Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Првиот бенд кој со легендарниот ''Damage Done'' ме вовлече во екстремниот метал пушти уште еден добро парче музика такозвано '' We Are the Void'', што викате за него ??:smir:

Ја иако не слушам поштувам секаков вид на музика и култура.
Јас одам потеоријата ,,ако ја не те почитувам зашто ти би ме почитувал?,, Ја си слушам хипхоп и пак имам многу добри другари шо слушаат метал и се свакаме мегусебе иако сме членови на скрос други култури :)

Јас одам потеоријата ,,ако ја не те почитувам зашто ти би ме почитувал?,, Ја си слушам хипхоп и пак имам многу добри другари шо слушаат метал и се свакаме мегусебе иако сме членови на скрос други култури :)

Не се ограничувај жанровски.
Ако некоја песна ти се свиѓа,каков и да е жанрот,слушај ја.

Првиот бенд кој со легендарниот ''Damage Done'' ме вовлече во екстремниот метал пушти уште еден добро парче музика такозвано '' We Are the Void'', што викате за него ??:smir:

треба да го преслушам албумов..секако турнат ми е од нет =]

Моментално си цепам новиот албум од калмах :vozbud:

www.myspace.com/kalmah

Не се ограничувај жанровски.
Ако некоја песна ти се свиѓа,каков и да е жанрот,слушај ја.

Се согласувам потполно брат...иако нешо со српско никако да ми се свиѓа песна.(нишо лошо кон тие шо слушаат):)

На времето кај нас имаше едни металчиња. Деца за грев. Мрсни во коси скинати во алишта некапенни немиени. Ко ќе излезеа на корзо одма околу нив се праеше заштитна зона од 2-3 метра простор од нормалнио народ шо од реата шо од страв да не фатиме некоја вошка ил крлеж.
Не можеа да си фатат такви какви беа женски па почнаа сами да се залапуваат да се гибаат да се фаќаат... тие шо беа упорни и останаа металци до крај стигнаа и до хард кор (не мислам на музика хард кор туку ...).

Обожаваш да реметиш? Хаха секојпат ме смееш свака ти част! :pos2::helou:

Не. Ограничи се жанровски, пронајди си го сопствениот стил, но почитувај ги и другите жанрови, и ако ти се свиѓаат, слушај и нешто од нив.

Не. Ограничи се жанровски, пронајди си го сопствениот стил, но почитувај ги и другите жанрови, и ако ти се свиѓаат, слушај и нешто од нив.

За да бидеш добар музичар треба да имаш познавање на огромен спектар на жанрови за да имаш подлога врз која би можела да еспериментираш и импровизираш,башка можеш да направиш некоја своја фузија меѓу два жанрови или нешто сосем ново на база на некој друг жанр.

Малку Grindcore

Oд grindcore cock and ball toture и Ahumado Granujo или така нешо иам слушано иии...па и не ми е баш нај-нај али слушам некад:pipi:

Oд grindcore cock and ball toture и Ahumado Granujo или така нешо иам слушано иии...па и не ми е баш нај-нај али слушам некад:pipi:

cock and ball torture се добри, ги слушам. Мене грајндот ме смирува, па затоа и го слушам.

OkOK вака....моја култура секогаш била и ке биде хипхоп и сум ја следел и уше ке ја следам ама ако ми се свига некоја другше бид на песна сигурно дека нема да не ја слушам поради тоа шо не е хипхоп -.-

Се надевам дека бев сватен

zz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom