Охридски Пиво Фест - 29-31.07.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
пивофест во Прилеп, пиволенд во Скопје, Пивофест во Охрид
ајде Прилеп и Скопје имаат пивари...ама Охрид.......

за да се турат снег помешан со смет у езеро......
:D

Бизнис батиња, бизнис.
Мислите дека на пиварине од Ск и ПП не им одговарат шо имат Пиво Фест во Охрид ?

Бизнис батиња, бизнис.
Мислите дека на пиварине од Ск и ПП не им одговарат шо имат Пиво Фест во Охрид ?
it's all about the money....
ама зезнато е ...3 пивофести во еден месец.....

Ајде малце јас да резимирам,како си поминав на годинашниов пиво-фест.
Јака фора им беше тоа кога клекнаа сите доле,за да на три-четири станат сите на нозе и продолжат со играње и скокање на ''Африка''.Само ме нервираше тој опинокот што се праеше паметен и што не сакаше да клекне,али го натераа и него после.

Оh how original. Освен што „На лута рана„ им е плагијат, морале да ја дрпнат и финтава со клекнување која е стара некои 2 години, Prodigy на Exit ја имаа направено а и на миљарда други фестивали таа година. (некаде после 3та минута прелазот)

Оh how original. Освен што „На лута рана„ им е плагијат, морале да ја дрпнат и финтава со клекнување која е стара некои 2 години, Prodigy на Exit ја имаа направено а и на миљарда други фестивали таа година. (некаде после 3та минута прелазот)

И сега што?Јас не сум фан на Продиџи,ниту пак сум бил на Ексит кога тие го направиле тоа.Сега треба да се секирам за тоа што била украдена фората?
Мене ми беше топ,што ме боли куров за другото!

И ''Лута рана''не е плагијат.Пеце има кажано дека песната е копирана односно се земени повеќе делови од песни.Ниту ја рачунаат како нивна авторска,ниту се пуваат со неа.Исто како и со ''Ace of spades''

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
Се мисли на финтата со клекнувањето. Athena турскиот ска-панк бенд што настапи на Евросонг на времето ја направи истата финта кога беше во Скопје во рамките на некој од Таксират фестивалите.

Замрзнатиот бенд, беше прашање на време кога ќе го направат тоа, затоа што Пеце на ФБ ги фалеше The Hives. На EXIT 08 The Hives ептен добро ја направија таа финта.

Значи се е веќе направено, веќе смислено, работата е како тоа ќе се спроведе во наши услови.

Значи во саботата беше - оргазам !!!

Ги пропуштив Конект (ма да сакав и нив да ги слушнам), дојдов на Поздрав Азри, и искрено браќата беа добри али атмосферате беше ептен у минус отидена. „Бука“ имаше само на „А шта да радим“ и „Балкан“. Се виде можда дека им е здосадено (особено) на младите од гостувањата на овие бендови по стоти последен пат.

И така завршија старите, се појави Славе :cuc: и е*а мамата со 3-4 песни, ја загреа атмосферата одлично... и од тогаш почна лудницата... и во следните неколку саати (незнам колку траеше, не ни помислив да погледнам на часовникот) се случуваше комлетно лудило на пивофестот. Особено беше јако бидејќи имаше многу народ, константно траше лудилото и кулминираше на „Раде“, „Оптимиска“ и „На лута рана“. Незнам што да пишам уште, сте пишале повеќето, само ќе се поклонам како што тие ни се поклонија нам.... :cuc: :cuc: :cuc: :cuc: :cuc:

п.с. не тролајте за фората на „Африка“, Продиџи го прават тоа речиси на секој настап, и нема што да е украдено од таму. Пеце и самиот кажа „да го направиме ова како што го прават најдобрите светски бендови“. Немојте бе да серете и по тоа што е (ретко) квалитетно кај нас...

п.п.с. Дечкиве покажаа дека и македонски „производ“ може да направи журка за паметење, и дека немора цело време да се палиме по странски неквалитетни артисти, а имаме нешто светско а наше кое го занемаруваме... :)

Дечки,во неделата накај 21.00 мислам (знам дека е рано) имаше една група,срби/хрвати беа :) Нешо као рок изглеа свиреа,ама никако неможам да ги најдам кои беа...???? некој?

Дечките пробуваа,ги местеа појачалата и слично,една иста песна 5-6 пати ја почнуваа...

мислам браво , ти си првиот шо потенцираше дека е плагијат на форумов ма да си заборавил да прочиташ изјави на Пеце и на Горан кои самите признаваат дека се земени делови од Сепултура( ако некогаш си слушнал за нив, ако не ондак слушни ги Roots blоody roots, Refus/resist и Ratamahatta и сам воочи ги деловите кои се земени од овие песни).

А за клекнувањето бе братче не е нешто ново ни продиџи не измислиле топла вода ни Суперхикс.Али знаеш , хејтерс гоннна хејт. Поздрав и продолжи со негативната енерија :).

Колку се само ненормални Суперхикс :cuc: Само ради нив бев на пивофестот. Лудница!
Уште не знам како излегов жив од шутка на Лута рана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom