Како нашите новинари пишуваат ТВ колумни?

• Креатор на темата Креатор на темата Setsuko
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е турбо фолк во нивинарството. За каков морал ми зборува новинарка која краде цели реченици. Може барем истата мисла да ја преформулира на свој начин. Ова е крајно лицемерно.

Девојко ја имаш нашата поддршка бидејќи и на нас ни се случи нешто вакво, нас не оштетија од Шпиц.

http://www.tvpaket.com.mk/index.php...47-49&catid=70:2010-03-31-05-46-38&Itemid=110

Благодарам многу за поддршката и за тоа што сте оддвоиле време да го изразете револтот преку свој текст. Така повеќе луѓе ќе се информираат за ова, а токму тоа ми беше и целта.

Абе алал да му е на новинариве наши ги мрзи да седнат да смислат некој збор, исто така, многу ме нервират телевизииве наши, шо наместо да стават некој новинари посалам,па да има што да глеаме, овие слепциве, само ќе седнат на итнернет ќе прочепкаат неколку сајтови (по дифолт се лажни сајтови) и ќе даат најзабаталена вест, т.е изваена за заебанција.

Така со фејсбук, ко напишаја оти ќе се укинел, ајде сфаќам на форум тема да пиши некој шо не сфаќа дека сајтот е за заебанција,ама на СИТЕЛ да го дават тоа?
И ред други вести шо некој ја отворил на форум и овие на тв?
И освен, тоа, ако на една тв, се дава една вест, скоро на сите останати ќе се дај...

За истата новинарка се работи на истата телевизија, добра е во колумниве пишување, како не и е страм ај еднаш ама и 2 пат а сигурно имало повеќе пати само кој да забележи.

--- надополнето ---

АБ Канал а? :pos:

Случајно налетав на ова:

Генерален Директор М-р. Андреска Александра
-Вештини:

MS Word, Excel, PowerPoint, E-mail и Internet

Што очекувате од „новинарите“?

Ако си во тек со случувањата ќе знаеш дека оваа ја реметевме 4 дена можеби и повеќе хехехе најди ја темата Невеста ќе видеш кој ја води оваа креативна телевизија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom