Кој е подобар ,,Х'' или ,,Y'' [Овонеделен дуел: Жулио Цезар vs Петр Чех]

Овонеделен дуел:

• Вкупно гласачи
    99
Член од
1 март 2009
Мислења
8.643
Поени од реакции
10.400
Незнам дали имало досега ваква тема, ако има се извинувам

Ајде јас да започнам , Нани или Насри и зошто ?

Нормално се мисли на здрав Насри

Дали може објаснување затоа што ни едниот ни другиот го знам.

Чек сеа, Нани е класично крило.. Насри колку што знам не е.. Ако споредуваме веќе да споредуваме играчи од иста позиција..
На повеќе позиции игра Насри, крило, полушпиц, плејмејкер...

На повеќе позиции игра Насри, крило, полушпиц, плејмејкер...
Ако ги споредиме Насри како крило и Нани како крило, Нани е поарен без дилема.. За другите позиции како што кажав, Нани е класично крило, па Насри е сигурно поарен на позицијата полушпиц.. Како и да е, двајцата се многу квалитетни фудбалери и се многу важни за тимовите во кои играат...

Ако ги споредиме Насри како крило и Нани како крило, Нани е поарен без дилема.. За другите позиции како што кажав, Нани е класично крило, па Насри е сигурно поарен на позицијата полушпиц.. Како и да е, двајцата се многу квалитетни фудбалери и се многу важни за тимовите во кои играат...

Точно. Предност на Насри е што игра повеќе позиции и што поголем процент од шутевите му завршуваат во рамки на гол за разлика од Нани. :)

Иначе темава не е нај нај, зошто ќе има глупи препуцавања....

Нани ти е повеќе као убитачно крило со опасен дриблинг и добар шут.Порано беше влезен во филмот ''Роналдо''сега приметувам дека малку по малку излегува од тој филм.Си гради сопствен стил и моментално е еден од побитните играчи на Манчестер.
Асистира,дава голови,разместува од место едно 3-4 играчи со неговата брзина и техника...+ млад е,ќе покаже времето дали ќе биде стварно добар играч,или ќе си остане солиден каков што е сега.

Омилен негов потег:

А,за разлика од него пак,Насри е повеќе функционален играч.Може да игра и како крило,може да игра и како плеј или везњак.Исто како и Нани,има опасна техника,добар дриблинг и ептен е пробивен.Знае да изигра многу паметно,да дава топки ко Чави или Иниеста на пример и е многу битна алка во тимов на Арсенал.Моментално класа погоре од Фабрегас,и за мене еден од најдобрите играчи во ПЛ сезонава.

Oмилен негов потег:

Неблагородно е да се споредуваат Нани и Насри,зошто не играат на исти позиции.Но,ако би морал да бирам кој е за мене подобар тогаш би го одбрал Насри.Гадно ме потсеќа на Зидан,па можеби затоа му давам предност на него за разлика од неговиот колега од Манчестер.

И не мрчите дека не чини темава,пишете си ваше мислење и кулирајте.Не мора за све живо да кенкате...

Па најверојатно да се развие добра дискусија со факти и аргументи.Да се споредуваат играчи од сличен калибар.А,не да се препуцаваме и вреѓаме или да пишуваме мислења од типот ''Челзи се најслаби,Дрогба е камен.Форца Милан(и уште 45 безвезни смајлиња во продужетак)''.

Moжеби насловот на темата не е соодветен,но некој љубезен модератор би можел да го смени.

Ако веќе споредувате играчи, споредувајте некои што играат на исти позиции. Глупава е споредбава. И ако веќе споредувате дај барем споредете како Давор што направи, вака и јас знам да нафрлам кој е подобар.

Зошто бре да се дискутира кој е подобар меѓу Нани и Насри?!
Па може на пример 1 недела да се дискутира за нив.. Другата недела за други двајца.. И така.. :):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom