Клишеа, изговори или искреност?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Не е до тебе тоа што мн.те сакам,
до мене е
затоа што прекрасно се чуствувам кога сум со тебе!

Што мислите после ваква изјава што следува?

Глупости , кукавични начин на раскинување.Па кога некој/а ти знчел/а некогаш мислам дека залува в лице да се кажи причината. а не со изговор НЕ Е ДО ТЕБЕ ДО МЕНЕ Е, ТИ ЗАСЛУЖВАШ ПО ДОБАР/А ОД МЕНЕ.

Уф, стварно нешто најглупо е тоа да се каже, не за друго пошто ипак сите знаеме дека до некого е. А тоа “не е до тебе“ треба уште на почеток да се реши, бидејќи само слеп може да се пушти во нешто што предтоа не го проценил видел и бендисал.

Незнам колку вие ќе се согласите.. Но за секој чекор во врската.. Од почетокот.. До секој изминат ден па и до крајот зависи од двајцатаа.. За се во врска со љубовта никогаш не е еден крив.. Не е за џабе кажано дека за љубов се потребни двајца, па и за да исчезне љубовта.. Денеска го правев истиот муабет со бившиот.. Ме праша дали е он крив или јас што ставив крај.. Никој не е крив или двајцата сме.. Во љубовта особено во подолгите врски нема јас и ти.. Само НИЕ!

Од незгодно не сум го кажала никогаш тој изговор, иако се случувало и да е вистинит. :toe:

Уф, како не ми се погодил некој така да ми раскине:) Сигурна сум дека во моментот ќе најдам еден куп аргументи со кои ќе го убедам дека и тоа како е во право... Со тоа ем ќе си олеснам, ем ќе го натерам да сфати дека и да кажал така од некреативност/култура - тоа е најчистата вистина која може да се каже во моментот:))
И не, не сум раскинала со овие зборови... Кога се работи за мене, знам поубаво да дефинирам што не ми чини и сакам да сум на чисто, па културно си објаснувам во муабет што некогаш трае со саати, а не со безвезна фраза...

Реченицава спаѓа во иста класа со „Не ме заслужуваш“ или „Не ми е до дечко“ (wtf?!), па мислам после пубертетските први љубови би требало да се надмине и да се замени со здрав муабет во врска со правата причина. На крај краева, имај муда па дополни ја на следниов начин: „Не е до тебе, до мене е, не ми се дига веќе на тебе.“ :icon_lol:

А и малце нелогична е реченицава. Ако ти раскинувам на пример зошто сум престанала да те сакам, нормално е дека е до мене, ама ти си тој што го поттикнал процесот на засакување, па така и обратниот процес е делумно по твоја заслуга, а делумно по моја. Некои причинско-последични процеси, вежбам логика, што ти знам таму. :nesum:

Uffff ... bas na vakov nacin imam raskinato, glupavo e znam, ali nemav drug izgovor, ne znaev sto da mu kazam, cekav toj da svati deka ne sakam veke nisto so nego, ama stom ne svati morav da biram zborovi i taka bas ovie zborovi gi odbrav.

Oвие зборови ги сфаќам како кога одиш со некого и кога ќе му раскиниш а тој/таа многу те сака и демек за да не го повредиш ќе му го речиш ова малце да има надеж дека тој никаде не згрешил..:toe:

исто со овие зборови раскинав жими се:kesa:
а што друго да и кажам бе а девојчето не беше ништо криво.Требаше да чекам да направи некоја глупост па да изигрувам некој повреден со скршено срце у стил "ти мене ме заеба и неможеме да бидеме заедно"а нема врска,да изигрувам некој лигуш.

досега никогаш ни сум раскинал така ни ми раскинале ... а и се надевам дека нема да ми раскинат пошо сигурно глупо ќе се осеќам :toe:

Тврдам дека никогаш нема да стигнам до дереџе да фатам девојка со толку ниско интелектуално ниво да помисли да ми го рече ова на крај краева. По лејм фаза нема на универзумов. Раскинувавме вака во 6-7мо бе... и то на мирц.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom