5.17 - Вознимирувачки слики

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.622
Поени од реакции
15.450
Локација
Skopje
Скопје 1963 година ме разбуди силен татнеж,креденецот падна,се се скрши,
Picture 428.jpg
Picture 429.jpg
со круг се обележани наполно урнатите објекти........................................Picture 430.jpg
Со триаголник тешко оштетените објекти..........
а со правоаголник - реоните каде има масовно разурнување......................50 години поминаа...
Picture 100.jpg
...почивајте во мир сограѓани и жители од македонија и од странство

Picture 424.jpg...има ли некој
Picture 425.jpg ,.....често изговарано тие денови...спасен уште еден живот..
Picture 419.jpg во другата соба беа децата
Picture 420.jpg Армијата не доручкувана веднаш
Прегледај го приврзокот 68893 се симна во градот

Треба да се случи нов земјотрес во кој тешко оштетени и масовно разурнати ке бидат само спомениците од проектот Скопје 2014, а останатите објекти ке си останат недопрени. :)

Треба да се случи нов земјотрес во кој тешко оштетени и масовно разурнати ке бидат само спомениците од проектот Скопје 2014, а останатите објекти ке си останат недопрени. :)

Браво (y)

Picture 431.jpg Скопје плаче..плаче Македонија... да Македонија
(на повеќе места до сега имате напишано „дај уште еден земјотрес во Скопје и ....“)
Мислејќи притоа на загинатите т.с. сакате да кажете за нив и ......
Но катастрофата не бираше кои од каде е,загинаа многу, толку колку што се знае.
Бројката можела да биде и многу поголема да беше во време на школството,бидеиќи многу-повеќето О.У. и средни и универзитетот се срушива (имам слики и од нив) и баш во тоа време војската беше излезена и построена за смотра надвор од касарните.
Во многу стамбени згради или хотели,кои беа целосно срушени имаше многу малку преживеани.
Загинати граѓани на Скопје и Македонија(и од странство) имам список на сите.
Има многу загинати лица од други места,од внатрешноста на Македонија. Во една тема и дадов нивни имиња и место на потеклото.
Најповеќе загинати има од Велешкиот регион,(Велес и селата) потоа Охридскиот,
па Тетовскиот и Битолскиот. Ама и од: Делчево,Кавадарци,Дебар,Кочани и др.места.

Геровски? Ти си?!

Анчо, не ги поставувај цик-цак сликиве и текстот зашто очи болат, ич не е прегледно.
Јас пак мислев подобро е така ама изгледа сум згрешил. Ај да продолжам.
Поточно дали да продолжам.

Вечна им слава на сите што загинале пред 50 години... природа е тоа , никој не знае што може да се случи за еден миг, за некои работи можеме само да се припремиме но не и да ги спречиме :(

Верувај дека уште еден ваков земјотрес и се што е градено после 80-та година навака има каша попара да стане, ќе се распаднат и 40-катници и 15 катници како кули од карти. Недај боже , не сум бил роден уште кога се случило ова , меѓутоа по кажувањата на постарите ( баба ми , дедо ми ) тоа било нешто најстрашно што му се случило на Скопје.

Tи сакаш да се сруши НБРМ за да земеш стари банкноти ПРИЗНАЈ варачу на јајца

Верувај дека уште еден ваков земјотрес и се што е градено после 80-та година навака има каша попара да стане, ќе се распаднат и 40-катници и 15 катници како кули од карти. Недај боже , не сум бил роден уште кога се случило ова , меѓутоа по кажувањата на постарите ( баба ми , дедо ми ) тоа било нешто најстрашно што му се случило на Скопје.
Само луѓе што не сфаќаат што значи тоа земјотрес/поплава и било која друга ваква појава која зема многу човечки животи и руши се пред себе можат да посакаат вакви работи.

Нека стојат тие споменици ама само нека нема нешто што ќе растури многу домови и семејства.

Знам и зошто дедо Анчо ги отвара темиве, трауми се тоа пошо еве и ден денес малце коа ќе стресе дома баба ми одма паничи ама ја разбирам пошо тие што го преживеале земјотресот знаат што зло е.

Вечна им слава на загинатите

Едно не ми е јасно, зашто вие опозиционерите не го сакате Скопје 2014, што подобро да не беше тие пари да ги украдоа или вложеа во рушење на фабрики?

Едно не ми е јасно, зашто вие опозиционерите не го сакате Скопје 2014, што подобро да не беше тие пари да ги украдоа или вложеа во рушење на фабрики?

Да не се задолжувавме за нив....
Бог да ги прости луѓево.
Куќата на моите останала жива здрава за среќа, со мали оштетувања. Секоја година на овој ден се раскажуваат настаните од тој ден, кој тргнал на работа, кој се спремал за работа, кое семејство имало среќа и било на одмор, кое целосно загинало.....тажен ден.

Picture 103.jpg.мама,Picture 102.jpg.и тато.Picture 104.jpg
и една мала душичка - уште не проодело....
да не се повтори никогаш - никаде

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom