Напредно ниво во C++

• Креатор на темата Креатор на темата .Мартин.
  • Време на започнување Време на започнување
Да погодам, прва година си на електро?:)

Инаку време е модераторот да ја заклучи темава или премести во канта или ако веќе останува, насловот да и се смени. Вака некој стварно ќе си помисли дека е напредно ниво на С++.

mnogu jasno e deka sum prva na elektro... zasto inace bi prasuval....

a prasav zatoa sto asistentot na edno predavanje ni zbori... zbori za sve svasta od c++... dojde do void pokazuvaci... i vika kao hmm toa podobro da ne vi kazuvam od bezbednosni pricini :PP

iako normalno deka znam sto se void pokazuvaci i kako se koristat... si rekov cek da si prasam jas ovde, poso vidov slicna tema.... onaka mi tekna.

a za toa da moderatorot ha zakluci temava jbg ne mozam da pomognam tuka nisto.

ps. napredno nivo najcesto e relativno za koj kako... ke bidete li ljubezni eve vaka da ni dadete eden primer na napredno nivo... za kolku da znaeme sto e toa i da ne se brukame vaka povtorno...

a prasav zatoa sto asistentot na edno predavanje ni zbori... zbori za sve svasta od c++... dojde do void pokazuvaci... i vika kao hmm toa podobro da ne vi kazuvam od bezbednosni pricini :PP

iako normalno deka znam sto se void pokazuvaci i kako se koristat... si rekov cek da si prasam jas ovde, poso vidov slicna tema.... onaka mi tekna.

ps. napredno nivo najcesto e relativno za koj kako... ke bidete li ljubezni eve vaka da ni dadete eden primer na napredno nivo... za kolku da znaeme sto e toa i da ne se brukame vaka povtorno...

Ako me prasas mene najarno e da ne gi slusas assistentite, najarno e da si teras po sve (sam da napreduva), ako te interesira neso bezbednost ili programiranje pisi mi privatna poraka(ke ti kazam nekoj sovet i sl).

Дури и обичните класи во С++ (со разни методи, преоптоварување на оператори, наследување и сл) се понапредни од ова...

Знаев дека си прва на електро и го знам истиот муабет, зашто лани и јас бев прва и истиот асистент истото ни го кажа:)

Дури и обичните класи во С++ (со разни методи, преоптоварување на оператори, наследување и сл) се понапредни од ова...

se zaebavas, taka ?

klasa i nasleduvanje ti e napredno ? ... a jas pak mislev deka toa e osnovniot koncept za koj e napraven c++

--- надополнето ---

Знаев дека си прва на електро и го знам истиот муабет, зашто лани и јас бев прва и истиот асистент истото ни го кажа:)

OMG... togas ova e veke klise :P

i kako vtora ?

ve naucija li nesto poveke ? ... mislam korisni, prakticni raboti.. poso jas se nadevam deka eventualno nesto ke naucam tamu.

prviot semestar imavme eden koj vikase deka ftp i telnet bille opasni alatki ... sega ova :D

Прочитај уште еднаш што сум напишал, сврзи ги работите и ќе ти стане јасно.

ok, ne mislev da zvuci toa taka... i ispustiv da napisam i preoptovaruvanje... koi site tri zaedno se standardni za c++ i mislam deka bukvalno sekoj gi znae...

inicijalno prasanjeto go postaviv kako nesto sto obicno mozebi ne e poznato po da recam sirokite informaicki masi... nekoja trick varijanta, koja mozebi i ne bila nameneta da postoi... ama ete koga imas taka odvrzani race kako vo c++ ti teknalo da si ja napravis sam.

i se razbira kako sekoj dobar student sakam da slusnam nesto novo i da probam da go naucam... :)

taka da, ako nekoj mu ide nekoja onaka zaebana idea... t.e kako sto kazav nesto sto ne bi go znael sekoj prosto zatoa sto ne e voopsto potrebno ama ima budali koj nemaat popametna rabota pa si naogaat :)

Научи како се оптимизира С и С++ код. После тоа, научи како се оптимизира кодот кој од С и С++ се преведува во машински јазик. На крај, научи ефективно да вметнуваш машински код во С / С++ код.

Малку е ова или сакаш уште? ;)

Научи како се оптимизира С и С++ код. После тоа, научи како се оптимизира кодот кој од С и С++ се преведува во машински јазик. На крај, научи ефективно да вметнуваш машински код во С / С++ код.

Малку е ова или сакаш уште? ;)

pa optimizacija na kod veke znam gore-dole... poso imame specijalen predmet za toa....

a na kaj masinski kod ne mi se ni ide... nekako go ostavam toa za kompajlerite.. zatoa i koristime visi jazici neli za da ne se macime so masinski kod :)
ama i za toa znam doooosta ako pod masinski kod mislis na bitovi operacii... a ako mislese masinski kod kako nidzite programski jazici koristeni pred 3 dekadi.. jbg toa vrska nemam.

Машински код како MOVE #0FF, R0.

http://en.wikipedia.org/wiki/Design_pattern_(computer_science)
Ова е многу моќна ствар и не е ограничена на С++.

abe se sto se znae e dobro, samo poso vrska nemam od ova masinskiod kod sto ide pozadi kompajlerov, neznam ni koja bi bila celta od negovo implemenriranje vo vistinska programa bidejki vo c veke imas odvrzani race da pravsi sto sakas so adresite... ama ete stom nekoj gi znae, sigurno ne e bescelno :)
se nadevam deka ke dojdam i do tamu za skoro vreme. ama bi gi ucel samo ako imaat nekoja exkluzivna namena... misalm zasto inace bi pisel dvojno pogolem kod, so uste pogolema kripticnost od veke uvezban i poednostaven jazik

se zaebavas, taka ?

klasa i nasleduvanje ti e napredno ? ... a jas pak mislev deka toa e osnovniot koncept za koj e napraven c++

--- надополнето ---

OMG... togas ova e veke klise :P

i kako vtora ?

ve naucija li nesto poveke ? ... mislam korisni, prakticni raboti.. poso jas se nadevam deka eventualno nesto ke naucam tamu.

prviot semestar imavme eden koj vikase deka ftp i telnet bille opasni alatki ... sega ova :D

Во втора гледај да си земеш изборни што тебе те интересираат.

Инаку со Ц и Ц++ завршувате во прва. Понатака се што се учи се некакви понапредни алгоритми и структури на податоци кои се независни од програмскиот јазик како што кажаа погоре. Алгоритмите се тие, а дали ќе ги испрограмираш во Ц или Јава, изборот е твој зависно од потребите. После имаш други предмети со други програмирања т.е. други програмски јазици каде се претпоставува дека Ц и Ц++ ги знаеш, па се иде малце на понапредно ниво. Освен тоа кога ќе видиш во другите јазици дека за се има готова функција, а ти си се мачел со Ц и Ц++... али јебига, мора да се знаат и Ц и Ц++, само така би се развила логиката и само така ќе те научат подобро да размислуваш.
Подобро е од посложени на поедноставно да идеш него обратно. Со тек на студирањето ќе ти станат јасни работите.

Baram mentor po java programiranje, se spremam za ispit ima li kandidati? ke si platam kolku treba za 5-6 casa da mi objasni nekoi raboti samo... pisete u sanduce!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom