па никој не ти забранува да купиш БМВ или Мерцедес, но ако ти се заебе нешто ќе се цепидлачиш да ја поправаш колата како Кадаиф тука во МК место таму горе каде што ќе те љуштат. Кинеските одржавање имаат многу поефтино од БМВ, Мерцедес или Ауди.
Друже у која утопија живееш да те прашам?
Искрено гледам читаш ама или не дочитуваш или не разбираш.
Поефтино одржување викаш, ова го базираш на основа на што. Зашто не заборавај за застава/голф/бмв у трафика да идам место југославија цигари дел ќе ми дадат
Од кинескиве немаат ни продажен салон ни сервис ништо ама ти дојде до сознание дека ќе биле поефтини ме интересира како.
е сега назад на тоа што пробав да ти го доловам во претходниот пост си видел очекувана цена во Америка и истата ја сметаш за валидна во Европа не зимаш во предвид дека таа американска цена е пред данок значи кога ќе ставиш данок расне.
Друг податок што го игнорираш а ти пишав дека поради тоа што немаат ништо од таа кола произведено на европско тло Европа си го штити своето производство со дополнителни даноци што дополнително додава на цената.
И баш тоа додава да брендови како BYD, Nio, Xpeng и слични кои се одамна влезени на некои европски пазари се смешно скапи дури и во споредба со премиум брендови кои се произведени тука.
Ако уште на старт при купување тоа возило ми е поскапо искрено би размислил дали да го купам тоа или не.
и за разлика од типични балканци поготово излезени во Европа да работат јас не патам од синдромот мора да е премиум возило.
Па дури и сум немал европско возило до сега,
У МКД возев мазда, тука Нисан па хјундаи па сега киа.
И не колата си ја сервисирам во овластен сервис нит се џиганчам тука да идам по Арапи за да уштедам некое некое евро нит па ја носам у МКД за сервис. Нормално кадаиф ме смета за будала ама тоа си е негово и не му се мешам