Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Добра или лоша вест.Пошто веќе е 2014 а проектов сеуште трае и најверојатно ќе трае барем до 2016-2018.Уште некои згради се во изградба,екс официрски и хотелот до него не е ни почнат, т.н. шпански скали исто,промена на фасадата на екс Типо ,фасадата на влада е во тек на реализација,зградата на ФДУ и администрација е само карабина,филхармонијата не е завршена,со фасадите околу Рекорд ќе се почне од пролет исто и на Илинденска.Ќе има уште,надградено и проширено.

yay

pLQOpRV.jpg1

build.mk/forum

Срам ми е да кажам ама не изгледа воопшто лошо. За разлика од онаа коцката што беше претходно.

Но сепак ми смета што ова е само фасадирање и преправање на една стара зграда. И сега ќе дојде некој и ќе ја види оваа нова зграда и ќе рече- а ова е седиштето на вашата влада, сигурно зградата е некоја реставрирана неокласична градба од 19 век. И како да му кажиш дека ова е само пластична фасада на едно грдо зградише од пред 60-тина години.

За жал таквите градби од 19-ти век ги уништи земјотресот.Друго,19-ти век Скопје беше под пусто турско,освен џамии,амами и слични сивила друго не се градело.Комунизмот донесе еден брутализам во архитектурата и тоа е тоа. Немало простор за убави зданија.
Можеше да се иде и со ре обнова со истиот стил,Собранието излезе сосема добро.

Не е битно што тебе ти е симпатично, туку какво чувство добивам јас. А мене се ми се чини дека ти смета. :D

Мене особено ми смета што ти удираш со глава во ѕид, но важно е чувството што го добиваш нели?

Мене особено ми смета што ти удираш со глава во ѕид, но важно е чувството што го добиваш нели?

Пуно, тоа е разликата помеѓу нас. Тебе те крстови ти сметаат, те моето чукање со глава во ѕид ти смета, те нешто трето ти смета. Ама во твојов случај тоа е добра работа. Покажува дека си либерал стварно, колку што на некој од твоја националност му е дозволено да биде либерал.

Бидејќи тоа е одлика на либералите денес. Да гледаат како некој си ги реализира своите цели и да мрчат од страна. И нормално, да кажуваат колку некој е слеп, затуцан, глуп и не разбира што му се случува.

Пуно, тоа е разликата помеѓу нас. Тебе те крстови ти сметаат, те моето чукање со глава во ѕид ти смета, те нешто трето ти смета. Ама во твојов случај тоа е добра работа. Покажува дека си либерал стварно, колку што на некој од твоја националност му е дозволено да биде либерал.

Бидејќи тоа е одлика на либералите денес. Да гледаат како некој си ги реализира своите цели и да мрчат од страна. И нормално, да кажуваат колку некој е слеп, затуцан, глуп и не разбира што му се случува.

Баш ме интересира што си ти во сторијава. А бастард?

Се што кажа на последнава страна е погрешно.

Објасни, погрешно е што ми се допаднала новата фасада или погрешно е тоа дека само замаскируваме една грда зграда со неокласична фасада и се правиме наудрени дека ете и ние како сите европски држави имаме неокласицизам и барок како културно наследство?

Незасегнат сеирџија. Ем не ми смета тоа што „моите“ го прават, ем реакциите на другиве ми се забавни.

Имаш право, особено за темава, немаш пост пишуван конктретно, сите ти се сеирџиски. Но тоа не значи дека си сеирџија навистина, покажува дека немаш поим што се случува, читаш дека сите го критикуваат проектов, и тебе тоа доволно ти е. Не можеш да коментираш директно, затоа што не знаеш што да критикуваш, да копираш од некаде се плашиш, па затоа само сакаш да присуствуваш во темава некако, јас искрено чекам по ПП благодарам да читам.
Но постои и друга причина, ти имаш криза на идентитет, не знаеш каде спаѓаш, либерал или ти знаеш што. И нема да кажам зошто но цело време настојуваш да ми покажеш колку си елоквентен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom