Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Мене за Меѓународни финансии кај Михаил ме интересира како е? Нешто принцип како ФПИ?

Мене за Меѓународни финансии кај Михаил ме интересира како е? Нешто принцип како ФПИ?

Да, али полесно. Барем мене ми беше доста лесен и интересен предмет.
Има едно книжуле, збир од преводи од странство, од кое јас едвај две теми дали прочитав, многу збунувачко беше преведено.
Има и ситни задачи, претежно нели за девизниот курс, прелесни се. Прашањата се со повеќекратен.
Совет за предметов - предавања и презентации. Предавањата кај нас ги држеше Кирил, веројатно и сега ќе биде така, али добро предава.
Со тоа не би требало да имаш проблеми некои, па и за повисока оценка, зошо претпоставувам си навикната на принципот на полагање на предмети од финансиски менаџмент. :)

Збирка, таблица и учебник математика (2012), плус добивате и решенија на сите испитни комбинации, како и решени задачи надвор од збирка кои се паѓаат на испит. За повеќе инфо - инбокс.

Колеги дали на дополнителна математика се паѓаат истите задачи од сесијата? :)

Некоја информација за англиски јазик 1, присуство се бара, како оди оценувањето?

Кој е подобар за изборен: Однесување на потрошувачи или Методи на продажба?
Од овие два Методи дефинитивно. Не сум на Економски, али баш прашав од Економски, Oднесување е доста зезнат предмет.

Социологија е со шифра 100 и нешто. Може да го изберам во четврти (летен) семестар или му поминал редот? :)

Задолжително е присуство на Демографија? :unsure:

Последно уредено:
Имам семинарска на тема „Современи концепти на М - трговија“.
Планирам да напишам нешто за MobiPay, Paypal, може ли материјал да добијам во врска со овие теми и нешто општо за М - трговија, или ако има некој готова семинарска би било супер, итно ми е, немам многу време.
Благодарам однапред :)

Социологија е со шифра 100 и нешто. Може да го изберам во четврти (летен) семестар или му поминал редот? :)

Задолжително е присуство на Демографија? :unsure:
Можеш да го избереш Социологија :)

Колеги препорачајте некој изборен за зимскиов семестар. Така да е полесен за учење и да не е обемен.

Колеги препорачајте некој изборен за зимскиов семестар. Така да е полесен за учење и да не е обемен.
Англиски 1, ако веќе не си го земал у прва :)

Да не беа Англиски 1 и 2, немаше 10ка да видам на факултетов :ROFLMAO:

Продава некој Методи на продажба учебник?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom