ada
Модератор! ок?
- Член од
- 21 август 2006
- Мислења
- 5.706
- Поени од реакции
- 566
Факт е дека речениците од типот "не си ти крив/а, во мене е проблемот" сличните на тоа, се само излитени фрази и бели лаги. Едноставно не може некој да смета дека партнерот е предобар за него, па поради тоа да раскинат и сл. Истото важи и за клишето "Не сакам да те изгубам како пријател". Партнерот обично треба да е и пријател и љубовник. Кога ја прекинуваш врската, свесен си дека ги губиш и двете. Затоа и таа фраза е чиста бела лага.
И нормално дека ќе ме налути ако ми кажат вакви нешта. Тоа би ми било многу поболно од вистината(каква и да е), затоа што сметам дека заслужувам барем искреност кога веќе ми раскинуваат. А фактот дека не сака да биде искрен (без разлика на тоа што можеби мотивот му бил да не ме повреди) ми дава дознаење дека апсолутно не ме почитува како личност.
И нормално дека ќе ме налути ако ми кажат вакви нешта. Тоа би ми било многу поболно од вистината(каква и да е), затоа што сметам дека заслужувам барем искреност кога веќе ми раскинуваат. А фактот дека не сака да биде искрен (без разлика на тоа што можеби мотивот му бил да не ме повреди) ми дава дознаење дека апсолутно не ме почитува како личност.