Марами и шалови a la Palestinian keffiyeh

• Креатор на темата Креатор на темата Liberation
  • Време на започнување Време на започнување
L

Liberation

Гостин
Во мода се веќе извесно време, ги носат и девојки и момчиња. Карактеристичната црно-белата шара потекнува од Палестина. Марамите таму се користеле и сеуште се користат за заштита првенствено од прашина и сонце, но и како национално обележје кај палестинските мажи.

Ви се допаѓа како моден додаток и што мислите за трендот?

arab+scarf+2.gif

400px-Male_with_Shemagh.jpg

општо марами се у мода и ми се допага... а овие сеа палестинкиве и полека се изумрени.. лани беа по актуелни :)

Не ми е јасно како може некои свесно да сакаат да потсеќаат на yasser-arafat.jpg ...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Се е океј, само има некои на кои не им стојат, ме иритираат. А на тие што им стојат... прекрасно! :)

повеќенаменски детаљ :pos:
заменски асталски чаршав- , пешкир...

Не ми се свиѓет. Кај машко поштовам само сат од модниве додатоци, a кај женски, поубо ми изгледет големи марами, или пак оние за околу врат врзвење. А овие на нишо не личет. :)

Ах, кога би го знаеле значењето на ваквите марами не би ги носеле. Ме нервира кога ќе видам дека некој носи нешто поради некаква мода! Да знаете, сите што носите вакви „детали“ без да им го знаете значењето, ич не ви стои убаво оваа марама! :toe:

Имам видено кај други луѓе ама никогаш не би носела ваква марама, шал, што и да е, како лигавка да имам :)

овие чаршафи- АРАФАТКИ- http://pics.livejournal.com/new_delhi/pic/0019t230
толку се шашави за да ги омотате околу врат -исто ко да ги земете јамболиите на бабите и ги користите ко бунди - дај најдете бе нешто интересно-:toe:

Јас носам шал,а кај маж обожавам марама.
like

Ах, кога би го знаеле значењето на ваквите марами не би ги носеле. Ме нервира кога ќе видам дека некој носи нешто поради некаква мода! Да знаете, сите што носите вакви „детали“ без да им го знаете значењето, ич не ви стои убаво оваа марама! :toe:
Ш’о им је значењето?Мене ми се допаѓаат марамиве само што јас не носам.Ептен станаа мода овде,а јас не сум некој трендсетер.

Ш’о им је значењето?Мене ми се допаѓаат марамиве само што јас не носам.Ептен станаа мода овде,а јас не сум некој трендсетер.

Ги носеле/носат палестинските војници и се симбол на палестинскиот национализам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom