Панкот не е мртов

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.641
Поени од реакции
29.641
Локација
Скопје
Успешно е завршено снимањето на долгометражниот игран филм „Панкот не е мртов“, по сценарио и режија на Владимир Блажевски, објави „Панк-продукција“.
Снимањето траеше седум недели, главно на локации во Скопје, но и во Куманово, Дебар и Дебарско Езеро. Проектот е поддржан од Министерството за култура преку Филмскиот фонд на Република Македонија.
Филмот е урбана љубовна приказна меѓу Митре (Јордан Симонов) и Нина (Камка Тоциновски), а жанровски припаѓа во црна комедија. Другите улоги ги играат Џевдет Јашари, Тони Михајловски, Кирил Поп Христов, Владимир Тулиев, Ратка Радмановиќ, Даниела Димитровска, Данчо Чевревски, Димитар Зози…
Директор на фотографија е Димо Попов, костимограф Илина Ангеловска, сценографијата е на Кирил Спасески-Кикич, за шминката е задолжена Мојца Горогранц, а музиката е компонирана од Александар Пејовски. Се работи за Панк филм и објаснување на некој дејствија кој ја претставуваат Македонија во грешна слика. Во филмот учествува и навивачката група Комити Скопје!

извор: www.items.com.mk

А Зигио на торент го бараше, тој незавршен со снимање :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Punk is dead imaa pesna Crass anarcho punk bend od England uste dalecnata 1979, posto stana moda, trend a se izgubi sustinata.

Убаво е што се почесто се снимаат филмови, а не еднаш на 2 години. Едвај чекам да го видам во кино.

Ова е стара фора од времето кога рикна Сид од Секс Пистолс, башка фејсбук не го перцепирам во последно време ама ич.

Во времето растурав бас во панк бенд АЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕАЕА

Абе не е за да го перцепираш. И мене кур ме боли за тоа. Поентата ми беше увек ќе се најде некоја малолетни4ка која ќе ти рече дека е греота така да збориш за Тоше, ќе те казни госпоТ и слични срања, а после 10 минути ќе се смее на црн хумор за Мајкл Џексон или исто некој умрен.

п.с. Во кој бенд си растурал бас?

Абе не е за да го перцепираш. И мене кур ме боли за тоа. Поентата ми беше увек ќе се најде некоја малолетни4ка која ќе ти рече дека е греота така да збориш за Тоше, ќе те казни госпоТ и слични срања, а после 10 минути ќе се смее на црн хумор за Мајкл Џексон или исто некој умрен.

п.с. Во кој бенд си растурал бас?

Или ќе се најде модератор кој ќе стегне некој картон или бан. Ај сега продолжете со дискусијата. Се што е е оф топик е избришано. Ова ви е предупредување.

Ќе одиме да го глеаме филмов во кино со другари. Беше некој, каков е?

Ќе бидам кратка : вредит да појте на кино и да го глеате, јас сум презадоволна.:smir:

Филмот е добар , го гледав пред една недела ... не е којзнае што , но е подобар од неколку македонски филмови кои се снимија последниве години ... сепак Блажевски е докажан режисер и знае како се прави филм.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom