Здравството кај нас

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Од утринава па до сега не може да се издаваат лекови на рецепт, се надевам дека нема да се повтори некаква пиздарија како на почетокот на годинава.
Системот беше паднат на ниво на цела држава. Рецепти воопшто не се издаваа, само упати.

Наводно нешто до интернет мрежата, немало ниту телефонска мрежа на т-мобиле.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.482
Поени од реакции
23.441
Системот беше паднат на ниво на цела држава. Рецепти воопшто не се издаваа, само упати.

Наводно нешто до интернет мрежата, немало ниту телефонска мрежа на т-мобиле.
Денес е добро, избегната е катастрофа изгледа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
I hope so. Цела работа од вчера остана за денес да ја работиме.
Nemojte mnogu da se napregate po zeskovo aman, da ne se prerabotite oti eksik posle.
I obavezno mnogu tecnosti i nikako nadvor od klimatizirani prostorii.
Znaci next next i enter, pauza za kafe, next next enter, pauza .....
Ajde so lesno i ubav den :)

Член од
25 февруари 2019
Мислења
66
Поени од реакции
46
Zdravo dali boleduvanje posle 15 dena e 90% plateno iskustva?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Zdravo dali boleduvanje posle 15 dena e 90% plateno iskustva?
Зависи од причина за боледување. Ако станува збор за повреда на работно место и професионална болест, мајчинство, бременост, раѓање, дарување крв или орган, тогаш е 100%.

Во спротивно до 15 дена, 75%, а после 15 дена 90%.
После 15 дена, боледувањето треба да се одобри од комисија и паѓа на товар на фондот.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.628
Поени од реакции
8.444
Ne pishuvashe pred nekoe vreme @bijons za ova?

ПОЛИЦИСКА АКЦИЈА НА ОНКОЛОГИЈА

P.S. Ne sum ja cital bijonsic odamna ! Kade e ?

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661

Teatar,pretstava vtori chin.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061

Уапсена е?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Срамота. Веќе не ни бројам по кој пат го гледаме филмот "ова само кај нас може да се случи". Во нормални држави, после вакви случувања некој треба да си превземе одговорност и да си поднесе неотповиклива оставка. Јас не знам кај ќе им одат душите, како спијат навечер, како ги гледаат своите најблиски во очи. Не постојат зборови кои може да го минимизираат ужасот на нивните злодела. Менгелеевци.

Член од
21 мај 2021
Мислења
795
Поени од реакции
1.669
Срамота. Веќе не ни бројам по кој пат го гледаме филмот "ова само кај нас може да се случи". Во нормални држави, после вакви случувања некој треба да си превземе одговорност и да си поднесе неотповиклива оставка. Јас не знам кај ќе им одат душите, како спијат навечер, како ги гледаат своите најблиски во очи. Не постојат зборови кои може да го минимизираат ужасот на нивните злодела. Менгелеевци.
Со исклучок на помал број луѓе,поголемиот процент од овоа Балканско племе без разлика на нацијата,со вакво социопатско однесување е способно на секакви грозотии,грозотии кои не ни можеме да ги замислиме на моменти.
Нека не не чудат ваквите работи,уште колку работи има за кои не сме ни свесни дека се направени и никогаш нема да бидат откриени.

Овоа е само одлика на апсолутен недостаток на било каква емпатија и преголема алчност да се дојде до пари на брз,лесен и криминален начин.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Со исклучок на помал број луѓе,поголемиот процент од овоа Балканско племе без разлика на нацијата,со вакво социопатско однесување е способно на секакви грозотии,грозотии кои не ни можеме да ги замислиме на моменти.
Нека не не чудат ваквите работи,уште колку работи има за кои не сме ни свесни дека се направени и никогаш нема да бидат откриени.

Овоа е само одлика на апсолутен недостаток на било каква емпатија и преголема алчност да се дојде до пари на брз,лесен и криминален начин.
Не е балканското племе криво туку сиромаштијата! Не рекле за џабе дека сиромав човек е жив ѓавол!

Член од
11 април 2023
Мислења
2.172
Поени од реакции
7.315

Не е веќе активна на форумот, може да е на сезонска работа во Англија да бере јагоди.

Kajgana Shop

На врв Bottom