Кој е за "корсет"?! (фото)

• Креатор на темата Креатор на темата Boom Boom Ciao
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
750
Декорацијата која може да чини до 350 евра, може да биде нанесена на било кој дел од телото каде кожата е доволно олабавена за да може да се префати со прстите со цел да се пробуши со игла.

grlo-korset.jpg

Најпопуларни места за сега се грбот, ребрата и во некои екстремни случаи, дури и грлото.

Но, еден козметички хирург предупредува за опасностите од овој бизарен тренд кој буквално ја зарази цела Англија, велејќи дека соодветната процедура може да биде ужасна.

Некои луѓе издржуваат по цели часови на болка за да се постигне "корсет ефектот" кој е само привремен, после одминувањето на неколку недели дупките на прстените едноставно зараснуваат, оставајќи лузни на местото каде биле поставени истите.

Овој најнов феномен на телесна модификација ги откри невројатните нивоа - до каде може да отидат луѓето во обидот да се издвојат од толпата.

article-1383806-0bea5c6300000578-508468x571.jpg

article-1383806-0bea5ca100000578-545468x403.jpg

Дали вие би се решиле да направите вакво нешто? :)

Слично го објавив во ЧДА види провери таму :P

Но како што може да приметам оваа "мода" ја применуваат даркерите ,металците што и да се овие. Не верувам дека ќе видам некој рапер или народњак да ја направи оваа глупост.

Куљ! Може и на нозе ова бе! Не корсет , него врвки , си правиш дупчиња си ставаш врвки , мала црно-бела тетоважа и си имаш старки for ever and ever! :)

болана работа до коде се не оди човечката глупост

Багремов стап проплетен со коприва па по гол газ ...гоблен коњи на поило .Што нема да измислат исфрустрирани болни идиоти..

Фактот што кратко трае е беден.
Инаку не би требало многу да боли , само може да ти се скине лесно кожата.
Како и да е , нема кај нас да ги гледаме вакви чисто ради цената .

Мене не ми се допаѓа ама ич.Прво очигледно е дека станува збор за нешто што е само привремено ,а и зафатот најверојатно е доста болен .

Бљак бре!Се наежив од сликите,видеото не го ни гледав.Болна работа,навистина.Никогаш не би си ставила вакво нешто.

Многу е гадно, не знам како може нешто толку одвратно да им се допаѓа. :pov:

Мене на оваа слика убаво ми изгледа...

corset5.jpg

Ќе се обидам да ја кандисам девојка ми да си стави. x)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom