5 минутно исклучување за симулирање

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
5 минутно исклучување за симулирање :raz: зошто да не... Иако јас повеќе сакам да се усвои истово правило со 5 мин аут - ама за добиен жолт картон, како и правилата за видео надзор на спорни ситуации, врадување на сензори во топката кој ќе покажуваат дали таа ја поминала линијата или не :toe:
Ако ништо друго ќе ни биде поинетесно на нас гледачите сето ова - а и "хипотетички" можност за да гледаме повеќе голови

И што сега Роналдо ќе го гледаме повеќе надвор отколку на терен.:icon_lol:

И зашто мислете дека само тој симулира?:tapp:

Па човече има и други симуланти во фудбалот а сите сте се фатиле за еден,знам на некој им набил комплекси ама тоа е:toe:што не прави омразата...

Туку ова ново правило не е добро,се знае бе само картон и готово...

ова значи дека К.РОналдо нема да игра веќе фудбал :)

Да да:tapp:само Роналдо од сите фудбалери е симулант:uvo:

Кога некои од вашите играчи симулира и добие за тоа пенал добро ви е тогаш нели?и не зборете околу тоа...а сите едно исто Роналдо па Роналдо...Ибрахимович не симулираше нели,абе ајде

Не велам дека не симулирал на Роналдо ама сите сте се фатиле за него како којзнае што да правел толку.Гледајте за вашите играчи што ке сторат.Не цело времне исто повторувате

До 90та голманите можеа да ја фаќаат топката со раце кога нивни играч им додава, потоа беше донесено правило со кое истото се забранува, така да сеуште има и ќе има простор за некои x нови правила со кои би се '' подобрила '' фудбалската игра, за мене секое правило со кое би го редуцирало симулирањето фаули во шеснаесетник е позитивно и не гледам простор како истото би делувало деструктивно врз фудбалската игра, нека појасни некој што е лошото во истава оваа работа .

п.с. Линк има на првата страна, за ИДМАК, таму ке видиш од каде потекнува целиот муабет .

Го видов линкот, ако мислиш на статијата од skynews.
Сакав да прашам дали има нешто по официјално освен статија во весник. Очигледно на англичаните им пречи најмногу симулирањето (со право, и мене ми пречи) особено после онаа случка со Едуардо, знате како беше. Статијата ми личи дека тој од ФИФА му одговорил на новинарот тоа што сака да го слушне. Чиста куртоазија.

И зашто мислете дека само тој симулира?:tapp:

Па човече има и други симуланти во фудбалот а сите сте се фатиле за еден,знам на некој им набил комплекси ама тоа е:toe:што не прави омразата...

Туку ова ново правило не е добро,се знае бе само картон и готово...

Да да:tapp:само Роналдо од сите фудбалери е симулант:uvo:

Кога некои од вашите играчи симулира и добие за тоа пенал добро ви е тогаш нели?и не зборете околу тоа...а сите едно исто Роналдо па Роналдо...Ибрахимович не симулираше нели,абе ајде

Не велам дека не симулирал на Роналдо ама сите сте се фатиле за него како којзнае што да правел толку.Гледајте за вашите играчи што ке сторат.Не цело времне исто повторувате
абе и жан клод ван дам тепа и џеки чен тепа ама сите му се плашат на ЧАК НОРИС :smir:
get the idea?
сите прават симулации али роналдо ти е THe King of simulation!

абе и жан клод ван дам тепа и џеки чен тепа ама сите му се плашат на ЧАК НОРИС :smir:
get the idea?
сите прават симулации али роналдо ти е THe King of simulation!

друже зш ја расипуваш темата... нели гледаш дека не се дискутира за тоа кој е најголем симулатор туку за правилото 5 мин исклучување при симулација ??

друже зш ја расипуваш темата... нели гледаш дека не се дискутира за тоа кој е најголем симулатор туку за правилото 5 мин исклучување при симулација ??
кој прв почна?

Добра одлука ќе биде ако се воведе...само напред:smir:

добро правило ќе биде само што незнам како ќе се спроведува на терен...хмм

Мислам дека нема да биде добро ова со исклучувањето.
Мислам дека премногу може да се користи за местење на наптревари, затоа шо Фудбал не се игра само во Англија, туку се игра и во Македонија исто така.
Така да ако погледнеме со кои се работи се служат нашите местачи ова би им дошло како кец на десетка!:jaj:

Така да мислам дека нема потреба од вакви ракометарски правила!:helou:

ke bide interesno kaj nas da vidime kako sudiite ke gi ubedat nasite fudbaleri na 5 min isklucuvanje:pos2:

Interesno pravilo samo se plasam da ne bide zloupotrebuvano, a i da se pravi eksperiment na svetsko neznam kolku e pametno nego koga ke vovedat kazni za sudiite kolku samo natprevari i toa na S.P i E.P se direktno odluceni od nivnite greski pamtam gol na Romanija eden metar topka vo gol ne go priznaa i nikomu nisto.

прво вака... мислам дека ова ќе биде многу безвезна одлука доколку се донесе... има многу побитни елементи кои чекаат на дневен ред како на пример, правилото 6+5 или ограничувања и трошење стрикно од клубскиот буџет а не од капиталот на газдата, воведување селари-кап, микро-чип топка...

добро е да се казнат "пливачите" али парично или со суспензија и едноставно со картон, тоа се сосема доволно превземање на мерки за таквите читери...

а тоа дека Италија ќе страдала со воведување на ова правило гадно се лажете... само фрлете поглед на островот па и Шпанциве откога почнаа да увезуваат ЕУ плеери се стремат кон оваа дисциплина... овој стереотип е веќе тапа и застарен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom