Старските домови со лиценци и подобрени услови

• Креатор на темата Креатор на темата Jassna
  • Време на започнување Време на започнување
Абе знаев дека нема да се воздржиш да омаловажиш...со вакви самобендисани форумџики навистина не е да правиш муабет. Ајт од мене, терај си го возот.

Навистина прецизен и исцрпен одговор.

Луртц, ти си толку „концизен„, што јас и двапати кога те читам, не разбирам што не ти чини.

Луртц, ти си толку „концизен„, што јас и двапати кога те читам, не разбирам што не ти чини.
Ќе ти нацртам -каде реков не ми чини и што?
Со цртеж - за тие домови се потребни пари, многу пари. Друго нејасно?

Ќе ти нацртам -каде реков не ми чини и што?
Со цртеж - за тие домови се потребни пари, многу пари. Друго нејасно?

Мене не ми е јасно дали тебе проблем ти се парите, или ти е проблем што старецот повеќе нема да биде дома?

Грижата за старите луѓе е еден од приоритетите во животот.
Секоја саглам фамилија има куќа и на некој кат или соби живеат и старите.
Сите заедно, во добро и лошо се си делат, тоа фамилија значи.
Пензионерски домови се измислени од секс & сити градски лигуши, кои немаат респект кон потеклото и традицијата, па сакаат да се ослободат од „обврските“, сакаат да имаат „слобода“, да „дишат“ или какви се не оправдувања ќе најдат за својата себичност, хедонизам и бесчувствителност.
Срамота е она во кое се има претворено младото и прогресивно ЕУ/УСА wanna be граѓанство.

Баба ми сама си отишла во дом бидејќи татко ми ме направил мене и морале да се земат со мајка ми и немале каде да живеат. Дали татко ми е себичен во оваа ситуација? М?
Веројатно го знаете пензионерскиот дом до „Јане Сандански“. Таму не ти треба двоцифрена бројка на илјадарки. Баба си прима пензиичка од осум илјадарки и си има за сметки (+ кирија), за јадење, за прошетки со другарките од пензионерски. Јас и малото (сестра ми) ја посетуваме секогаш кога можеме, башка не се жали, вика дека и е многу убаво. Ем јас и сестра ми имаме покрив над глава, ем она е меѓу луѓе не е сама.
Не мора да е у приватен дом кој што се плаќа со пари што ние ги гледаме само кога ќе стигнат платите (и двете) на нашите.
И да, и јас сама ќе си идам во дом, ничив терет или обврска не сакам да бидам.

Грижата за старите луѓе е еден од приоритетите во животот.
Секоја саглам фамилија има куќа и на некој кат или соби живеат и старите.
Сите заедно, во добро и лошо се си делат, тоа фамилија значи.
Пензионерски домови се измислени од секс & сити градски лигуши, кои немаат респект кон потеклото и традицијата, па сакаат да се ослободат од „обврските“, сакаат да имаат „слобода“, да „дишат“ или какви се не оправдувања ќе најдат за својата себичност, хедонизам и бесчувствителност.
Срамота е она во кое се има претворено младото и прогресивно ЕУ/УСА wanna be граѓанство.

очигледно дека и ти си читал со скокање.

очигледно дека и ти си читал со скокање.

Ако може поточно за што сметаш дека сум пропуштил да споменам, мислам дека сум јасен со она кое го напишав.
Дали за тоа дека семејствата треба да си се држат заедно или дека женското скокањето од кур на кур не придонесува кон формирање на здрава заедничка патријархална иднина?

Ако може поточно за што сметаш дека сум пропуштил да споменам, мислам дека сум јасен со она кое го напишав.
Дали за тоа дека семејствата треба да си се држат заедно или дека женското скокањето од кур на кур не придонесува кон формирање на здрава заедничка патријархална иднина?
како што реков,
прочитај што напишавме,
па коментирај. а ако сакаш да тресеш зелени, кажи, за да не те есапам.

како што реков,
прочитај што напишавме,
па коментирај. а ако сакаш да тресеш зелени, кажи, за да не те есапам.

Она кое ти си го напишала е само одраз на нездравата средина за живот која ја сугерираш во која нема место за постарите, бидејќи ти се молам младите работеле од 9-17:) Па уште тоа биле предрасуди, ти се молам, традицијата е нешто заостанато кое треба да се надмине.
И немале време да се грижат за оние кои ги одгледале.
Резултати на збеснатост и немање на соодветна традиционална домаќинска фигура во домот.
Па имаш споредби со Западна Европа, споредба која не знам врз која основа ја правиш. Фала богу не сме на тоа ниво на декаденција на западот, за да не знаеме кои сме и од кого сме и на кого му должиме.
Фала на се, во Македонија луѓето сеуште ги почитуваат родителите, претците и сите оние кои им помогнале да станат она кое се.
Тоа што ти сакаш да го мафнеш „проблемот“ и тоа што сметаш дека парите можат да ја купат љубовта кон постарите, го прави твојот свет навистина премногу стеснет, себичен и жален.

Поретардирано нешто немам прочитано.

Како се однесувате спрема старите така вашите деца ќе се однесуваат према вас, само толку имам да кажам на темава, а се слагам со Никола дека тие западњачки трули "вредности" го загадуваат општествово ама што да се прави сеуште влијанието од западот е силно, треба да пропаднат асално да се закопаат во сопствената кал за да може малку од малку светот да се измие од нечистотиите нивни.

Како се однесувате спрема старите така вашите деца ќе се однесуваат према вас, само толку имам да кажам на темава, а се слагам со Никола дека тие западњачки трули "вредности" го загадуваат општествово ама што да се прави сеуште влијанието од западот е силно, треба да пропаднат асално да се закопаат во сопствената кал за да може малку од малку светот да се измие од нечистотиите нивни.

Чудно ми е само едно нешто - ти сакаш здрава патријархална средина?
А што се однесува на другиот дел, се согласувам, со нешто, со нешто не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom