у пичкесиматерне. Све освен фабрички не треба да е дозволено да се вози.
последнава година 80% ставија од нив

каков али бе од ауто лукс ги земав башка со ледот претходно очи истерував и стварно добри се ама комплицирани ми се за монтажа/демонтажа

Летва некој на голф 4 да има скоро сменето...цена за нова, половна и раб. рака?

Искуство некој со полначов за акумулатор?
Сакам да купам за сваки случај да го имам, па ми падна во очи овој.

Друже исти вакви, дури и формата иста имаш на али експрес за пола од таа цена. Во иста фабрика во Кина се прават, што сакаш за име на производител ќе ти стават кинезите.

Ваљда ова газдите на електрометал збираат пари за наредниот џип :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom