Марами и шалови a la Palestinian keffiyeh

• Креатор на темата Креатор на темата Liberation
  • Време на започнување Време на започнување
Па не би рекла дека се баш актуелни сега, јас имам од пред 2 и пол години скоро. Тогаш ми беше интересна и ја купив, ама на ја носам многу, во споредба со други марами. Ми се свиѓа и во црвена варијанта, но како што реков...можеби пред година - две. Не сега.

Анархистите носеа вакви марами(лесно се претвараш во непрепознатлив нинџа вориор), а јас пошто радикален анархист и јас носам...мода не ме интересира, или ми се допаѓа нештото или не...

Марамата како таа горе ја користи маж ми на терен да не голта прашина, а мене поише ми се бендисува тоа типчето што го стаил либерејшн као пример отколку марамата :)

Марами не носам шал понекогаш имам два едниот е фенси менси денси никогаш не научив како се врзува, го знаете она црно белиот експертите што го носеа на тв и начинот на кој им беше врзан околу врат, и другиот ми е од дете од фудбалски клуб и навивачка група.

Аууууу не!
Не дај Боже да ми дојт ваков дечко ми :icon_lol:
Машки со марами nahhh -.-
Јас си носам од овие големиве во бои шо се.
imgres

Овие ич не ме бендисват.

овие чаршафи- АРАФАТКИ- http://pics.livejournal.com/new_delhi/pic/0019t230
толку се шашави за да ги омотате околу врат -исто ко да ги земете јамболиите на бабите и ги користите ко бунди - дај најдете бе нешто интересно-:toe:

аман бе... арафатки ги викаат...
мора да се крстени по Јасер Арафат (нека му е лека земјата).
нвм.. Idgaf за марамиве...

Отсекогаш ме интересираше како се викаат овие шалови, како и да е, не ми се допаѓаат и никогаш нема да носам нешто вакво.

Мене ми се свиѓаат ,имам црвена и плава,и уште една марамка.:) али битно да ти стои..

1gyg.jpg
youngstalin.jpg

Сталин на времето знаел како да се облече... Црн капут, ерменска куфија (keffiyeh), и се разбира таа хипстер фризура... гарант ни една болшевичка револуционерка не можела да му одолее. :)

ПС: сликите се од 1902... далеку пред конфликтот на блискиот исток.

не би носел оваква...пренатрупано ми изгледа...али коа бев полуматурант имаше едни со мамара се сликаа (машки) абе ко каубојци беа :pos: :pos:

Mene mi se svigjaat sekakvi marami pa i tie arafatkite. Nosam marami skoro sekogas, imam doma ne znam... preku 20 ,bukvalno za sekakva prilika :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom