Ексклузивна репортажа на Кајгана од EXIT 2011!

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Мала корекција Тинуле. Новинарите, репортерите добиваат акредитации со кои можат да влезат во одредени бекстејџови (за некои бекстејџови е потребно да се пише мејл со барање, за кој артист сакате пристап со цел да направите интервју) и слично. Не знам сместувањето по хостели дали паѓа на трошок на организаторот или на медиумот кој го праќа репортерот.

Првите карти се за да се опипа пулсот на публиката. Дали имаат доверба во ЕКСИТ како фестивал и организација. А и на некој начин да им се даде попуст на верните фанови.

Патем нема шанси да дремеш на ЕКСИТ, јас додека чекав да почне SHY FX отидов на Рутс стејџ и ми беше толку пријатно таму што ме фати мрза да идам до меин стејџ :)

Патем, најдобар пост досега на темава е оној на Манс

Абе нека ве пуштат од дома да видите живот по фестивали што е , доста какате по форуми, оставете го тоа на сељаците :icon_mrgr

НЕ РЕКОВ НИШО ЗА ЕГЗИТ !
ПРОЧИТА ЛОШ ЗБОР ЗА ПРОГРАМАТА НА ФЕСТИВАЛОТ НЕГДЕ?!?!?!?!?!
Тие карти што се продаваат сега, пред да излезе лајн апот, наменети се за ропортери, новинари и остали луѓе шо МОРААТ да бидат таму.
А не да ги купуваат копиљаци шо идат само да се издрогираат на Егзит -.-

Ако идам на Егзит, ќе даам пари за некој бенд шо го слиушам, а не да даам 120евра за карта и да дремам ко мумљак таму -.-
Да слушам гласна музика -.-
И така!

НЕ КАЖАВ ДЕКА КАЖА НЕШТО ЛОШО ЗА ЕГЗИТ !
ПРОЧИТА НЕГДЕ ДЕКА КАЖАВ ДЕКА КАЖА НЕШТО ЛОШО ЗА ЕГЗИТ!?!?!?!?!

Работата е што ти викаш дека не би купила уште сега карта пошто не ги знаеш бендовите. Така? Ти викаш дека би дала 120 евра само за бенд/ови што ги слушаш. Јас викам дека на тие +20 стејџа не може, а да не ти се погодат најмалку 2-3 бенда (значи НАЈМАЛКУ, а таа бројка дефинитивно ќе биде поголема) што ги ги слушаш/сакаш/имаш постери дома од нив.

Капиш?

Пазете само, гранки паѓаат на EXIT.:) Иначе годинава можно е да присуствувам, ако Се оди според планираното.

Пазете само, гранки паѓаат на EXIT.:) Иначе годинава можно е да присуствувам, ако Се оди според планираното.

Во кампот гранките се непријател број 1!
Забрането е поставување шатори под дрва, што е и лошо затоа што преку ден во шатор станува +75 степени.

Јас само се надевам на солиден лајн-ап на Денс Стејџот и да биде поразновиден од прошлиот, минатата година беше исклучиво електро/хаус иако имаше квалитетни имиња.

Последните две години кампот е на место каде што нема дрва, нема големи дрва кои држат сенка, има само некои грмушки, али сонце пичи у пм, не се седи:). така, од кога се деси инцидентот, го преместија кампот.

Ми се оди,ќе се собира пари за да се оди.Уште да видам добар лајн уп посебно на Денс стејџот:salut:

Прва тура евтини влезници за Егзит

CD0B17C0D893B54491B4619894A981C3.jpg

Почна продажбата на билети за фестивалот Егзит, кој секоја година традиционално се одржува на брегот на Дунав во Нови Сад, од 7 до 10 јули. Еден од најугледните фестивали во светот и предводник на музичките збиднувања во регионот во ограничен број ги нуди првите влезници - цената за четири дена е 3.050 денари, додека цената на камп-влезницата е 1.550 денари. Наведената цена на влезниците трае до истекот на залихите, а потоа ќе се продаваат по 3.700 денари. Билетите и камп-влезниците за Егзит во Македонија можат да се купат во Југотон, кампањата веќе почна иако има уште 200 дена до фестивалот. Изминатата година преку 165.000 посетители од целиот свет, на 20. фестивалски Егзит сцени имаа можност да присуствуваат на настапите на 600 изведувачи и музички великани како што се: Феит Но Мор, Хемикал Брадрс, Пласибо, Мис Елиот... Фестивалот ја основа и фондацијата Стејт оф егзит, наменета за стипендирање талентирани студенти и студентски проекти. Сите кои сакаат да се потсетат на атмосферата од минатогодишното издание тоа можат да го сторат на страницата еџитмусиц.тв, а сите информации ги има на www.exitfest.org

Извор: Вечер

Првите изведувачи на EXIT 2011 ќе ги објавиме во понеделник, 10ти јануари. Верувајте, ќе бидете одушевени! Посетете ги www.facebook.com/exitmk и www.exitfest.org во понеделник наутро и први дознајте кој доаѓа на Тврдината.

Hadouken, Gramophonedzie, Arcade Fire, James Zabiela и Tiga на Exit 2011
Ова се првите имиња кои ќе настапуваат на Exit 2011.
Не ми се премногу по мерак, али доста добро е за почеток.

http://twitter.com/exitfestival

Шо тиње бе, почеток е воа, воа е 1% од бендовите шо ќе на стапуват и тиње. Кој ви е филмо??

Џабе, веќе видено и веќе тиње.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom