Што кога е зафатен/а?

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
Videte vaka: DECKO/DEVOJKA RELATIVNA STVAR. SEGA GO/JA IMASH ZA KRATKO GO/JA NEMASH. Sho kazuva deka ne e bitno nali eima decko ili nema ... ako sakam da bidam so nejze ke bidam ... moze nema da idam moze ke se muvam napocetok ... ali za kratko posle toa ke ide MOJAA:)

ja ostavas na mira i teras dalje ama sepak ti e mila i ja cenis kako drugarka ili se obiduvas da ja cenis kako takva

Прво, ако девојката е зафатена со некој што ми е блозок (роднина, пријател, другар) тогаш - NO WAY - а, доколку е со некој друг и се разбира и она го сака истото, тука веќе станува судир на взаемни интереси и почнувам да разменувам течности со неа на секое поле. И така после праговараш (ако многу ти се допаѓа) за Fuck buddy статус :)

а. оставате евентуално нешто самото да се случи, што е прилично неверојатно, тргнувајќи од тоа дека тие се среден/среќен/супер пар, да претпоставиме..

Jas ke go napravam toa pod A).AKo se sluci nesto - se sluci, i toa bi bilo isklucivo po negova volja, ako toj pokaze interes za mene, ako ne jas ne se mesam vo tugja vrska pa kolku i da me privlekuva nekoj.

ако е зафатен нема да губам надеж туку ке си чекам дараскинат а веке ако се во сериозна вркса ке го барам спасот во некој слободен:wink:

Kolku ponedostizen mi e nekoj tip tolku e poposakuvan ( barem za mene). Znaci vo slucajov bi storila se sto mozam da go nasocam negovoto vnimanie kon mene. Bi flertuvala so nego na primer taka malku pootvoreno...i drugi finti ima de za da se privleci necie vnimanie...za seks bez obvrska tesko deka bi odbil nekoj pa kolku i da e vrzan i obvrzan so nekoja druga licnost

Што има да ми е битно ако бил во врска, сериозна или несериозна, брак итн...одам на точка Г од понуденото. Ако до толку некој ми запнал за легнуење, правам директен пристап. Можам само да добијам: него или корпа...нема трето :wink:
е така....ја ако до толку сакам некоја да ја легнам уво не ме боли дали е слободна или не...ако не се согласи одиме напред не е последна....ама ако се согласи значи и нејзе не и смета тоа шо е во врска,брак итн итн и ја чеша :)

гад дем

Ќе се потрудам да го дознаам минатото на таа девојка,дали варањето и е позната работа.Ако и е,тогаш лесна работа.
А ако не е ,бидејќи збори ме само за `легнување`,ризично е бидејќи девојките се лесно вљубливи.:back:не би ни пробал.Може да заврши само со тага.

Денес не постои зборот зафатена секој си се обидува доколку нејзиниот партнер не ти е другар или пак роднина.
Се другото е неважно.
Секој си има право да се обиде, па зошто да не секој заслужува шанса.
Само напред.

В.ги оставате да си живеат и со тоа се лишувате себе си од можноста да видите како би било со неа/него, али проценката ви е дека доброто од таа постапка е посилно од алтернативата, па и да ви се даде шанса, џентлменски ќе одбиете.

Како што јас не би сакал мојата девојка/жена да има афера со друг маж, само затоа што тој не можел да си го држи машкиот му полов орган во гаќи, така и јас не би си дозволил себеси да имам нешто со некоја која е веќе во врска.
Па побогу, единствена ли е?
Задоволството не значи дека ќе биде задоволство само ако е со неа. Има многу други за кои не ни знаеме дека може да ни го пружат она кое го бараме.

paa nesto 4to...mu se javiv demek posle tolku dolgo vreme da go prasam kako odi zivotot i toj sam me povika da se vidime. P.S.i dvajcata sme zafateni ama uste pred godini si go imame merakot.......ne mi sudete luge,mozda nekogas ke vi se sluci i vas

Ќе пратам сигнал.. Ако пријде - Закон, ако врати - Приоѓам - пак Закон, ако ми покаже знак дека не го занима ништо или уште посмешно да е толку смртно заљубен па да не ни примети - Не се мешам.
Ќе пробам не викам не.. Али ако нече нече бе брат.. Сепак станува збор за зафатен тип и пристапот се додека не е возвратен со некаков по така поинаков знак ќе биде на ниво.. Ограничен. Али ако врати - Печен е па ич не му се мислам дал имал он женска или што ти ја знам. :pipi:

Па у принцип почитувам машка солидарност и без разлика колку време идат или веќе не идат таа девојка не е потенцијална идна девојка.
Зафатени не глеам,пошо нејќам да напраам на некој нешо шо нејќам и мене некој ден да ми се случи. Дури и да му раскине на некој ради мене, повторно таа врска неам голеам иднина пошо ако еднаш така некој откачила ради друг, зошо па мене да не ми напраи така?
Има сингл девојки, ш осе аќе растураме врски, антифазон е тоа...

Па, сум имал неколку такви случаи. Во сите сум бил неуспешен, но до ден денес сметам дека тоа било поради технички причини, т.е. недоволна сигурност во пристапот, незнаење како треба да се постапи, итн. Со други зборови, фактот што таа девојка била со друг дечко во ниту еден момент не бил пресуден за неуспесите.

Сум увидел дека процедурата е ваква:
1. Ако оди со друг дечко, на кој било начин да ѝ дадам дао знаење дека ми се допаѓа;
2. Да ме одбие;
3. Да ја оставам да поживее малку со тоа сознание, дека му се допаѓа и на некој друг тип, освен дечко ѝ;
4. Да ѝ дозволам таа потоа да ми пријде, поради љубопитност.

Анализирајќи се, сум заклучил дека 4-от чекор секогаш сум го грешел, бидејќи сум мислел дека ако некогаш некоја ме одбие, ме одбива засекогаш. А не е така. Сите се љубопитни и ќе посакаат да истражат малку повеќе. И треба да им се дозволи.

Значи, ако навистина некој/а ви се допаѓа, што е во врска, слободно искажете ги своите ставови и чувства во однос на таа личност. И бидете спремни дека може да бидете одбиени (што е најверојатно), но и прифатени, во зависност од тоа што сака другата личност.

Со други зборови: пристапете ѝ на другата личност како да е слободна. Ако вие сте слободни да ѝ пристапите, таа е слободна да ве прифати или одбие. Исто како да не е во врска. Нејзиниот одговор на вашиот пристап во голем дел ќе зависи од нејзината врска и тука не би требало да се мешате, ако имате почит кон таа личност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom