Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
the a team беа добри порано мислам од секогаш сум ги гледал со тоа комбето кога ќе упаднеа па акција колку сакаш сега и филмче направија 2010 искочи мислам...а во последно време незнам што ми бидна почнав да ги гледам овие two and a half man баш се топ според мене секој ден нови причи све они тројца ау

Homeland... :cuc:

Jасно беше дека Claire Danes ќе си оди со награда, ама не очекував дека уште 3 ќе земе Ноmeland.

Showtime, that's an awesome show you got there. Don't screw it up!

Само се надевав дека Giancarlo Esposito ќе добие Emmy, ама имаше многу јака конкуренција. But hey, at least he lost to Aaron Paul.

Гледав стар трек tng ја догледав 7ма сезона и сега што следува Star Trek: Deep Space Nine или Star Trek: Enterprise?

Да знам што да спуштам :)
Deep Space Nine, па Voyager, тек после Enterprise, штом сакаш да ги гледаш сите.

Морам да искоментирам... Homeland беше најмалку заслужна да ја земе наградата за најдобра драма во конкуренција каква не се видела последниве неколку години. Не викам дека е неквалитетна но не е комплетна како некои други серии од номинираните. Не знам дали американците се попалија по патриотските срања шо се присутни во серијава, ама ова e срамота.

П.С.

Other Nominees:

"Boardwalk Empire" (2010)
"Breaking Bad" (2008)
"Downton Abbey" (2010)
"Game of Thrones" (2011)
"Mad Men" (2007)

naaah, знаев дека ќе ја исфорсираат Homeland, ама дека ќе ги собере сите три главни награди... :eek:

За женска улога е заслужено, се голта тоа и за најдобра серија (тука мислев дека ќе ја исфорсираат), али за главна машка улога !? Ај Кренстон има веќе три пати освоено, али Бушеми и овој од MadMan се три години номинирани по ред, требало на еден од нив да им ја дадат... Па уствари и за главна награда за серија би ја сместил на 4-5то место.

А и на многумина омилениот Шерлок глеам ништо не освоил... :cautious:

Гледав стар трек tng ја догледав 7ма сезона и сега што следува Star Trek: Deep Space Nine или Star Trek: Enterprise?

Да знам што да спуштам :)
Enterprise ти е нешто ко prequal, дејството е мислам стотина години пред Оригиналните серии со Кирк и Спок. Така да можеш кога сакаш да ја гледаш.

Хоумленд е топ серија и тоа вака од мене што не сакав да ја почнам поради патриотското име и ја осудив на невидено поради тематиката. Но испадна дека серијата е навистина топ квалитет. За главна машка улога се сложувам, иако ги немам гледано конкурентните серии, тоа ѓто го одглуми човекот може да го одглуми секој, не дека е лош. Но не е некоја улога за таква награда.

А и на многумина омилениот Шерлок глеам ништо не освоил... :cautious:
Британска серија, што очекуваше?!
На Maggy Smith ептен и ја дадоа за споредна во Downton Abbey затоа што стварно не ќе можеа да ја оправдаат со таа конкуренција, плус два пати оскаровка. :)
Нешто слично би било да зборуваме како на BAFTA Breaking Bad не освојува награди.

За мене Mad Man, не треба воопшто да биде во конкуренција исто така, а камо ли евентуално да освои.

Друго, за Homeland, иако сум голем фан се согласувам дека е серија под нивото на BB/GOT еве како пример, најдобра актерка Claire? дефинитивно заслужено, но најдобар актер? nah исто како и за серија.

Сите сте се фатиле за драми серии , а никој не кажува дека Modern Family растурила на Еми наградите вчера :cuc:

Сите сте се фатиле за драми серии , а никој не кажува дека Modern Family растурила на Еми наградите вчера :cuc:
Ништо ново. Се` собраа модерн фамили последниве неколку години

Сите коментирате за Еми наградите, а на никој не му текна да стави слика од, очигледно, ѕвездата на вечерта, Калиси наша:

Emilia-Clarke-2012-Emmy-Awards-game-of-thrones-32276050-395-594.jpg

тоа е некое афтер парти, на наградите не се појави...
и страната кај шо ти е сликата, не дава да ја ставаш вака :D

луи собра 2-3 награди (y)

тоа е некое афтер парти, на наградите не се појави...
и страната кај шо ти е сликата, не дава да ја ставаш вака :D

луи собра 2-3 награди (y)
Дај линк од страната тогаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom