5 минутно исклучување за симулирање

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
:pos::pos::pos:

Инаку и јас сум против оваа одлука ... како што кажа еден член погоре за лажно симулирање се добива жолт картон ...

Се глеа дека си фан на тим од Сериа А.
Донекаде се сложувам а донекаде и не.
Мамењето е составен дел од секоја работа па така и оваа.Убаво ви е кога ќе изглумите а лошо кога нема.И со исклучување и без исклучување пак ќе има мамења во играта.

@Hacket Man
Тестираат на некои такви наптреварувања, ко купови или некои младински светски или европски првентства, знам и во Бразил на некои мечеви имаше проба на судии позади головите .

И да се разбереме, и јас сум против ваква санкција за симулации на средина терен, симулирање на повреда и слично зашто тешко дека има судија кој би можел да одреди дали некој глуми или не глуми повреда, али веќе кога некој се обидува да изиграва '' дајвер '' у шеснаесетник за пенал, тогаш не гледам ништо лошо во тоа да биде испратен 5 минути надвор од теренот . :toe:

@Hacket Man
Тестираат на некои такви наптреварувања, ко купови или некои младински светски или европски првентства, знам и во Бразил на некои мечеви имаше проба на судии позади головите .

И да се разбереме, и јас сум против ваква санкција за симулации на средина терен, симулирање на повреда и слично зашто тешко дека има судија кој би можел да одреди дали некој глуми или не глуми повреда, али веќе кога некој се обидува да изиграва '' дајвер '' у шеснаесетник за пенал, тогаш не гледам ништо лошо во тоа да биде испратен 5 минути надвор од теренот . :toe:

и самиот кажа.. факт е тоа што судијата неможе точно да прецени дали имало фаул или играчот симулира ... повторно би имало нерегуларности и некои тимови би биле оштетени ... барем ја така мислам :toe:

и самиот кажа.. факт е тоа што судијата неможе точно да прецени дали имало фаул или играчот симулира ... повторно би имало нерегуларности и некои тимови би биле оштетени ... барем ја така мислам :toe:
Погрешно ме свати, тешко може да определи симулирање на повреда, а лесно уз судии позади голот може да одреди симулација за пенал .

Погрешно ме свати, тешко може да определи симулирање на повреда, а лесно уз судии позади голот може да одреди симулација за пенал .

Тоа да ... ама мене ми беше зборот за обичен фаул на средината на теренот .. како судијата ќе знае дали навистина било фаул или само симулација од играчот ?!

Овоа правило е осудено на пропаст,уште пред да се донесе.

Ок, темава е за еден предлог без соодветна шминка, јас сум стриктно за оние симулации во шеснаесетник и оние надвор од истиот во зоните за слободен удар, тоа е достапно и за окото на главниот судија, и за оној линискиот, и за оние позади голот .
За овие ситуации убеден сум дека судиските одлуки ке бидат со голема точност зашто неколку судии ке бидат инволвирани за оној финален став односно одлука .

Тоа да ... ама мене ми беше зборот за обичен фаул на средината на теренот .. како судијата ќе знае дали навистина било фаул или само симулација од играчот ?!
Па затоа е судија ебаго,што му е работа друго.

Нови правила во фудбалот нема да има, нека не ве лажат секакви дезинформации.

друже уште да си ја вршеа работата како што треба и се ќе беше ок :)
Сите правиме грешки,а и судиите не се имуни на нив.
Туку за предлогот,зошто мислам дека нема да премине во правило.
Се работи за симулација за повреда,а не симулација за извршен фаул од противнички играч.Второто судијата може да го види и санкционира,со жолт картон или нешто друго,а првото како ќе оцени дека е симулација. Х-зраци или магнетна резонанца ќе му направи на играчот за кој се сомнева дека симулира.И да симулира некој,да ја задржува играта,се знае продолжение колку што траел прекинот.Исто мое мислење е и дека едно вакво правило уште повеќе би ја оспорувало играта.
Многу подобро решение за пофер фудбалска игра се судиите зад голот,кои стриктно се задолжени за случувањата во шеснаесетникот.Тука има многу повеќе спорни ситуации ,ете најсвежиот пример оваа седмица,натпреварот во кој на Фиорентина не и беше признат регуларен гол со Лацио.

Сите правиме грешки,а и судиите не се имуни на нив.
Туку за предлогот,зошто мислам дека нема да премине во правило.
Се работи за симулација за повреда,а не симулација за извршен фаул од противнички играч.Второто судијата може да го види и санкционира,со жолт картон или нешто друго,а првото како ќе оцени дека е симулација. Х-зраци или магнетна резонанца ќе му направи на играчот за кој се сомнева дека симулира.И да симулира некој,да ја задржува играта,се знае продолжение колку што траел прекинот.Исто мое мислење е и дека едно вакво правило уште повеќе би ја оспорувало играта.
Многу подобро решение за пофер фудбалска игра се судиите зад голот,кои стриктно се задолжени за случувањата во шеснаесетникот.Тука има многу повеќе спорни ситуации ,ете најсвежиот пример оваа седмица,натпреварот во кој на Фиорентина не и беше признат регуларен гол со Лацио.

Е баш за такви ситуации се потребни судии зад головите :) Фиорентина беше оштетена,а заслужи победа ... тоа е јбг

Нови правила во фудбалот нема да има, нека не ве лажат секакви дезинформации.

И јас така мислам. Толку е едноставна играта што било кое правило ќе ја искомплицира без потреба.
Повеќе судии, камера за гол линија и такви работи сигурно ќе има со тек на време, ама вакво нешто како исклучување не верувам дека ќе има. Не знам ни од каде потекнува овој муабет за некакво ново правило? Има на сајтот на УЕФА? Или некој има пријател што работи таму?

До 90та голманите можеа да ја фаќаат топката со раце кога нивни играч им додава, потоа беше донесено правило со кое истото се забранува, така да сеуште има и ќе има простор за некои x нови правила со кои би се '' подобрила '' фудбалската игра, за мене секое правило со кое би го редуцирало симулирањето фаули во шеснаесетник е позитивно и не гледам простор како истото би делувало деструктивно врз фудбалската игра, нека појасни некој што е лошото во истава оваа работа .

п.с. Линк има на првата страна, за ИДМАК, таму ке видиш од каде потекнува целиот муабет .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom