Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурно овие од огласот не бараат од Asterisk се да им знаеш напамет туку некои најпрости работи.

Тоа што само тројца го знаат и работат ова се виновни факултетите имаат нестручни професори и наредиле 10 математики и предмети со менаџмент на софтвер наместо да се учат вакви работи. Ако не напредно барем најосновнo.
Изгледав видеа и книга во која е опишано се за Asterisk и freePBX. Интересно e и на прв поглед ми изгледа дека не е некоја научна фантастика напишана на кинески. :D
Не бе не е ич сложено имам гледано како работи тој типот, не е ништо rocket science, за 10 мин беше готово ама не е финтата од туторијал да го научиш, убаво си кажа.

Aok prviot kolokvium na etest li se polaga pismeniot del i dali pismeniot i usniot se nazavisni eden od drug

Ај некој што слушал БП кај Калајџиски нека каже нешто за теоријата,тој спомна нешто за тест со 10 прашања,само не знам дали би било како КРС тие тестовите што ги правевме или?
И морам да кажам за Кире асистентот,многу го тупи човекот еј,една недела пред колоквиумска ние уште две теми треба да поминеме. Нека се организираат со времето,по сите предмети се е некако ко на трчање,се најбитно се предава во последна недела,шо е работава немаат доволно време,многу материјал туткаат или?

Некој да сподели испитни/колоквиумски по Компјутерски Компоненти?[DOUBLEPOST=1394808229][/DOUBLEPOST]
И ИНФО. Само обична - Математика 1 и Дискретна математика има. :)

Тоа Математика 1 е Калкулус 1 јас го слушав тој курс и како што викаа можно е да биде преименуван од другата година во Калкулус 1

Последно уредено:
Да ми е да одам на еден состанок на СП ФИНКИ да видам како го организираат распоредов. Задолжителни предмети од исти смер ги ставиле во исти термин. Тој профилот на фб само за слики им е изгледа,поплаки не примале. Абе ајде.

Секоја чест за тие што го составувале распоредов. Не е лесно да составиш толку лош распоред.

За мене не е колоквиумска недела, колоквиумски четири дена се. Нема смисла два дена (петок и сабота) да ми се празни а сите предходни денови да полагам во еден ден и два предмети.

За мене не е колоквиумска недела, колоквиумски четири дена се. Нема смисла два дена (петок и сабота) да ми се празни а сите предходни денови да полагам во еден ден и два предмети.

Јас имам 6 предмети, распоредени вака:

Среда - 2
Четврток - 2
Петок - 2

Идемо јако :D

Некој да знај домашнава да подобјасни, ако некој ептен сака да објасни можи и ко час да си платам па да објасни http://courses.finki.ukim.mk/pluginfile.php/40267/mod_resource/content/3/Домашна 1 2014.pdf ?
Симни и го и стави го на друго место, вака само тие со пристап до курсот може да го видат.

https://www.dropbox.com/s/6dh98vs3l5a3lhp/Домашна 1 2014.pdf

Знае некој што би била хеуристичката функција за сокобан или како се решава третата дали треба да пишуваме како сме ги одбрале бројките за секоја буква?
Бројките треба да ги одбериш така што добиваш на крај точен резултат. Еве еден решен пример
Да се одреди дали во броен систем со основа 10 постои решение на проблемот:
ТРИ
+ТРИ
ШЕСТ

• Почнуваме да го решаваме овој проблем од најочигледното. Тоа е буквата ’Ш’. Ш =1 бидејќи тоа е единствениот број кој таа може да го добие од собирање на два броја кои даваат резултат поголем од 9. (Ш = 1).
• Продолжуваме со буквата Т. Буквата Т кога ќе се собере сама со себе треба да даде резултат поголем од 9 или ако резултатот е точно 9, треба да имаме carry bit од собирањето на буквата Р сама со себе. Но во последната колона гледаме дека буквата Т е резултат на И+И што ни дава до знаење дека буквата Т е парен број но да не е 2 или 4 бидејќи кој било број да го ставиме на местото од Р тоа нема да даде точен резултат.
=> секогаш ќе биде трицифрен број.

=> секогаш ќе биде трицифрен број.
• Заклучокот е дека Т може да прими вредност 6 или 8.
• Со тоа што за две вредности на Т и за било која вредност на Р се добива точен резултат и со тоа што цитирам од предавања “Мора да постои само ЕДНО ЕДИНСТВЕНО решение на проблемот”, оваа задача нема решение.
[DOUBLEPOST=1395077895][/DOUBLEPOST]Инаку оперативни / сс ќе се состои од полагање:
- предавања
- практично на компјутер
- во тетратка решавање вежби од распределба на процеси?
или
- предавања + распределба на процеси во едно
- практично ?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom