Војна со Грција!

• Креатор на темата Креатор на темата friedzer
  • Време на започнување Време на започнување
Не ја пратам играва ич и ништо не разбирам ама ме интересираше што е поентата, како го освојуват тоа?Пример еве им го земете Солун на карта светска сите го гледаат македонски дека е и ако ја освоите цела грција, не постјат веќе или како фунцкионира тоа.Што ако победите?

Да ќе го гледаат другите на мапа дека е Македонски тој регион, ќе го користиме бонусот што таа држава го има во тој регион (пр некој ресурс: железо, алуминиум, жито итн) и плус целото население што е во тој регион ќе живее кај нас и ќе мора да работи секако доколку не купи карта и се пресели. Темно зелените региони погоре на мапата се нашите региони ..

11305907017.jpg

Во моментов се води војна за Егејска Македонија и водиме 6-5 во рунди (а кој зема прв 8 е победник) секоја рунда трае по 1 саат и 40-тина минути просек. Се надеваме дека до крајов на денот ќе ја освоиме Егејска па наскоро да стигнеме и до Централна иако ќе биде ептен тешко. Во моментов Македонија има вкупно 18 региони од кои 3 се оригинални, 1 имаме окупирани на Швајцарија и 13-14 на Италија :)

Моментот за кој дишев:

mkd11305915325.png

mkd21305915330.png

Им покажавме со каков инат си имаат работа да знаат ѓупците да си имаат на ум засекош. :)
Туку знае ли некој овој ScymeX колку инфлуенс направи во сите битки вкупно? Стигна ли до 30 милиони?

Ги помочавме у нивна игра !
Колку ли само пари фрли ScymeX :pos:

Камо да биде вака засекогаш:

mkd31305924896.png

Инаку... не се селете во Македонија, останете во Ломбардија.

Се бара некој што ќе напише многу провокативна статија против Жителите на ЕТИОПИЈА.

Ги спојавме териториите ... јеееееееееееееее

јас истепав 4-5 сеа та е кој колку може :Р

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom