Аustralian Open 2011

Статус
Затворена за нови мислења.
Дефинитивно најдобар меч кој го имам гледано од 2008 коа почнав да пратам тенис, е споменатиот горе помеѓу Надал и Федерер на Австралија Опен:vozbud:

Еден од омилените ми е.Го симнав од интернет и ке го чувам цел живот тој меч.На внуците да им кажувам кои беа надал и федерер.Феноменален меч и мојот фаворит победи.

Момци, вечерта е наша, само тенис.

Од колку почнува првиот натпревар, разбрав Шарапова прва излегува, од колку саат по наше ?

Инаку чиста победа треба да очекуваме од Шарапова.

Момци, вечерта е наша, само тенис.

Од колку почнува првиот натпревар, разбрав Шарапова прва излегува, од колку саат по наше ?

Инаку чиста победа треба да очекуваме од Шарапова.
Од 01:00 по наше време мислам дека почнуваат преносите на Еуроспорт.
Следниве вечери се резервирани само за тенис и ништо друго :) Ќе уживаме.

Пуштејте на Еуроспорт, почна првиот Гренд Слем годинава :)

Eдна слика како за почеток на турнирот

f_flood_relief_match_4.jpg

А. Агаси - П. Сампрас (полуфинале, 2000 година)
6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 6-1

Ни случајно не може да помине една листа на класици без Агаси-Сампрас класиката. Веројатно најдобрата вечер во Мелбурн за Агаси, кога тој со победата стана првиот играч по Род Лавер, кој стигнал до четири грен-слем финалиња по ред. Агаси беше во тешка ситуација кога тајбрејкот во третиот сет го загуби без освоен поен, но издржа и го доби четвртиот, потоа профитирајќи од заморот на Сампрас.

Мислам дека ова ми беше првиот меч тенис што сум го гледал, како дете од 9 години. И тогаш одма го засакав Сампрас, ми беше омилен се дури се пензионира... После дојде Рафа. Оној меч финалето од 2009та е дефинитивно најепик од Австралија Опен за мене. :)

Let the fun begin... а поарно од тоа да почне со Шарапова, неможе... :tv:

јаоооо Монфилс, цц браво зверче!

de bakker .!.

Каква игра само, браво се врати од мртвите а богами ме спаси и на ливче. :)

Давиденко заебава во моменентот, а Квери утна против Кубот, се правеше голем тенисер и тоа е.
Другото се е на фаворити, Шавоне беше интересен дуел, но тепа нормално.

Одиме со останатите, нема спиење.

Се извади циганот маме му еем...имаше во трети сет 5-2 негатива, овој Де Бекер имаше меч топки еден куп и на крај го попи...

Sekoja cest za De Bakker sto izdrza do krajot.. batalete tie raboti dur gledav igrase 3xpoubo i go igrase kako sakat da ne se povredese ke tepase ama to e.. bitno mene pari mi donese monfils ;) Od drugive Stakhovsky,Haase lesno pobedija po 3-0, Davydenko-Mayer isto neizvesen ama nemat stream pozz

bhl.jpg

Oва иде 9 АМ наше време така?? Значи утре нема седење до касно.. Малце порано легнување и станување во 9 и 15 оти овие 2 дуела ќе бидат ептен интересни.. :)

Davydenko sent packing , насловот се кажува , Флориан Маер го преслушал 6/3 ; 4/6 ; 7/6 ; 6/4 :vozbud:

Davydenko sent packing , насловот се кажува , Флориан Маер го преслушал 6/3 ; 4/6 ; 7/6 ; 6/4 :vozbud:

Хахааааааааааааааааа ме израдува незнаеш колку.Еден од оние со кои се плашев да не се падне Рафа.Браво за Маер до 1/4 да стигне да му се посреќи ждребот

--- надополнето ---

Мислите дека ждребот на надал е тежок?На веб сајтот негов пишале како којзнае со кого да игра и некои тешки утакмици го следувале а врска нема.Ако го помине првото коло а сигурно поминува против Marcos Daniel против кого има 2 пати играно и победил во двата дуела.Една на Roland Garros и една на queens.Е ако го помине него ке игра против маратонецот иснер :pos: кој мислам дека нема шанси против рафа.Давид Ферер сигурно му се паѓа на надал во ждребот зашто не верувам дека нема да помине така да тоа би бил интересен меч што мислам дека рафа ке тепа 3-0 по сетови и друг тежок противник би бил Енди Мареј во полуфиналето и ке има шанса за реванш за лани што го предаде мечот а и богами беше надигран.Јас мислам дека не е многу тежок ждребот за него и ако сервира добро како на Us open би требало без проблеми и изгубени сетови да влезе во полуфиналето е дури тогаш ке биде неизвесно.

Едит:Забравив и Робин Содерлинг му бил во втората недела:vozbud:

^
Round 1, Nadal vs Daniel
Round 2, Nadal vs Sweeting/Gimeno Traver
Round 3, Nadal vs Tomic/Chardy/Falla/Lopez
Round 4, Nadal vs Isner/Serra/Stepanek/Gremelmayr/Machado/Giraldo/Cilic/Young
1/4 finale, Nadal vs Youzhny/Ilhna/Kavcic/Anderson/Raonic/Phau/Chela/Llodra/Nalbandian/Hewitt/Berankis/Matosevic/Russell/Ebden/Nieminen/Ferrer

^
Round 1, Nadal vs Daniel
Round 2, Nadal vs Sweeting/Gimeno Traver
Round 3, Nadal vs Tomic/Chardy/Falla/Lopez
Round 4, Nadal vs Isner/Serra/Stepanek/Gremelmayr/Machado/Giraldo/Cilic/Young
1/4 finale, Nadal vs Youzhny/Ilhna/Kavcic/Anderson/Raonic/Phau/Chela/Llodra/Nalbandian/Hewitt/Berankis/Matosevic/Russell/Ebden/Nieminen/Ferrer

На неговиот веб сајт пишува како што напишав јас погоре.Ферер и Содерлинг ги имаше и таму кај тебе не ги гледам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom