Излез на детето во пубертетот

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Inspirirana od edna druga tema, sakam da mi kazete dali eden tinejdzer treba da ima neogranicen izlez!?:ija:
Jas mislam deka do 12-12 i 30 najkasno!
Se sto e podocna e loso!
Taka deteto dobiva sloboda nevidena, i ke pocne da pie, da skita nasekade, da zavrsuva po razlicni kreveti, da se drogira i sto uste ne!
Znaci sto mislite vie?

Јас имам „излез” до 01:00 али секогаш сум дома пред 01:00. Налето седам до покасно, и тоа во маалата.

ThA-BiTcH напиша:
Inspirirana od edna druga tema, sakam da mi kazete dali eden tinejdzer treba da ima neogranicen izlez!?:ija:
Jas mislam deka do 12-12 i 30 najkasno!
Se sto e podocna e loso!
Taka deteto dobiva sloboda nevidena, i ke pocne da pie, da skita nasekade, da zavrsuva po razlicni kreveti, da se drogira i sto uste ne!
Znaci sto mislite vie?

Нема врска тоа ако он сака да се дрогира или да пие може да го прави и со самото излагање од дома нема врска дали има излез до 1 или па до кога сака,јас на пример неам ограничен излез седам до кога ми се седи и тоа уште пред 4 години кога бев 1-ва средно и мајка ми ми го дозволуваше тоа не само сега и порано зошто сум ја уверил дека не правам нешто што не треба што е штетно за мене.....ако дома го воспитале како што треба тогаш не мора да му го ограничуваат излезот....барем јас така мислам.......

Urban_Mover напиша:
Нема врска тоа ако он сака да се дрогира или да пие може да го прави и со самото излагање од дома нема врска дали има излез до 1 или па до кога сака,јас на пример неам ограничен излез седам до кога ми се седи и тоа уште пред 4 години кога бев 1-ва средно и мајка ми ми го дозволуваше тоа не само сега и порано зошто сум ја уверил дека не правам нешто што не треба што е штетно за мене.....ако дома го воспитале како што треба тогаш не мора да му го ограничуваат излезот....барем јас така мислам.......

Ima vrska.
So mojot izlez do 12 i 30 jas sum ogranicena.
Na primer ne mozam da pusam marihuana ili da zemam tabla bidejki doma ke me fatat! Taka?
Mozam da pijam, ali znam da glumam deka ne sum pijana pa toa mi e prednost. :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
p.s ne moram ni da glumam. Koa ke gi vidam moite, avtomatski se otreznuvam!

Mislam vaka:
Za zensko 12:30 - 1 (se razbira prethodno da se proveri na koi mesta iskaca i so kakvi luge se druzi)
Za masko 1 : 1:30 (isto taka na provereni mesta i so provereno drustvo)

Потполно се согласувам со Дабич. Доколку на детето му се даде неограничена слобода, работите можат да тргнат во погрешна насока и сето тоа да резултира со страшни последици. Излегувањето треба да биде ограничено - докај полноќ, повеќе не. Во тоа време, поголемиот дел од населението е буден и луѓето шетаат, а и родителите можат своето дете да го контролираат. Толку.

mRnO напиша:
Mislam vaka:
Za zensko 12:30 - 1 (se razbira prethodno da se proveri na koi mesta iskaca i so kakvi luge se druzi)
Za masko 1 : 1:30 (isto taka na provereni mesta i so provereno drustvo)

Зошто за вас 1 сат поќе?

ThA-BiTcH напиша:
Ima vrska.
So mojot izlez do 12 i 30 jas sum ogranicena.
Na primer ne mozam da pusam marihuana ili da zemam tabla bidejki doma ke me fatat! Taka?
Mozam da pijam, ali znam da glumam deka ne sum pijana pa toa mi e prednost. :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

А зашто да пушиш марихуана и да зимаш табла???Не можеш без тоа да издржиш коа ке излезеш???
Ај на пример пиење разбирам ама што ако зимаш било каков вид на дрога тоа не ми е јасно пофаца си?А???

ThA-BiTcH напиша:
p.s ne moram ni da glumam. Koa ke gi vidam moite, avtomatski se otreznuvam!

:pos::pos::pos:

Urban_Mover напиша:
А зашто да пушиш марихуана и да зимаш табла???Не можеш без тоа да издржиш коа ке излезеш???
Ај на пример пиење разбирам ама што ако зимаш било каков вид на дрога тоа не ми е јасно пофаца си?А???

Abe ti davam primer...jas ne mozam radi toa sto nemam izlez.
nekoi go praat toa samo poso imaat izlez i nemaat sto da pravat!

ThA-BiTcH напиша:
Abe ti davam primer...jas ne mozam radi toa sto nemam izlez.
nekoi go praat toa samo poso imaat izlez i nemaat sto da pravat!

Ајдееее немаат што да прават и се дрогираат :pos:

Smesno ti e?
Jas znam 10 dusi da ti nabrojam sto se drogiraat radi dosada, i od sto se prezasiteni veke od se....
se kladam deka barem 3ca od niv gi znaes:wink:

ThA-BiTcH напиша:
Smesno ti e?
Jas znam 10 dusi da ti nabrojam sto se drogiraat radi dosada, i od sto se prezasiteni veke od se....
se kladam deka barem 3ca od niv gi znaes:wink:

Океј знам дека има такви ама што постигнуваат со тоа ај кажи ми те молам?? ако неам што да правам ајде сеа ке земам ке се дрогирам ке си наштетувам на себе па тој што го прави тоа толку му е гајле за него или е малоумен ебате не знам што да кажам више..........

Ухххх, тешко прашање. Иако имам двајца тинејџери дома тешко можам да одговорам. Заправо постариот од нив, ќерка ми има дечко одамна така да некако сум по мирен кога таа излегува и останува до доцна, ама синот ...го мислам ептен. -Ако му речам да си дојде до 23 следува задолжителна реакција од негова страна дека сите негови другари и другарки останувале до подоцна. Ако му дозволам да остане до подоцна, место не ме бере додека се прибере дома. Никако не можам вистинско решение да најдам.

Iako mrazam shpioniranje,sepak mislam deka mojte deca ne bi gi ispushtila od vid.Prvo sakam da se osiguram kaj ide i so kogo,a posle ke razmislam dali treba da ostane i kolku.
Ja sum za roditeli so mlad duh,zasto da ne izleguvam i jas?Ima mnogu takvi slucai,da vidam togas dali ke moze da mrdne:icon_lol:
Ke setam dur ne napunam 60 godini be,mora da znam sto sve se desava u grad,koj so kogo i kako.

Јас не ни знаев дека ме проверуваат моите кај одам и со кого излегувам. Имале пратено човек да прати, а тоа ми го кажаа дури пред една-две години. Тоа било додека бев основно и почеток на средно. Излез имав прво до десет, па до дванаесет, па до еден и после веќе не ми кажуваа кога да се вратам дома. Но, тоа откако стекнаа доверба во мене и сеуште ја имаат и со ништо не би направила да ја изгубат.
Според мене правилно е родителот малку да го „стегне” детето додека е во тие години, да не го испушти од вид и да се интересира со кого се дружи, кај излегува и каде се движи најчесто.

Ако сакаш ти и во тие два часа што ќе си излезен до 12 ќе направиш нешто што не треба, но сепак контролата од нивна страна еден ден ќе биде во корист на децата.

Еве еден пример. Тука децата најчесто кои се собираат кај споменикот на Кирил и Методиј испоседнати се со шишиња, а не верувам дека нивните родители тоа го знаат и дека би им било сеедно доколку дознаат. Зборувам за деца од осмо одделение, прва година средно. И што ако имаат излез до 12? Џабе е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom