Шпански серии

• Креатор на темата Креатор на темата baltazar
  • Време на започнување Време на започнување
sto e preterano preterano e! jas porano gledav ama ima edno 3 i pol godini cista sum! :) stvarno epten loso vlijae na decata....pa ima sekakvi sceni a gi gledaat deca od 8-12,13 godini... siluvanja, ubistva, seks sceni...i posle kakvi da se decata?? ucat od tie glupavi spanski serii...edinstveno dobro e sto se uci jazikot.. mada ne bi sednalo dete da gleda spanska serija za da go nauci jazikot:uvo: si ima za toa posebno
sekade istoto samo razlicni glumci i mesto...drugo se isto sranje da mi izvinete...
na koja bilo programa da pustis denski sekade spanski serii..
mada gi krivam i roditelite so im dozvoluvaat na decata da gledaat...pa malce ima crtani, filmovi za deca...ke gi "trueme" so ovie serii...treba iskreno da se zabranat!! :nenene: spanskive serii izmisleni za zenine so tracarat, pricina plus za tracaranje :pos2: abe aj si nemas druga rabota

Лејјј дизастер!!!
Исто и со хрватскине, српскине, и што знам какви други нон интелиџент ефтини бози....
Ууууу бљакккк...

Imaat golemo vlijanie.Pogubni se.
I posle se cudime oti denesnive deca bile kako stari mali?
Oti od deset godini se zadlabocuvaat i se preokupiraat dali Marija Klaudija na kraj ke zavrsi so Hose neznamkoj ili so brat mu i takvi slicni problematiki.Abe dete si e dete,treba na televizija da vidi nesto navistina interesno i poucno,a ne da gubi vreme so takvi gluposti.
Mislev deka postepeno se izgubi interesot za spanski serii,ama neprijatno se iznenadiv koga slusnav deka i denesnive deca gledale Angeli,posle nekoi hrvatski bezveza gluposti i sl.
Abe aman,tolku nema nesto popametno?Ili sega mozi vo moda e da se uci hrvatski,posto spanskiot go imaat sovladano odamna.:icon_roll

Гледав порано, да, многу шпански серии имам изгледано и сега си се чудам на паметов како сум можела :vozbud: Ваљда, да тепам време :toe:Све едно исто е во сите серии, безвезни некои глупости леле...страшна работа :nesum:

Зарем заслужуваат овие гомна да го оптоваруваат серверот на Кајгана? Младината ја расипаа серииве, ги научија децата дека животот е од мед и млеко и се завршува со хепи енд. Остај тоа што мислат дека којзнае колку знаат шпански. На колешка од мајка ми и требаше преведувачка по шпански, даде оглас и и` се јавија мал милион без диплома од факс.
Колешката: А од каде вие научивте шпански?
Кандидатката: Од Касандра/Глупалинда/Царот на гомнарите/Џаде/Перља:tapp:

Колешката: А од каде вие научивте шпански?
Кандидатката: Од Касандра/Глупалинда/Царот на гомнарите/Џаде/Перља:tapp:[/quote]

ова е јако Глупалинда,Царот на гомнарите...:pos2::pos2::pos2::pos2:

Абе можеби е смешно, ама и јас на времето кога гледав (пред 6-7 год.) и јас многу го научив јазикот, можеби 85%. Еве сега некој да ми зборува на шпански се ќе го разберам, само потешко ми е јас да говорам на шпански не ми текнуват зборовите.

Ма какви сапуници какви прашоци. Единствено такво нешто што сум гледал е серијата и што сеуште ја гледам "Млади бунтовници". Убава, тинејџерска серија, баш да научиш нешто, а плус тоа и аргентинските корени ме терат да ја гледам. :back:

Епа затоа треба правилно да се воспитуваат децата. Да се внимава што гледаат, што пратат, за што се интересираат...

Јас сум против уште при самата помисла на дете да му се дозволи да гледа шпанска серија, а камоли за остварување на таа помисла. И сум против оние глупи кинески цртанчиња кои на ништо не ги учат децата освен на насилства, огнени топки,дупли скок, единечен скок, убиства...:tapp:

Епа затоа треба правилно да се воспитуваат децата. Да се внимава што гледаат, што пратат, за што се интересираат...

Јас сум против уште при самата помисла на дете да му се дозволи да гледа шпанска серија, а камоли за остварување на таа помисла. И сум против оние глупи кинески цртанчиња кои на ништо не ги учат децата освен на насилства, огнени топки,дупли скок, единечен скок, убиства...:tapp:
Грешиш.
Мора да има шпански серии,слобода на говор и слични срања,remember?
Како инаку децата ќе научат што е љубомора,завист,неверство,лоши тетки,компании шо се водат самите пошто нивните директрори се премногу зафатени со искрена,длабока,розова и прекрасна љубов спрема секретарката?
Viva la Шпанските серии:pos2:

Грешиш.
Мора да има шпански серии,слобода на говор и слични срања,remember?
Како инаку децата ќе научат што е љубомора,завист,неверство,лоши тетки,компании шо се водат самите пошто нивните директрори се премногу зафатени со искрена,длабока,розова и прекрасна љубов спрема секретарката?
Viva la Шпанските серии:pos2:

Не грешам!
Ќе научат ако им посветиш внимание на твоите деца и знаеш како да им ги сервираш работите.Не ти требаат шпански серии.
Љубомора-прочитај им ја Пепелашка...нели сестрите и беа љубоморни? Од таму ќе научат љубомора...
Ќе ги насочиш кон читање книги... ќе научат многу повеќе од Ружна Лети, Ugly Betti и онаа српската што не ја знам како се вика...

Не грешам!
Ќе научат ако им посветиш внимание на твоите деца и знаеш како да им ги сервираш работите.Не ти требаат шпански серии.
Љубомора-прочитај им ја Пепелашка...нели сестрите и беа љубоморни? Од таму ќе научат љубомора...
Ќе ги насочиш кон читање книги... ќе научат многу повеќе од Ружна Лети, Ugly Betti и онаа српската што не ја знам како се вика...
Иначе у погорниот пост,тоа беше иронија.
Нели е подобро ниедно дете никогаш да не ги научи тие особини и да се искоренат комплетно од човечкиот карактер?
Ти стварно да не мислеше дека сакам шпански серии?:pos2:

Иначе у погорниот пост,тоа беше иронија.
Нели е подобро ниедно дете никогаш да не ги научи тие особини и да се искоренат комплетно од човечкиот карактер?
Ти стварно да не мислеше дека сакам шпански серии?:pos2:

Па се мислев дали е иронија или не ама некако многу сериозно ми звучеше :pos2::pos2:

ОК...се извинувам за грешката тогаш... :smir:

ај баш да видам сеа кој ке каже на за шпанските,португалските и не знам уште какви серии кои се вртат на нашиве болни телевизии.дали мислите дека влијаат врз нашите деца???А?
тотално влијаа...леее имам другарка која можеби преку 20 ги гледа на ден..понекогаш не излага само поради тоа да не пропушти една епизода....или пак кога ќе почне да ни раскажува ова напрае марија ова елиза(какви само имиња има божее:uvo:) ...инаку ја сум гледала како помала...сега не...хихих

ја гледам ..хехе..па што у онака заморно жешко слободно време ...трн он д теве и воч..хехе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom