argenthessis
Highflyer
11.75 е малку...ама најубаво да се измери директно на него со мултиметар.
Идеално на незапалена кола 12,4 волти или нагоре.
Идеално на незапалена кола 12,4 волти или нагоре.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мириса на нова кумплунг сајла.mi propadna pedaloto od kumplugot skroz do patos i ne se kreva. Glicerin nema potroseno a na pedaloto nema kapeno glicerin. Cel set e smenat lamela, potisla, druk lager, zamaec varijabilen. nikalov zvuk ne vadese no tri dena koga bese ladno na sabajle pedaloto od kumplugot se vrajkase do pola a ostatokot popoleka se vrajkase. Ko ke zagreese malku, pedaloto celosno se vrajkase i denes propadna skroz. Se raboti za vectra c 1.9cdti 120ks.
Смени го акумулаторот додека не ти се зезнал софтверот. Овие поновите коли не даваат знаци на слабо верглање туку ќе почне прво електрониката и сензорите да зезаат. Ког ќе почне да ти светнуваат ламбички на тахометерот како на алфа ромео јасно е сфе.I ja mislev deka treba da bide nad 12.4v. U princip kamerata pokazuva tocen napon ali podobro e so multimeter ili eventualno da vidam so vcds, ali ne mi se odi zad zgrada i nekjam dodatno da go praznam.
mi propadna pedaloto od kumplugot skroz do patos i ne se kreva. Glicerin nema potroseno a na pedaloto nema kapeno glicerin. Cel set e smenat lamela, potisla, druk lager, zamaec varijabilen. nikalov zvuk ne vadese no tri dena koga bese ladno na sabajle pedaloto od kumplugot se vrajkase do pola a ostatokot popoleka se vrajkase. Ko ke zagreese malku, pedaloto celosno se vrajkase i denes propadna skroz. Se raboti za vectra c 1.9cdti 120ks.
Најверојатно сајлата е отидена.mi propadna pedaloto od kumplugot skroz do patos i ne se kreva. Glicerin nema potroseno a na pedaloto nema kapeno glicerin. Cel set e smenat lamela, potisla, druk lager, zamaec varijabilen. nikalov zvuk ne vadese no tri dena koga bese ladno na sabajle pedaloto od kumplugot se vrajkase do pola a ostatokot popoleka se vrajkase. Ko ke zagreese malku, pedaloto celosno se vrajkase i denes propadna skroz. Se raboti za vectra c 1.9cdti 120ks.
Mojata davase znaci na slabo verglanje pred da go smenam minatiot pat. Obicno pali odma, posle 1 sekunda, a togas kao da se macese, duri i vcera bese slicno.Мириса на нова кумплунг сајла.
Автоматски споено мислење:
Смени го акумулаторот додека не ти се зезнал софтверот. Овие поновите коли не даваат знаци на слабо верглање туку ќе почне прво електрониката и сензорите да зезаат. Ког ќе почне да ти светнуваат ламбички на тахометерот како на алфа ромео јасно е сфе.
Најверојатно сајлата е отидена.
Мене така коа ми пропадна морав да ја мењам.
Sto moze da bide koga kolata e vo udolnica/ ugornica pri sto rucnata e krenata a koga pustas papucata za kocnica istata lizga nadole. Do sepata e ili treba novi sajli?
Napomenuvam: ponekogas racnata drzi a ponekogas pusta- lizga kolata.
Бев викендов на мајстор и ги извади клемите од акумулаторот на 2мин. божем за рестарт на компјутерот. После тоа греачот за нафта не трепка после палење.За што дефект станува збор доколку трепка греачот за нафта 20 секунди после палење?
Станува збор за фиат пунто 2000 год. 1.9 JTD
Sent from my B1-810 using Tapatalk
Дечки, денеска приметив 4тата дизна беше потемна од другите изгледа има некоја течност/смеса на нејзе, исто така има и на пластиката спроти дизната.
Еве видете на сликиве. Што би можело да е?
Дечки, денеска приметив 4тата дизна беше потемна од другите изгледа има некоја течност/смеса на нејзе, исто така има и на пластиката спроти дизната.
Еве видете на сликиве. Што би можело да е?
Тоа капаче не знам што функција има, ми кажаа нормално е на овие мотори (1.6tdci) да има пареа од уље кај капачето и цревото до негоод капачето ти пушта
Тука да ставам метална стега така?Изгледа дека ти пушта на повратното црево од дизната и се слева надолу...најлесно е да му ставиш пластична стега на цревото да стегне малку.
Ако имаш мала за такво црево, стави му и метална. Инаку не е скапо и тешко ни комплет да ги смениш сите повратни црева, ама ако немаш искуство поарно не чепкај.
Фала ви на одговорите
Тоа капаче не знам што функција има, ми кажаа нормално е на овие мотори (1.6tdci) да има пареа од уље кај капачето и цревото до него
Тука да ставам метална стега така?
Иначе мене ми личеше проблемот дека е oд кај металното црево што иде до 3тата дизна, пошто пред некое време доставив 200ml чист антифриз.