Здравството кај нас

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Од утринава па до сега не може да се издаваат лекови на рецепт, се надевам дека нема да се повтори некаква пиздарија како на почетокот на годинава.
Системот беше паднат на ниво на цела држава. Рецепти воопшто не се издаваа, само упати.

Наводно нешто до интернет мрежата, немало ниту телефонска мрежа на т-мобиле.

Системот беше паднат на ниво на цела држава. Рецепти воопшто не се издаваа, само упати.

Наводно нешто до интернет мрежата, немало ниту телефонска мрежа на т-мобиле.

Денес е добро, избегната е катастрофа изгледа.

I hope so. Цела работа од вчера остана за денес да ја работиме.
Nemojte mnogu da se napregate po zeskovo aman, da ne se prerabotite oti eksik posle.
I obavezno mnogu tecnosti i nikako nadvor od klimatizirani prostorii.
Znaci next next i enter, pauza za kafe, next next enter, pauza .....
Ajde so lesno i ubav den :)

Zdravo dali boleduvanje posle 15 dena e 90% plateno iskustva?

Zdravo dali boleduvanje posle 15 dena e 90% plateno iskustva?
Зависи од причина за боледување. Ако станува збор за повреда на работно место и професионална болест, мајчинство, бременост, раѓање, дарување крв или орган, тогаш е 100%.

Во спротивно до 15 дена, 75%, а после 15 дена 90%.
После 15 дена, боледувањето треба да се одобри од комисија и паѓа на товар на фондот.

Ne pishuvashe pred nekoe vreme @bijons za ova?

ПОЛИЦИСКА АКЦИЈА НА ОНКОЛОГИЈА

P.S. Ne sum ja cital bijonsic odamna ! Kade e ?

Teatar,pretstava vtori chin.

Уапсена е?

Срамота. Веќе не ни бројам по кој пат го гледаме филмот "ова само кај нас може да се случи". Во нормални држави, после вакви случувања некој треба да си превземе одговорност и да си поднесе неотповиклива оставка. Јас не знам кај ќе им одат душите, како спијат навечер, како ги гледаат своите најблиски во очи. Не постојат зборови кои може да го минимизираат ужасот на нивните злодела. Менгелеевци.

Срамота. Веќе не ни бројам по кој пат го гледаме филмот "ова само кај нас може да се случи". Во нормални држави, после вакви случувања некој треба да си превземе одговорност и да си поднесе неотповиклива оставка. Јас не знам кај ќе им одат душите, како спијат навечер, како ги гледаат своите најблиски во очи. Не постојат зборови кои може да го минимизираат ужасот на нивните злодела. Менгелеевци.
Со исклучок на помал број луѓе,поголемиот процент од овоа Балканско племе без разлика на нацијата,со вакво социопатско однесување е способно на секакви грозотии,грозотии кои не ни можеме да ги замислиме на моменти.
Нека не не чудат ваквите работи,уште колку работи има за кои не сме ни свесни дека се направени и никогаш нема да бидат откриени.

Овоа е само одлика на апсолутен недостаток на било каква емпатија и преголема алчност да се дојде до пари на брз,лесен и криминален начин.

Со исклучок на помал број луѓе,поголемиот процент од овоа Балканско племе без разлика на нацијата,со вакво социопатско однесување е способно на секакви грозотии,грозотии кои не ни можеме да ги замислиме на моменти.
Нека не не чудат ваквите работи,уште колку работи има за кои не сме ни свесни дека се направени и никогаш нема да бидат откриени.

Овоа е само одлика на апсолутен недостаток на било каква емпатија и преголема алчност да се дојде до пари на брз,лесен и криминален начин.
Не е балканското племе криво туку сиромаштијата! Не рекле за џабе дека сиромав човек е жив ѓавол!

Не е веќе активна на форумот, може да е на сезонска работа во Англија да бере јагоди.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom