Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
На комп ми истава Airflow sensor, Нешто пумпа за висок притисок, и егр (исклучен).
Скоро сите мајстори велат дек е мафо...[DOUBLEPOST=1534173644][/DOUBLEPOST]
Само со овој што е на колата моментално испушта чад, со другите не, ама нема снага со нив. На компјутер ја проверуваат со една програма Wow од Wurth...
1. Proveri crevata za vozduh od i vo turboto i prema interkulerot da ne e nekoe puknato.
2. Vakkumskite cefki za wastegejtot i n75, moze i senzorot da e rasipan.
3. Ako e 90 konski turboto ne bi trebalo da ima problem samo n75 ventilot moze da zeza, ako e 110 konja moze e zatapen variabilniot mehanizam na turboto (vario lopatkite, regulatorot na pozicija na lopatkite itn, vakuumskite cefki, n75).
Ako e mafot otkaci go bez nego poslabo ke vlece ama nema da go frla u limp mode.

sakam da izvadam zelen karton na kolata, ama se vodi na tatkovo ime , ke mi treba polnomostvo za nadvor od drzavata i kade se vadi istoto ?
Полномошно се вади во станица за технички преглед. Татко ти со лична карта, а ти со пасош.

dali e mozno bosh pumpata da go mesa masloto so nafta? Na boshot imalo semerig od strana na glavata kade sto stoj kajsot i koga ke otkazel, se polni masloto so nafta. Se namaluva gustinata na masloto vo motorot i istoto se ispusta niz turbinata fakticki niz cefkata so odi vo interkulerot. mozno e ova nesto? se raboti za opel vectra b 2.0 dti

dali e mozno bosh pumpata da go mesa masloto so nafta? Na boshot imalo semerig od strana na glavata kade sto stoj kajsot i koga ke otkazel, se polni masloto so nafta. Se namaluva gustinata na masloto vo motorot i istoto se ispusta niz turbinata fakticki niz cefkata so odi vo interkulerot. mozno e ova nesto? se raboti za opel vectra b 2.0 dti

Може на опелите знае некогаш ова да се деси. Да не е со ланец моторот или со ребраст каиш?

Веројатно семерингот на самата осовина од бош пумпата пушта па ти оди нафта во просторот кај што е ланецот и се слева во маслото долу во картер.

Гледај да се среди што побрзо. Нафтата го разредува маслото и имаш слабо подмачкување на моторот. Може и турбото да појде оти има слабо подмачкување.

Треба да се извади пумпата и на бошист да ја носиш.

Веројатно семерингот на самата осовина од бош пумпата пушта па ти оди нафта во просторот кај што е ланецот и се слева во маслото долу во картер.

Гледај да се среди што побрзо. Нафтата го разредува маслото и имаш слабо подмачкување на моторот. Може и турбото да појде оти има слабо подмачкување.

Треба да се извади пумпата и на бошист да ја носиш.
fala brat na sovetot, bass toa sakav da slusnam da znam so da pravam. imam bosista odlicen majstor. proveriv turbina, sosema e ok nema lufta na lopatka so najverovarno e radi slabo maslo se frla niz turbina.

Не се разбирам ногу ногу у коли, па ќе може ли да ми предложите неколку типа на автомобили до кај 3.5к, чисто да знам што коли да барам.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Не се разбирам ногу ногу у коли, па ќе може ли да ми предложите неколку типа на автомобили до кај 3.5к, чисто да знам што коли да барам.

Додај уште 600-700 евра и гледај некоја опел астра х, за 3.5 немаш некој избор за понови коли.

seat ibiza 1.9tdi 100ks ima i od 131ks. top kolice. astra h se ubaj ali 1.7se problematicni so bord komjuterite. toj morot e fiat motor a mnogumina go mislat za isuzu taka da vnimavaj pri izbor na astra. skoda fabia 1.9tdi 100ks ti se isto ubaj vozila, vw polo 1.9 tdi 100ks,pezo 306hdi,opel corsa c 1,4 ili 1,2.

Досадни коли се тоа на изглед, астрата има десет пати поубав лик од нив

Ај што има добар изглед , но квалитетот не се споредува со Голф во смисла дотраеност и издржливост нешто како кај ВФ буба ‘76год што ден и денес уште си вози ,а астрата јок електриката е посложена од Голфот и има заебанции. Значи не го гледај како досадни туку држење цена во споредба со Голф и деловите се достапни секаде

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom